devolo dLAN 550 WiFi: Τεχνολογία Powerline για ίντερνετ παντού

Η devolo παρουσίασε το dLAN 550 WiFi έναν ασύρματο προσαρμογέα Powerline βασισμένο στην τεχνολογία range+ με ταχύτητα έως και 300 Mbps μέσω WiFi και 500 Mbps μέσω Powerline. Επιπλέον, διαθέτει σύνδεση Ethernet για ταυτόχρονη σύνδεση ενσύρματων συσκευών.

dLAN 550 WiFi: WiFi παντού
Σε πολλά νοικοκυριά ολόκληρα δωμάτια πολλές φορές καλύπτονται ανεπαρκώς ή καθόλου από το ασύρματο δίκτυο, τη στιγμή που ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός ηλεκτρικών συσκευών αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους, μόνο υπό την προϋπόθεση μιας σταθερής σύνδεσης στο Internet. Η devolo, ως ειδική στον τομέα του powerline παρέχει εδώ και πολλά χρόνια μια απλή αλλά πολύ αποτελεσματική λύση: Με τους προσαρμογείς dLAN που ενσωματώνουν και ασύρματη λειτουργία, χρησιμοποιεί τη γραμμή του ηλεκτρικού ρεύματος, σαν ένα μακρύ καλώδιο δικτύου και δημιουργεί ένα νέο ασύρματο hotspot όπου αυτό είναι αναγκαίο. Ο νέος dLAN 550 WiFi είναι ένας ιδιαίτερα συμπαγής προσαρμογέας που μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε μέσα στο σπίτι. Χάρη στις δύο κεραίες που διαθέτει προσφέρει ασύρματη σύνδεση με εύρος ζώνης που φτάνει στα 300 Mbps. Συνδεδεμένος απευθείας στη γραμμή του ηλεκτρικού ρεύματος επιτυγχάνει ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις, φτάνοντας τα 500 Mbps και 400 μέτρα απόσταση καλωδίου.

devolo dLAN 550 WiFi: Τεχνολογία Powerline για ίντερνετ παντού, devolo dLAN 550 WiFi: Τεχνολογία Powerline για ίντερνετ παντού

WiFi σε κάθε χώρο και εύκολη εγκατάσταση
Τα προϊόντα devolo χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα κατασκευής και λειτουργίας, αλλά κυρίως από ευκολία χρήσης. Όλοι οι προσαρμογείς εγκαθίστανται και λειτουργούν σε λίγα μόλις λεπτά, χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις από το χρήστη. Στην περίπτωση των powerline δικτύων τοποθετούμε απλά τον πρώτο προσαρμογέα σε μία ελεύθερη πρίζα κοντά στον router και τον συνδέουμε με αυτό. Ο δεύτερος προσαρμογέας τοποθετείται στην πρίζα του χώρου όπου θέλουμε να έχουμε πρόσβαση στο δίκτυο. Αυτόματα και χωρίς χρονοβόρες και τεχνικά δύσκολες διαδικασίες δημιουργείται το δίκτυο. Εύκολα και γρήγορα με λίγες μόλις κινήσεις, πραγματοποιείται και η εγκατάσταση επιπλέον προσαρμογέων (μέχρι 8). Ο dLAN 550 WiFi δημιουργεί αυτόματα ένα WiFi Hotspot όπου ακριβώς το έχει ανάγκη ο χρήστης.

Τεχνολογία devolo range+
Οι υψηλοί ρυθμοί μετάδοσης δεδομένων αλλά και η σταθερότητα μετάδοσης του dLAN 550 WiFi οφείλεται μεταξύ άλλων, στην τεχνολογία range+, η οποία ενσωματώνεται μόνο στους προσαρμογείς devolo. Η εν λόγω τεχνολογία, χρησιμοποιεί εκτός από την φάση και τον ουδέτερο και τη γείωση για τη μεταφορά δεδομένων, εξασφαλίζοντας έτσι μια σημαντική βελτίωση στην επικοινωνία. Η range+ εφαρμόζει μία ειδική μέθοδο σύζευξης στη γείωση και υπερέχει έτσι έναντι των συμβατικών προσαμογέων της αγοράς, τόσο σε κάλυψη και σταθερότητα όσο και σε εύρος ζώνης.

Ο devolo dLAN 550 WiFi διατίθεται είτε ως μεμονωμένος προσαρμογέας, είτε ως Starter Kit (επιπλέον adapter dLAN 550 duo+ για σύνδεση στο router) είτε ως Network Kit (2x 550 dLAN WiFi και 1x dLAN 550 duo+). Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) είναι αντίστοιχα 79,90 ευρώ, 119,90 ευρώ και 179,90 ευρώ. Όλοι οι προσαρμογείς devolo καλύπτονται από εγγύηση καλής λειτουργίας διάρκειας 3 ετών.

devolo dLAN 550 WiFi: Τεχνολογία Powerline για ίντερνετ παντού, devolo dLAN 550 WiFi: Τεχνολογία Powerline για ίντερνετ παντού

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.