Μου αρέσει αυτό το μέλλον [video]

Μου αρέσει να ξυπνάω και το φιμέ τζάμι να γίνεται διαφανές και να μπαίνει ο ήλιος. Μου αρέσει να βλέπω τις πιο πρόσφατες ειδήσεις και τον καιρό ενώ πλένω τα δόντια μου. Μου αρέσει το κινητό μου να είναι μια διαφανής οθόνη. Μου αρέσει να έχω όλες τις πληροφορίες που θέλω στην οθόνη του αυτοκινήτου μου. Μου αρέσει να βλέπω 3D TV χωρίς γυαλιά και να την ελέγχω με gestures. Μου αρέσει αυτό το μέλλον!

, Μου αρέσει αυτό το μέλλον [video]
, Μου αρέσει αυτό το μέλλον [video]

Kudos to Manolis lp

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriel Pal

Θυμάμαι όταν πήγαινα δημοτικό βλέπαμε ταινίες sci-fi στην τηλεοραση που έδειχναν αυτοκίνητα να πετάνε στο έτος 2010 (περίπου), τα πάντα αυτοματοποιημένα, γυάλινοι θόλοι γύρω απ’ τα σπίτια, κτλ.

Είμαστε στο 2011 και μόλις γνωρίσαμε την ψηφιακή τηλεόραση (όχι όλοι δλδ), 3G και broadband υπηρεσίες όχι στις δόξες τους και μόλις ξεκίνησε η απόσυρση αυτοκινήτων (που έχουν ρόδες).

Δεν μας βλέπω να προλαβαίνουμε τα παραπάνω… δυστυχώς.

Akis

Εντάξει όλα τ άλλα, αλλά τα κοριτσάκια πως κάνουν βίντεο κλήση με τη γιαγιά τους; Που είναι η κάμερα όταν περνάνε την κλήση απ το τηλέφωνο στον πάγκο της κουζίνας; Σεναριακο κενό μου φαίνεται!! Χαχαχαχαχαχ!!! …..πέρα απ την πλάκα, είναι τέλειο!! 😉

what

@Gabriel δεν νομιζω οτι εχεις απολυτο δικιο…
Οταν κυκλοφορουσε το 3210,αν ελεγες οτι μετα απο μια 10ετια θα υπαρχουν κινητα που θα εχουν καλυτερη οθονη απτην τηλεοραση,επεξεργαστη 1ghz και μνημη πιο μεγαλη απο ενα dvd ,θα σε ελεγαν τρελο…Αλλα το παρον μας διαψευδει…

Οσο για αυτα που βλεπουμε στο βιντεο,τραπεζια και καθρεπτες οθονες,νομιζω οτι δεν ειναι τπτ ακραιο…Σαν τεχνολογιες υπαρχουν,απλα δεν εχουν τοσο χαμηλες τιμες ωστε να χρησιμοποιηθουν για τετοιους σκοπους.

Εδω βγηκε ευκαμπτη οθονη,απτη samsung…σε αυτα θα κολλησουμε? :p

Το μελλον μας επιφυλασει πολλα…

πετρος γκετσοπουλος

και η σονυ βγαζει :Ρ

giannis

Δεν μου αρέσει ότι θα φτιάχνουμε εμείς οι άντρες πρωινό αλλά κατα τα άλλα το βίντεο είναι απλά οργασμός

z3r0

Δεν πιστεύω ότι είναι απίθανα και θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν είδη απλώς η τιμές τους είναι άπιαστες και για να γίνουν προσιτές σε όλο τον κόσμο πρέπει να έχει πάει η texnlogia τόσο μπροστά ώστε αυτά να φαίνονται απλά απλά καθημερινά πράγματα αλλα μέχρι τότε δεν το κόβω να ζούμε εμείς οποτε κρίμα παιδιά παίξαμε και χάσαμε 😛

tolis

Και καπου εκει ειναι που εξαφανιζεται απο πρωσοπου γης η ιδιωτικη ζωη! Κατα τα αλλα οντως ωραια ειναι !!

kostas

Ειμαι σιγουρος οτι οι τεχνολογιες υπαρχουν ηδη και υπαρχουν τεχνολογιες που θα κανουν τη ζωη μας πιο ευκολη, οσοι εχουν δει το Zeitgeist καταλαβαινουν τι εννοω.

SpirosGR

Εγω παντως βρηκα την δουλεια του μελλοντος…ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΤΖΑΜΙΩΜ!

Vasilis Bouras

ΤΕΛΕΙΟ. Υγεία να έχουμε να τα δούμε να γίνονται κάποια στιγμή. Εστω και τα μισά…

pablo

καλα ρε παιδια απο ολο το video κανεις δε προσεξε οτι ξαπλωνουν και δε κανουν SEX ?
μηπως θελει cyborg o τυπος ?

Αρίσταρχος

Αυτό που βλέπετε στο βίντεο με το κινητό που ακουμπάει στο τραπέζι και μεταφέρει δεδομένα, έχει ήδη γίνει τα τελευταία χρόνια από μεγάλο ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα και πρόκειται για κρυφό project σε εξέλιξη, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Όσο για τα υπόλοιπα, όλα φαίνονται όμορφα και καλοφτιαγμένα σε έναν όμορφο κόσμο αγγελικά πλασμένο. Μόνο που στην πραγματικότητα, αυτές οι πολυτέλειες απευθύνονταν πάντα και είναι για τους λίγους.

Stelios

Κάποτε φανταζόμασταν το μέλλον με πολλά ρομπότ.
Ξέρετε τώρα, ρομπότ για της οικιακές δουλειές,
για της βαρέως και ανθυγιεινές δουλείες κλπ.

Τώρα πια φανταζόμαστε το μέλλον σε έναν κόσμο γεμάτο touch screen,
που παντού φοβάσαι μην σπάσεις τίποτα.

Δεν λέω, στο βίντεο δείχνει υπέροχο και βολικό….

Αλλά θα προτιμούσα να με να με ξύπναγε ένα ρομπότ που
θα είχε φτιάξει ήδη πρωινό και να είχε πάει τα παιδιά στο σχολείο….

Ξέρω ότι αυτό που λέω είναι στο πολύ πιο μακρινό μέλλον, αλλά θέλω να ονειροπολώ….

Fotis333

Και αν σπάσει??? xD

kostas_falcon

Πολυ ωραιο το βιντεακι. Εγω θελω να σταθω στην σκηνη που ειναι στην σταση – ο ενας κανει βιντεοκληση και η αλλη παιρνει δεδομενα στην συσκευη της. Το φανταζεστε στην ελλαδα αυτο? το εχουν σπασει μεχρι να πεις κυμινο…..ειμαστε τοσο βανδαλοι και δεν ειμαστε για τετοια πραγματα…..εξαλου βλεπετε πως ειναι οι στασεις των λεωφορειων μας…..

Γιωργος_ΜΠ

Μαλλον το βιντεο το γυρισε καποια εταιρια κατασκευης οθονων, δεν εξηγηται αλλιως.

Εβαλαν οθονια ακομα και στον μπινε.
Αναρωτιεμε πως και δεν εβαλαν το αυτοκινητο να πεταει… ή αντι για δρομο να εχει στρωμενες οθονες. Επισης αντι για τασια το αμαξι να εχει επισεις οθονες για να βλεπουν τηλεοραση οι πεζοι.

Εκει με την μοδα, θα μπορουσαν να φτιαχνουν ρουχα απο ευκαμπτες οθονες.
Επισεις, τα αυγα θα μπορουσαν να εχουν κελυφος απο αυκαμπτη οθονη, που να αναγραφει ημ. παραγωγης-ληξης καθως και διατροφικη αξια.

Επρεπε να βαλουν κ σκηνη οπου, το ανδρογυνο εκανε sex και η οθονια αυτοματα(bug) την ανεβαζε στο youporn, εκει να δουμε γελια.

Αυτο που καταλαβα απο το βιντεο, ειναι πως οποιος το εφτιαξε ονειρευοταν ολα να φτιαχνονται απο οθονες.

jek

Μ’αρέσει που η οδήγηση παραμένει η ίδια,έναν αυτόματο οδηγό δεν μπορούσαν να βάλουν?? 😛

angelos

Το βίντεο απλά δεν περιγράφεται…. αλλά αυτό που κανένας σας δεν πρόσεξε είναι το μέλλον του iphone, γιατί μην μου πείτε ότι δεν είναι αυτό….

orestis

Έτσι αυτά είναι! Όσοι από σας θέλετε αυτό το λαμπρό μέλλον σας εύχομαι ολόκαρδα να το έχετε! Μην τους αναγκάσετε όλους όμως σε αυτό το είδος υποεπικοινωνίας! Παρεμπιπτόντως τα αυτόματα φιμέ τζάμια ήταν ελληνική ιδέα αρχικά! Πολύ έξυπνο και επιτεύξιμο στο άμεσο μέλλον!!

George

Flexible glass;;;;
Flexible οκευ,γυαλί όμως όχι…

Κωστας

Ok πολυ ουτοπικο ………αλλα καλο!!

Marios Basileiou

Πολυ ωραιο αλλα οντως λιγο υπερβολικο σε καποια σημεια…Παντως εμενα ενα τετοιο σπιτι δεν θα με χαλαγε αλλα δεν πιστευω ειδικα στην Ελλαδα ή Κυπρο να γινει αυτο συντομα,στην Αμερικη οντως θα ηταν πιο πολυ εφικτο σε καποια χρονια(ειμαστε λιγο βανδαλοι οντως για τετοια πολυτελεια και γενικα εχουμε εντελως διαφορετικη νοοτροπια απο τους Αμερικανους)

papi

τζαμας λεω να γινω τελικα!!

Alan

Όντως κανείς δεν πρόσεξε πως σε όλο το βίντεο τα 20 άτομα περίπου που δείχνει έχουν το ίδιο κινητό… Εκεί που τα παιδάκια μιλάνε με την γιαγιά τους, μπορεί το κινητό να έχει κάμερα στο πλάι, αλλιώς δεν εξηγείτε και υπάρχει όντως ένα κενό.

FaTaL_ErrOr

Ένα “near future” που δεν θα προλάβουμε να δούμε. Αν και πανέμορφο, πάσχει από παντού.

giorgos

Λέτε αυτό το κινητό να είναι το Iphone 12 7G???

georgebas

εκτός του κόστους κτήσης να θυμίσω και το κόστος επισκευής, εκεί να δεις παιδοκτόνους..

Μαρία

Ο άνδρας ετοιμάζει πρωινό, τεμαχίζει πιπεριές, μιλάει με την μαμά (του ή την πεθερά?)!!! Η γυναίκα φεύγει από τις 7:20 για το γραφείο,παίρνοντας μόνο ένα μήλο, ετοιμάζει το βράδυ ποπ-κορν και αποφασίζει πότε θα κοιμηθούν και οι δύο! Απαιτούνται αιώνες για αυτά….

F33L

thumbs up @ Γιαννης !!
Θελουμε οι γυναικες να μας μαγειρευουν!

thegadgetguy

Ένα concept που είναι συναρπαστικό!
Συγχαρητήρια στην εταιρεία για το βίντεο. Πάντως, ρε παιδιά, με τον τρόπο που εξελίσσεται η τεχνολογία δεν είναι και τόσο απίθανο να δούμε κάτι τέτοιο σε κανα 10-20 χρονάκια. Εδώ βγάλαν εύκαμπτες οθόνες. Επίσης, πριν πολύ καιρό κανείς δεν είχε τάμπλετ. Τώρα παντού θα βρεις. Και κάνουν σύνεχεια αναβαθμίσεις στο software & hardware. Εντάξει, όχι και σε όλα τα σπίτια, αλλά μερικά θα έχουν λίγες από αυτές τις ανέσεις!
Όσο για το touch στο καθρέπτη του μπάνιου, τελείως τρελό lol 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;