devolo Magic 1 Starter Kit: Δώσε ίντερνετ παντού μέσα στο σπίτι χωρίς έξτρα καλωδίωση

devolo Magic 1, devolo Magic 1 Starter Kit: Δώσε ίντερνετ παντού μέσα στο σπίτι χωρίς έξτρα καλωδίωση

devolo Magic 1, devolo Magic 1 Starter Kit: Δώσε ίντερνετ παντού μέσα στο σπίτι χωρίς έξτρα καλωδίωση

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαμε κάνει unboxing με το Μαγικό Κοπίδι το devolo Magic 2 Starter Kit. Αυτή τη φορά έχουμε στα χέρια μας το πιο οικονομικό μοντέλο, devolo Magic 1 Starter Kit, το οποίο είναι συμβατό με το Magic και μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε μαζί στον ίδιο χώρο.

Αρχικά, θα ήταν καλό να εξηγήσουμε σε τι χρησιμεύουν οι powerline συσκευές. Για την καλύτερη κατανόηση αυτών των συσκευών θα χρησιμοποιήσουμε ένα απλό παράδειγμα. Στο σπίτι μας συνήθως έχουμε το router σε ένα συγκεκριμένο σημείο, παράλληλα στο ένα δωμάτιο έχουμε κάποιο σταθερό υπολογιστή, στο σαλόνι μία κονσόλα και μία smart TV, και τα λοιπά. Για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στο internet όλες αυτές οι συσκευές θα πρέπει ή να γεμίσουμε το σπίτι με καλώδια LAN ή να βρούμε έναν τρόπο ώστε να επεκτείνουμε το ασύρματο δίκτυο. Ο ευκολότερος τρόπος να κάνουμε κάτι τέτοιο είναι η χρήση ενός συστήματος powerline συσκευών όπως αυτές που προσφέρει η devolo.

Στη συσκευασία του devolo Magic 1 Starter Kit θα βρούμε δυο συσκευές, όπου η μία διαθέτει μία θύρα Gigabit Lan για σύνδεση με το router και η δεύτερη έχει το ενσωματωμένο router και 2 fast ethernet θύρες στα 100mbps. Και οι δυο συσκευές διαθέτουν είσοδο ρεύματος σούκο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε στην πρίζα τις δύο συσκευές. Η μία θα πρέπει να τοποθετηθεί δίπλα στη συσκευή που θέλουμε να δώσουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο, και η άλλη δίπλα στο router. Μία μικρή επισήμανση, εφόσον η μία από τις δύο συσκευές του devolo Magic 1 Starter Kit έχει ενσωματωμένο router θα ήταν καλό να την τοποθετήσουμε κοντά στο οικιακό router ώστε να ενισχύσουμε το σήμα του.

devolo Magic 1, devolo Magic 1 Starter Kit: Δώσε ίντερνετ παντού μέσα στο σπίτι χωρίς έξτρα καλωδίωση

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όσες συσκευές θέλουμε, ο μόνος περιορισμός είναι ότι θα πρέπει να είναι συσκευές της ίδιας γενιάς. Η devolo σχεδίασε ένα νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας των συσκευών της. Γι’ αυτό και οι συσκευές που συνδέουμε θα πρέπει να είναι της ίδια γενιάς. Με τη σειρά Magic 2, η devolo αύξησε τη μέγιστη ταχύτητα σύνδεσης μεταξύ δύο συσκευών στα 2400Mbps. Ωστόσο, τα Magic 1 εξακολουθούν χρησιμοποιούν ταχύτητες σύνδεσης έως 1200Mbps. Η διαφορά στην ταχύτητα σύνδεσης, σε συνδυασμό με τη μέγιστη απόσταση επικοινωνίας των Magic 1, που είναι μόνο 400 μέτρα, αποτελούν τους κύριους λόγους που το devolo Magic 1 είναι φθηνότερο από το Magic 2.

Η συσκευή με το ενσωματωμένο router έχει ένα νέας γενιάς 802.11ac σύστημα που υποστηρίζει τόσο συχνότητες 2,4GHz όσο και 5GHz, και διαθέτει σύστημα κεραιών 2×2 MIMO. Το νέο σύστημα της devolo εξασφαλίζει εξαιρετική εμβέλεια και μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Επίσης, η μεγάλη συσκευή του devolo Magic 1 είναι ήδη διαμορφωμένο ώστε να λειτουργεί σαν router, κι ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να κάνουμε καμία επιπλέον ρύθμιση. Επιπλέον, η devolo πρόσθεσε και τη λειτουργία MESH, η οποία δημιουργεί ένα ενιαίο ασύρματο δίκτυο παρόμοιας ισχύος σε όλο το σπίτι, χωρίς την ανάγκη εφαρμογής περίπλοκων ρυθμίσεων. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να αλλάζουμε διαρκώς δίκτυο όταν μετακινούμαστε από δωμάτιο σε δωμάτιο, διότι οι φορητές συσκευές συνδέονται απευθείας στο δίκτυο που δημιουργεί το devolo Magic 1.

devolo Magic 1, devolo Magic 1 Starter Kit: Δώσε ίντερνετ παντού μέσα στο σπίτι χωρίς έξτρα καλωδίωση

Εμείς έχουμε στα χέρια μας το devolo Magic 1 Starter Kit WiFi (2-1-2), το οποίο κοστίζει 149 ευρώ, ωστόσο όλη η σειρά αποτελείτε από πέντε διαφορετικά πακέτα. Τα μικρότερα πακέτα είναι τα devolo Magic 1 LAN και devolo Magic 1 WiFi Single Adapter που περιέχουν μία μόνο συσκευή και η τιμή τους είναι 64,90 ευρώ και 99,90 ευρώ αντίστοιχα. Στη συνέχεια έχουμε τα μεσαία πακέτα που είναι τα devolo Magic 1 LAN και devolo Magic 1 WiFi Starter Kit που περιέχουν δύο συσκευές και η τιμή τους είναι 119,90 ευρώ και 149,90 ευρώ. Ενώ το μεγαλύτερο πακέτο, που ακούει στο όνομα devolo Magic 1 WiFi Multiroom Kit, περιέχει τρεις συσκευές και η τιμή του διαμορφώνεται στα 239,90 ευρώ.

Τα devolo Magic 1 θα λύσουν τα προβλήματα δικτύωση σε κάθε σπίτι, εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα. Το κόστος των πακέτων είναι αρκετά χαμηλό, ακόμη και για το Multiroom Kit. Γενικότερα τα Magic 1 είναι αισθητά φθηνότερα από τα Magic 2 και αποτελούν καλύτερη επιλογή για περισσότερο κόσμο που δεν έχει τόσο μεγάλες απαιτήσεις.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Michail Triantafyllidis

*2×2 MIME = 2×2 MIMO, please update 🙂

Greg

Όταν με 19,90€ αγοράζεις WiFi Extender γνωστής μάρκας με 2 εξόδους Ethernet από κάτω όχι μια όπως βάζει η Devolo για να σε αναγκάζει να πηγαίνεις στα πολύ ακριβότερα kit η Devolo όχι απλά είναι ακριβή, αλλά απλά πανάκριβη… είχα πάει να πάρω Devolo και το kit που ήθελα είχε 149€, τελικά πήρα 2 WiFi Extender 19,90€ + 19.90€ = 39,80€ και κάνω μια χαρά την δουλειά μου εδώ και 1χρόνο, άσε που αν ντε και καλά χρειάζεσαι Powerline βρίσκεις σε άλλες μάρκες με τιμές ακόμα και στο 1/3 της τιμής των kit της Devolo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet devolo featured

Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το WiFi

Τι συμβαίνει όμως όταν η λήψη δεδομένων δικτύου είναι κακή, τι αντιπροσωπεύουν τα διάφορα πρότυπα WiFi και τι είναι το mesh WiFi;

Reviews Hands-on devolo

devolo Repeater WiFi 6 5400 & 3000: Ισχυρό WiFi παντού!

Με τα devolo WiFi 6 Repeater 3000 και 5400, ο Γερμανός κατασκευαστής αποδεικνύει το πόσο εύκολο είναι να επεκτείνετε το WiFi του router σας μέσα στο διαμέρισμά σας.

Gear devolo

WiFi επόμενης γενιάς με τα νέα Devolo Magic 2 WiFi 6 Mesh Kit

Τα νέα Devolo Magic 2 WiFi 6 Mesh Kit εξασφαλίζουν γρήγορο WiFi σε όλο το σπίτι, αναβαθμίζοντας το με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες του WiFi 6.

Reviews devolo Hands-on

devolo Magic 2 WiFi 6 hands-on: Η απόλυτη αναβάθμιση

Το νέο devolo Magic 2 WiFi 6 είναι το πρώτο powerline adapter στον κόσμο με WiFi 6 και έρχεται να αποδείξει πόσο εύκολα μπορεί να στηθεί ένα γρήγορο και ασφαλές οικιακό δίκτυο.