ΗΠΑ: Ανάπτυξη “cyber ακρίδας” για τον εντοπισμό εκρηκτικών υλών

Όταν θέλουμε να εντοπίσουμε εκρηκτική ύλη, συνήθως χρησιμοποιούμε ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που έχουν μάθει να αναγνωρίζουν την μυρωδιά τους. Η κυβέρνηση τον ΗΠΑ όμως θέλει έναν διαφορετικό τρόπο, ο οποίος θα είναι πιο αποδοτικός.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο St. Louis της Ουάσιγκτον θέλουν να αναπτύξουν μια «cyber ακρίδα» η οποία θα μπορεί να εντοπίσει εκρηκτική ύλη.

Ο λόγος που επέλεξαν την ακρίδα είναι ότι έχει ένα πολύ ευαίσθητο και καλοκουρδισμένο σύστημα όσφρησης, το οποίο μπορεί να εντοπίσει μυρωδιές, ακόμη και όταν επικαλύπτονται από άλλες πιο έντονες. Αλλά πως σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το προτέρημά τους;

Αυτό θα γίνει με την τοποθέτηση ηλεκτρονικών αισθητήρων πάνω στα έντομα, οι οποίοι θα παρακολουθούν την εγκεφαλική τους δραστηριότητα καθώς θα κινούνται σε διαφορετικά περιβάλλοντα, και θα προσπαθήσουν να αναλύσουν πως αντιλαμβάνονται κάθε μυρωδιά. Επιπλέον, θα τοποθετήσουν πάνω σε αυτές ένα «τατουάζ» το οποίο θα παράγει θερμότητα, ώστε να τις κατευθύνουν στο σημείο που θέλουν.

Σε ερώτηση, στον ερευνητή Baranidharan Raman, γιατί δεν επιλέγουν απλά τα σκυλιά ανέφερε: «Το σύστημα όσφρησης των σκυλιών παραμένει αξιόπιστο για πολλές εφαρμογές, όπως την ασφάλεια και την ιατρική διάγνωση. Παρόλα αυτά όμως, είναι δύσκολο να εκπαιδεύσεις αυτά τα ζώα και απαιτεί αρκετό χρόνο, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει έλλειψη αξιόπιστων τεχνικών για να εξάγεις δεδομένα από βιολογικά συστήματα και να καταλήξεις σε ασφαλή συμπεράσματα»

Το prototype της «cyber ακρίδας» αναμένεται να είναι έτοιμο αργότερα μέσα στο 2016.

cyber locust, ΗΠΑ: Ανάπτυξη “cyber ακρίδας” για τον εντοπισμό εκρηκτικών υλών

cyber locust, ΗΠΑ: Ανάπτυξη “cyber ακρίδας” για τον εντοπισμό εκρηκτικών υλών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.