D–Link: Καινοτομίες συνδεσιμότητας στο MWC 2021

, D–Link: Καινοτομίες συνδεσιμότητας στο MWC 2021

Η D–Link, αποκάλυψε στο φετινό Mobile World Congress (MWC 2021) που διεξάγεται στη Βαρκελώνη τις τελευταίες τεχνολογίες δικτύωσης που έχουν σχεδιαστεί για εταιρικά, ιδιωτικά 5G δίκτυα, δίκτυα πανεπιστημίων με διαχείριση cloud, δίκτυα μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δίκτυα για το «έξυπνο σπίτι».

Σε όλο τον κόσμο, η πανδημία και η συνεχιζόμενη κουλτούρα του «stay-at-home» είχαν ως αποτέλεσμα τη φυσική εξάρτηση του κόσμου στην τεχνολογία και τη συνεχή συνδεσιμότητα, καθώς και τη συντριπτική άνοδο των «αποκεντρωμένων» χώρων εργασίας. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων χρειάστηκε να αποδεχθούν τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό το γεγονός στο μέλλον της εργασίας, να επανεκτιμήσουν τις υπάρχουσες υποδομές δικτύων τους, όπως επίσης και να προσαρμοστούν στην αποκέντρωση του χώρου εργασίας αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες που θα τους βοηθήσουν να βελτιστοποιήσουν την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα.

Επιπλέον, το νέο παγκόσμιο «διαδικτυακό» εργατικό δυναμικό απαιτεί προηγμένες τεχνολογίες που επιτρέπουν την τηλεργασία. Έχοντας αυτό υπόψη, οι τελευταίες λύσεις ιδιωτικού δικτύου 5G της D-Link, Nuclias Connect, Nuclias Cloud και Smart Home έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να υποστηρίξουν αυτήν τη νέα εποχή συνδεσιμότητας.

5G ιδιωτικά Δίκτυα

Η παραδοσιακή, σταθερή ευρυζωνική σύνδεση μπορεί να είναι δαπανηρή και απαιτητική στην εφαρμογή της σε μεγάλες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα σε προαστιακές και αγροτικές περιοχές. Το 5G Fixed Wireless Access (FWA) παρέχει τη σύνδεση εύρους ζώνης και χαμηλού λανθάνοντος χρόνου που οι επιχειρήσεις χρειάζονται για να λειτουργούν εξ αποστάσεως ενώ παράλληλα μειώνεται το κόστος για τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Στο MWC, η D–Link παρουσίασε τις τελευταίες τεχνολογίες της για εταιρικά ιδιωτικά δίκτυα 5G, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου 5G gateaway που προσφέρει ισχυρή ασφάλεια και υψηλή αξιοπιστία για την αντιμετώπιση κρίσιμων απαιτήσεων ασύρματης επικοινωνίας για βιομηχανικές εφαρμογές.

Nuclias Connect

Πρόκειται για εξαιρετικά ασφαλή λύση απομακρυσμένης διαχείρισης δικτύου της D-Link που ενσωματώνεται στην υπάρχουσα πληροφοριακή υποδομή μιας επιχείρησης έτσι ώστε να επιτρέπεται η πλήρης επίβλεψη. Με το Nuclias Connect και την ευρεία γκάμα συμβατών συσκευών του, συμπεριλαμβανομένων των access points τεχνολογίας Wi-Fi 6, έξυπνων διακοπτών και ενός νέου ελεγκτή δικτύου, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω απομακρυσμένων τοποθεσιών, μπορούν να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν το δίκτυο παρακολούθησης που χρειάζονται για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας. Επιπροσθέτως, για να παρέχει περισσότερη υποστήριξη στους νέους τρόπους εργασίας, το Nuclias Connect προσφέρει δυνατότητα υψηλής επεκτασιμότητας, εύκολη διαχείριση πολλαπλών σημείων καθώς και προηγμένα αναλυτικά δεδομένα.

Nuclias Cloud

Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προκλήσεις που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας, όπως περιορισμοί προϋπολογισμού, έλλειψη πόρων πληροφορικής, ανεπαρκής ασφάλεια δικτύου και μειωμένη παραγωγικότητα. Λαμβάνοντας υπ όψιν αυτά τα εμπόδια, το Nuclias Cloud προσφέρει μια δελεαστική λύση που επιτρέπει τη γρήγορη ανάπτυξη και συντήρηση των δικτύων που διαχειρίζονται μέσω του cloud, ελαχιστοποιώντας το κόστος και μεγιστοποιώντας τους πόρους. Το Nuclias Cloud παρέχει ασφαλή πρόσβαση στο δίκτυο της εταιρίας, απεριόριστη επεκτασιμότητα, ανάπτυξη μηδενικής αφής, καθώς και έλεγχο πρόσβασης βάσει ρόλων και προνομίων. Η D-Link θα παρουσιάσει νέες βελτιωμένες λειτουργείες και συμβατές συσκευές – όπως Wi-Fi 6 access points και ένα νέο cloud-managed SD-WAN Gateway.

Έξυπνο σπίτι

Η ζήτηση για γρηγορότερη και καλύτερη συνδεσιμότητα έχει αυξηθεί εκθετικά σε όλο τον κόσμο, καθώς οι εφαρμογές που απαιτούν εύρος ζώνης γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες στο σπίτι. Η σειρά έξυπνων οικιακών λύσεων της D-Link αξιοποιεί τις πρωτοποριακές τεχνολογίες των AI, Wi-Fi 6, 5G και τεχνολογίες Mesh για να προσφέρει ισχυρή ταχύτητα και δυνατότητες που οι τυπικές ενσύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις δεν μπορούν να παρέχουν. Κατά τη διάρκεια του MWC, η D–Link θα παρουσίασε τις πιο πρόσφατες έξυπνες κάμερες παρακολούθησης, ένα USB Wi-Fi 6 adapter, τη σειρά AI και το νέο υπαίθριο 5G / LTE CPE.

Δελτίο Τύπου

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear D-Link

D-Link Eagle Pro AI για WiFi με τεχνητή νοημοσύνη σε όλο το σπίτι!

Η D-Link με τη σειρά προϊόντων Eagle Pro AI φέρνει την έξυπνη προηγμένη δικτύωση και ενσωματώνει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης εξασφαλίζοντας ισχυρότερο και πιο αξιόπιστο δικτυο Wi-Fi.

Software D-Link

Η D-Link πρωτοπορεί και συμμετέχει στο Metaverse Standards Forum

Θα συντονιστεί με τους Οργανισμούς Ανάπτυξης Προτύπων (SDOs) με στόχο την επιτάχυνση των μελλοντικών εξελίξεων μέσω προτύπων.

Gear D-Link

Πασχαλινές προσφορές σε επιλεγμένα D-Link προϊόντα

Η D-Link είναι εδώ και προσφέρει επιλεγμένα προϊόντα σε τιμές που θα μας κάνει να “τσιμπήσουμε” τον κατάλληλο εξοπλισμό για την ασφάλειά μας.

Gear D-Link Black Friday 2021

Black Friday 2021 προσφορές σε επιλεγμένα προϊόντα DLink

Η Black Friday του 2021 είναι πιο κοντά από ποτέ και η DLink έρχεται να μας προσφέρει επιλεγμένα προϊόντα σε τιμές που θα μας κάνει να τα “χτυπήσουμε”, από τις 18 Νοεμβρίου μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2021.