Devolo dLAN 1200+ WiFi AC Starter Kit ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και δοκιμάζουμε το Devolo dLAN 1200+ WiFi AC Starter Kit που βασίζεται στην τεχνολογία Powerline και μεταφέρει το ίντερνετ μέσα από την υπάρχουσα καλωδίωση ρεύματος του χώρου που θα το χρησιμοποιήσετε παρέχοντας θύρες Ethernet και WiFi σε οποιοδήποτε μέρος τους σπιτιού ή του γραφείου.

Οι θύρες Ethernet του Devolo dLAN 1200+ WiFi AC Starter Kit είναι Gigabit και το ασύρματο ίντερνετ WiFi ac στα 2.4GHz και 5GHz. Χάρη στην τεχνολογία devolo range+ αξιοποιεί και τις τρεις γραμμές του κυκλώματος ρεύματος (γείωση) για ακόμη υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη εμβέλεια.

Με την τεχνολογία WiFi Move οι συσκευές μας (smartphone, tablet, laptop κ.α.) συνδέονται αυτόματα στο WiFi repeater με την μεγαλύτερη ισχύ ώστε η σύνδεση να είναι πιο σταθερή και με μεγαλύτερη ταχύτητα. Η τιμή του πακέτου είναι 189 ευρώ και κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά μέσα από τις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Δείτε το βίντεο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ζώνη συχνότητας: 2.4 GHz & 5 GHz
Υποστηριζόμενα πρωτόκολλα: CSMA/CA (Powerline), IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE 802.3ab, IEEE 802.3x, IEEE 802.3az, IEEE 802.11 a, b, g, n, ac (2.4 / 5 GHz concurrent) , IEEE 1905.1, IEEE 802.1p, IEEE 1901
Μετάδοση σήματος: Powerline 200/500/600/1200 Mbps
Ρυθμοί μεταφοράς δεδομένων Ethernet LAN: 10/ 100/ 1000 Mbps
Μέγ. εμβέλεια σε εσωτερικό χώρο, Powerline: έως 400 μέτρα & Wi-Fi: έως 300 μέτρα
Κρυπτογράφηση WLAN: WPA/WPA2, WPS PIN, WPS PBC, MAC-Address Filter, Wi-Fi Time Schedule, 128 Bit AES
Συνδέσεις: 2x Ethernet RJ45
Εγγύηση κατασκευαστή: 3 χρόνια

Devolo dLAN 1200+ WiFi AC Starter Kit ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Devolo dLAN 1200+ WiFi AC Starter Kit ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

Πολύ ενδιαφέρουσα και πρακτική συσκευή, αν υπαρχει κάποια πιο φθηνή σίγουρα θα την τσιμπήσω γιατι εχω τρομερό θεμα με το wifi στο σπίτι.

Mary

Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση θα το ψάξω και μάλλον προς κατι τέτοιο θα κινηθώ. 🙂

vkrd

Πάντα ήθελα να δω πως δουλεύει αυτό το εργαλείο. Μπράβο Κώστα. Χρήσιμο βίντεο.
Για παλαιά σπίτια και κυρίως μεγάλα, είναι άριστο. Στα μονότουβλα κουτάκια που ζούμε το σήμα περνάει μια χαρά ακόμη και από απόσταση.

kostasb16b

Υπαρχει κατι αντιστοιχο να μεταφερεις την μπριζα του τηλεφωνου σε άλλο μερος? η μπορεις με αδαπτορα την μπριζα του τηλεφωνου να την κανεις λαν και μετα απο την άλλη μερια απο lan σε μπριζα τηλεφωνου?

manos

Με αφορμή το άρθρο αυτό, γνωρίζει κάποιος αν τα modem του εμπορίου 1: εγγυούνται σταθερή ταχύτητα σε σχέση μετα modem των παρόχων κσι 2: εχουν μικρότερη ακτινοβολία; Ευχαριστώ.

Gvirginia

@Mary Καλό είναι να αποφεύγεις τα powerline, ειδικά σε παλιά κτήρια (είναι ευαίσθητα πολύ). Όπως είπε και ο Κώστας καλύτερα να πάρεις ένα repeater, υπάρχουν και με εσοχή σούκο αν δε θες να σου “τρώει” μία πρίζα.

@kostasb16b Το καλύτερο είναι να έχεις το τηλέφωνο και το router όσο πιο κοντά γίνεται στην “πρίζα του ΟΤΕ”. Αν εσύ πας και βάλεις powerline για τη γραμμή τηλεφώνου (rj11) θα έχεις περισσότερα παράσιτα στη γραμμή. Είναι που είναι οι γραμμές των περισσότερων σπιτιών αχταρμάς, το να βάλεις και του ρεύματος στην εξίσωση θα χάσεις ταχύτητα/ποιότητα σίγουρα.

Πάντως τα powerline και τα Wifi extenders δεν είναι για παιχνίδια κτλ, θα έχετε normal ταχύτητα για το κινητό/laptop απλά θα υπάρχει μία καθυστέρηση.

Mary

Gvirginia αυτο ακριβώς ειναι το θεμα φαντάσου οτι το σπίτι ειναι καινουριο και ολα τα ρουτερ που ειχα μέχρι τωρα πιάνουν με το ζόρι στον 1 όροφο!

Kostas

καλα κρασια στην ελλαδα τωρα ηρθε?εδω βελγιο το εχουμε χρονια τωρα

billias7815

Εγω να πώ την εμπειρία μου μιας και έχω το συγκεκριμένο μοντέλο:Το devolo cockpit (εφαρμογή που συνοδεύει την συσκευή) είναι πολύ πρακτικό και έχεις πλήρη έλεγχο σχεδόν στα πάντα.Από απόδοση δεν έχω κανένα παράπονο, στριμάρω από το seagate central full bluray 40 gb με bitrate σχεδόν 20 mbps χωρίς σπασίματα και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα σε αντίθεση με το netgear av500 που το όριο ήταν στα 12mbps.Στο wifi του devolo συνδέομαι με το κινητό στα 455mbps.Γενικά είναι εξαιρετική συσκευή αρκετά ακριβή σε σχέση με τα υπόλοιπα αλλά η ποιότητα στο άνω μέρος του ανταγωνισμού.

Gvirginia

@manos Και ναι και όχι. Τα modem router που δίνουν οι πάροχοι είναι κομμένα και ραμμένα για το δίκτυό τους. Αν πας σε άλλο (εμπορίου) θα πρέπει να ψάξεις για συμβατότητα του chip του modem με το “chip” του δικτύου του παρόχου (για να έχεις την καλύτερη σταθερότητα και ταχύτητα). Αυτά των παρόχων έχουν τα βασικά πάνω τους, του εμπορίου έχουν περισσότερα πράγματα πχ USB για File server, AC WiFi κτλ.
Η ταχύτητα επηρεάζεται από πάρα πολλά, όπως σου είπα παραπάνω και από τα chip που έχουν μέσα. Αλλά μπορεί να βρεις και περίπτωση που το “τέλειο” modem δε συνεργάζεται καλά με τη γραμμή σου και το “άχρηστο” είναι μια χαρά.

ΥΓ: Κώστα, νομίζω το speedtest είναι λάθος. Μιας και έχεις και στα δύο το ίδιο latency (23-26ms). Τη φωτογραφία από το “Playroom” την τράβηξες 12:59 αλλά μέχρι τις 13:16 ήσουν στο δίκτυο του modem και όχι στο devolo. (15:18 στο βίντεο)

billias7815

Να πώ ότι συνεργάζεται άψογα και με το netgear av500

Gvirginia

@Kostas παρουσίαση έκανε, υπάρχουν και άλλα powerline χρόνια τώρα…

@Mary 2 πράγματα φταίνε, ή οι κεραίες του modem είναι αδύναμες ή η μόνωση των τοίχων και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές παρεμβάλουν το σήμα. Το πρώτο το φτιάχνεις με ισχυρότερες κεραίες στο modem αν γίνεται. Το δεύτερο (και το πρώτο) με repeater αλλά και ρυθμίζεις το WiFi σε άλλη συχνότητα. Τα ασύρματα τηλέφωνα για παράδειγμα δουλεύουν στην ίδια συχνότητα με το WiFi και προκαλούν παρεμβολές πολλές φορές.

Γενικά αυτά είναι να πιάσεις την καλή, πχ όπως λέει ο @billias7815 του λειτουργούν όλα ρολόι, αυτό όμως δε σημαίνει ότι άμα έβαζα τα ίδια θα λειτουργούσαν και σε μένα ρολόι. Θέλει ψάξιμο το θέμα να ξέρετε.

Mary

Gvirginia μάλλον καποιο repeater θα πάρω γιατι το router να το πειραξω και πολυ δεν μπορω, ηρθε έτοιμο απο hol (και ξέρεις πως τα ετοιμάζουν αυτοι). Σε ευχαριστω πάντως πολυ για τις απαντήσεις!

arg

Αυτό που δεν αναφέρθηκε και που λογικά δεν θα δουλεύει παρά μόνο αν περνάει το σήμα μέσω την γείωσης είναι σε περίπτωση που το σπίτι έχει τριφασικό ρεύμα.

Gvirginia

@arg Αν θυμάμαι καλά έχουν κάποιες εταιρείες στις σελίδες τους οδηγίες για τριφασικό (η TP-LINK για παράδειγμα). Παίζει ρόλο η ηλεκτρολογική εγκατάσταση για το αν θα δουλεύει ή όχι.

spirios1992

Ερωτηση: μπορω ξεχωριστα να κλεισω το wifi για ενα socket (οχι το main) αν χρησιμοποιω π.χ. 1 main και 2 extra sockets;

spirios1992

διορθωνω, το ειδα στο βιντεο μονος μου!

dimpep

Κώστα πολύ ωραία τα 60fps….Να το εφαρμόσεις και στα μελλοντικά σου βίντεο

Chris

Να συπληρωσω ότι οι συσκευές αυτές λειτουργούν καλύτερα όταν είναι συνδεδεμένες απευθείας σε μπριζα και όχι σε πολυμπριζο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Reviews featured Hands-on Redmi Note 13 Pro+

Redmi Note 13 Pro+ 5G review: Αχτύπητο

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από ένα review video τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Redmi Note 13 Pro+ 5G ένα “αχτύπητο” smartphone.

Reviews featured Hands-on Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ελληνικό unboxing και hands-on video

Το Samsung Galaxy S24 Ultra φέρνει την φωτογραφική εμπειρία σε νέα επίπεδα με τον καινοτόμο ProVisual Engine. Μάθε τα πάντα μέσα από το video του Techblog.

Reviews Suunto Hands-on

Suunto Race review: Κορυφαίο αθλητικό ρολόι GPS

Το Suunto Race αναδεικνύεται ως ένα από τα κορυφαία αθλητικά ρολόγια GPS σήμερα. Κατασκευασμένο με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και μια εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη AMOLED 1.43” υψηλής ανάλυσης.