Η devolo γιορτάζει 15 χρόνια στο home networking

Devolo γενέθλια 15 χρόνια γιορτή, Η devolo γιορτάζει 15 χρόνια στο home networking

Μια ξεχωριστή, επιτυχημένη ιστορία, ξεκίνησε στο Άαχεν της Γερμανίας πριν από 15 χρόνια. Τον Μάιο του 2002, ο Heiko Harbers ίδρυσε με την ομάδα του, την devolo AG.

Σε μια δεκαπενταετία, αυτή η μικρή ομάδα, εξελίχθηκε σε μια εταιρεία που σήμερα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της αγοράς στον οποίο δραστηριοποιείται, έχοντας πλέον, 300 υπαλλήλους και πωλήσεις που ξεπερνούν τα 33 εκατομμύρια προϊόντα.

Η εταιρεία, παρέμεινε πιστή στις αξίες της, αλλά και στην τοποθεσία της, το Άαχεν. Σήμερα, η devolo συνεχίζει να δείχνει την υποστήριξή της με την κατασκευή της νέας εταιρικής της έδρας.

Devolo γενέθλια 15 χρόνια γιορτή, Η devolo γιορτάζει 15 χρόνια στο home networking

Ξεκινώντας κάποτε από την ELSA AG, η devolo εστίασε πάνω σε μία βασική ιδέα: Να χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού για τη μετάδοση δεδομένων. Η εταιρεία επιχείρησε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Powerline ώστε να κερδίσει την τότε μικρή και νέα, αγορά του home networking.

Η devolo ανέπτυξε μια λύση για το πρόβλημα της κακής συνδεσιμότητας του Διαδικτύου. Το 2003, οι προσαρμογείς dLAN μπήκαν στην αγορά, από απλές plug-in συσκευές που μετασχημάτισαν τα καλώδια τροφοδοσίας σε καλώδια δικτύου. Αρχικά, ο ρυθμός μεταφοράς ήταν ακόμα φτωχός, στα 14 Mbps, ενώ τα τρέχοντα μοντέλα υψηλής τεχνολογίας σήμερα, μπορούν να φτάσουν τα 1.200 Mbps.

Από το 2013, η devolo προσφέρει επίσης προσαρμογείς dLAN με λειτουργίες WiFi, για υψηλής ταχύτητας Internet σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Με την πάροδο των χρόνων, οι προσαρμογείς από το Άαχεν έγιναν διεθνή bestsellers. Από τότε έχουν διατεθεί περισσότερα από 33 εκατομμύρια προϊόντα.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet devolo featured

Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το WiFi

Τι συμβαίνει όμως όταν η λήψη δεδομένων δικτύου είναι κακή, τι αντιπροσωπεύουν τα διάφορα πρότυπα WiFi και τι είναι το mesh WiFi;

Reviews Hands-on devolo

devolo Repeater WiFi 6 5400 & 3000: Ισχυρό WiFi παντού!

Με τα devolo WiFi 6 Repeater 3000 και 5400, ο Γερμανός κατασκευαστής αποδεικνύει το πόσο εύκολο είναι να επεκτείνετε το WiFi του router σας μέσα στο διαμέρισμά σας.

Gear devolo

WiFi επόμενης γενιάς με τα νέα Devolo Magic 2 WiFi 6 Mesh Kit

Τα νέα Devolo Magic 2 WiFi 6 Mesh Kit εξασφαλίζουν γρήγορο WiFi σε όλο το σπίτι, αναβαθμίζοντας το με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες του WiFi 6.

Reviews devolo Hands-on

devolo Magic 2 WiFi 6 hands-on: Η απόλυτη αναβάθμιση

Το νέο devolo Magic 2 WiFi 6 είναι το πρώτο powerline adapter στον κόσμο με WiFi 6 και έρχεται να αποδείξει πόσο εύκολα μπορεί να στηθεί ένα γρήγορο και ασφαλές οικιακό δίκτυο.