Τετράποδο ρομπότ μπορεί να τρέξει με ταχύτητα 29 χλμ. την ώρα

Το DARPA M3 performer for Cheetah είναι ένα τετράποδο ρομπότ που κατάφερε να πιάσει ταχύτητα 18 mhp (29 χιλιόμετρα την ώρα) σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 21 χιλιομέτρων την ώρα από το 1989. Η “αρχιτεκτονική” του ρομπότ δανείζεται χαρακτηριστικά της κίνησης γρήγορων τετράποδων ζώων όπως το Τσιτάχ. Δείτε το βίντεο.

, Τετράποδο ρομπότ μπορεί να τρέξει με ταχύτητα 29 χλμ. την ώρα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Haduuken!

Παναγία μου τι τέρας ήταν αυτό.

Miltos

Οτι γινεται απο ανθρωπο
Καταστρεφεται απο ανθρωπο.

Geo

Θα περιμένω να κυκλοφορήσει σε λευκό.

GREG

Κορυφαίο σχόλιο (lol)

Ugh..now I have to start training my kids on how to kill robots…how am I going to fit this in between ballet and soccer?

Ιωάννης Π.

Πορεία δεν βλέπω πως μπορεί να αλλάξει, ούτε πως μπορεί να σταματήσει γρήγορα.
Καλό αλλά έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να εξεγερθούν και να τα πολεμήσουμε!

froufrou

Οι άνθρωποι ρομπότ που βλέπουμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας στο μέλλον ίσως να είναι η μετεξέλιξη μας μετά από πολλά πολλά χρόνια.

Ευτυχώς η δυστυχώς δεν θα ζούμε για να δούμε που θα έχει φτάσει η τεχνολογία.

Σπύρος

Ναι και που θα χρησημευσει αυτο το πραγμα?

Demis

@Σπύρος

στο να κυνηγάει τους ανθρώπους :p

Κώστας Πολ

Animatronix είναι αυτό, ανατριχιάζω και εγώ με τέτοια. Ίσως πέρα από την γνωστή εφαρμογή σε ταινίες να μπορούν να το ενσωματώσουν σε ζώα που έχουν χάσει μέλη. Μακάρι να αναπτύσσεται για τέτοιο σκοπό τουλάχιστον και όχι για να σπάσει ένα ρεκόρ…

xeno

@Κώστας Πολ ειναι αναγκαιο να σπανε τα ρεκορ, ετσι ωστε οταν ερθει η στιγμη να αντικαταστησουν τραυματισμενα-προβληματικα σωματικα μερη ζωων να μπορουν να τους παρεχουν μια καλυτερη ζωη.Εγω δεν ανατριχιαζω…τοσα χρονια μας προετοιμαζουν για αυτα μεσω τεραστιων βομβαρδισμων πληροφοριας και διαφημισης.Ετσι κι αλλιως την σημερον ημερα, ολοι μας λιγο-πολυ ξερουμε να αντιμετωπισουμε μια εισβολη απο “Zombies” και Robots παρα οτιδηποτε αλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Business Fujitsu Lenovo

Lenovo: Ενδιαφέρεται για το τμήμα υπολογιστών της Fujitsu

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά, η Lenovo ενδιαφέρεται να αποκτήσει το τμήμα των υπολογιστών της Fujitsu. Αυτή την στιγμή η Lenovo είναι ο μεγαλύτερος πωλητής PC στον κόσμο, και αν αυτή η αγορά συμβεί, τότε θα καθιερώσει ακόμη περισσότερο την θέση της στην παγκόσμια αγορά.

Business Fujitsu Toshiba VAIO

Toshiba, Fujitsu, Vaio: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αγορά των PC;

Μετά το σκάνδαλο των 1.2 δισ. δολαρίων που οδήγησε σε παραίτηση του CEO της Toshiba και πολλών μελών του συμβουλίου, η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω δομικών αλλαγών. Μόλις σήμερα ανακοινώθηκε ότι πουλά το τμήμα αισθητήρων καμερών στην Sony, η οποία έδωσε 155 εκατ. δολάρια και γίνεται ακόμη πιο ισχυρή.

News Fujitsu Fujitsu Android smartphones Fujitsu Smartphones

Fujitsu Arrows NX F-02H: Mε οθόνη 5.4″ QHD και σκάνερ ίριδας

Η Ασία κατά καιρούς μας δίνει smartphones τα οποία αν μη τι άλλο ξεχωρίζουν. Ένα από αυτά είναι το Fujitsu Arrows NX F-02H, το οποίο έρχεται με οθόνη 5.4 ιντσών Quad HD, 544ppi, εξαπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 808, Adreno 418 GPU και μνήμη RAM 3GB. Η κάμερα είναι 21.5 Megapixel με αισθητήρα Sony Exmor RS, 4K […]