devolo: Όλα τα νέα προϊόντα δικτύωσης για το 2020

, devolo: Όλα τα νέα προϊόντα δικτύωσης για το 2020

Πόσες φορές ελέγχουμε το WiFi στο χώρο μας για το αν έχει καλό σήμα και άλλες πόσες φορές θέλουμε να έχουμε σταθερή σύνδεση μέσω του router έτσι ώστε να μη χάσουμε λεπτό από τη διασκέδασή μας παρακολουθώντας μια ταινία ή παίζοντας το αγαπημένο μας online video game;

Όλοι μας έχουμε το άγχος για να είναι η πρόσβασή μας στο internet όσο πιο γρήγορη γίνεται και τουλάχιστον να έχουμε σήμα παντού έτσι ώστε κάθε μέλος της οικογένειάς μας να συνδέεται εύκολα και να είναι ικανοποιημένο. Αυτό ισχύει από το μικρότερο μέλος της οικογένειας, το οποίο μπορεί να απολαμβάνει το αγαπημένο του παιδικό πρόγραμμα στο internet, τα νεαρά άτομα τα οποία κοντράρονται μεταξύ τους σε κάποιο online video game, αλλά ακόμα και για τα μεγαλύτερα “παιδιά” που παρακολουθούν κάποιο online σεμινάριο ή απλά βλέπουν την αγαπημένη τους σειρά σε κάποια συνδρομητική υπηρεσία ταινιών.

Κάθε τι στο χώρο μας μπορεί να συνδεθεί στο internet και να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας προσφέρει, με την προϋπόθεση ότι έχουμε σύνδεση στο internet σε κάθε σημείο του σπιτιού και χωρίς απώλειες σε ταχύτητα, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται με τις νέες προτάσεις της Devolo, οι οποίες εξασφαλίζουν γρήγορο WiFi σε όλο το σπίτι, απομακρύνοντας το άγχος που λίγο πολύ όλοι μας έχουμε κατά διαστήματα.

, devolo: Όλα τα νέα προϊόντα δικτύωσης για το 2020

devolo WiFi Repeater+ ac

Μια από τις επιλογές της Devolo είναι το devolo WiFi Repeater+ ac το οποίο βελτιώνει σημαντικά την απόδοση του ασύρματου δικτύου που έχουμε εγκατεστημένο, έτσι ώστε να μην έχουμε απώλεια ποιότητας σε ό,τι κάνουμε στο internet, είτε πρόκειται για την παρακολούθηση ταινίας, της οποίας η εικόνα πλέον δε θα τρεμοπαίζει λόγω του σήματος του WiFi που χανόταν.

Αυτό που κάνει με επιτυχία είναι να εντοπίζει τις συσκευές που χρειάζονται περισσότερα δεδομένα στα κοντινά δωμάτια και τις τροφοδοτεί με mesh WiFi φτάνοντας ταχύτητες έως και 1.200 Mbps. Επιπλέον, εξασφαλίζει σταθερή και γρήγορη σύνδεση στο WiFi καθώς υποστηρίζει cross-band repeating και, ως ένα dual-band repeater, χρησιμοποιεί και το band των 2.4 GHz και των 5 GHz, ενώ με την τεχνική beamforming η οποία χρησιμοποιεί τις κεραίες του repeater, εντοπίζει τη θέση της συσκευής που χρειάζεται καλύτερη σύνδεση έτσι ώστε να στείλει απευθείας εκεί το σήμα.

Μέσα στο χώρο που βρισκόμαστε, θα είναι παραπάνω από ένας οι χρήστες που θα χρειάζονται ταυτόχρονα πρόσβαση στο WiFi, με την τεχνολογία MU-MIMO (Multi-User Multiple-Input και Multiple-Output να υποστηρίζει την ταυτόχρονη χρήση του WiFi επιτρέποντας στο devolo WiFi Repeater+ ac να επικοινωνεί με πολλές συσκευές ταυτόχρονα και αποτελεσματικά. Επίσης, με το γρήγορο roaming, όλες οι συνδεδεμένες συσκευές θα είναι πάντα συνδεδεμένες ταυτόχρονα στο πιο ισχυρό σημείο πρόσβασης WiFi. Οι χρήστες των συσκευών θα μπορούν να αλλάζουν hotspot αυτόματα χωρίς διακοπή στη σύνδεσή τους, ενώ υπάρχει μέριμνα και για τις παλαιότερες συσκευές που έχουν χαμηλότερες ταχύτητες και δε θα επηρεάζουν τις υπόλοιπες συσκευές που είναι συνδεδεμένες.

Το devolo WiFi Repeater+ ac είναι εύκολο στην εγκατάσταση και μπορεί να συνδεθεί σε μια πρίζα στη μέση από το router και το δωμάτιο που θέλουμε να ενισχύσουμε το σήμα. Αυτό που κάνουμε στην ουσία είναι να το τοποθετήσουμε στην πρίζα στον τοίχο και μετά μπορούμε να τοποθετήσουμε πάνω στο repeater όποια συσκευή ή πολύπριζο επιθυμούμε. Στη συνέχεια, πατώντας το κουμπί WPS, διαμορφώνεται μια σύνδεση με το router μας, δέχεται τις ρυθμίσεις σύνδεσης και πλέον είναι μέρος του οικιακού μας δικτύου αυτόματα και χωρίς κόπο.

, devolo: Όλα τα νέα προϊόντα δικτύωσης για το 2020

devolo Magic 2 WiFi next

Μεταβαίνοντας στο devolo Magic 2 WiFi next, έχουμε την πρόταση της Devolo η οποία προσφέρει μεγαλύτερο εύρος κάλυψης και σταθερότητα για ταχύτερη σύνδεση WiFi μέσω του mesh WiFi και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα Powerline. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης του κτιρίου έτσι ώστε να μεταφέρουν τα δεδομένα, μετατρέποντας κάθε πρίζα σε hotspot, με τα ταβάνια και τους τοίχους στο σπίτι να μη μπλοκάρουν και να αποδυναμώνουν το σήμα του WiFi.

Οι προσαρμογείς WiFi του devolo Magic 2 WiFi next προσφέρουν mesh WiFi και τις λειτουργίες “multi-user MIMO”, το οποίο φροντίζει όλες οι λειτουργίες να δουλεύουν άριστα όταν όλοι οι χρήστες στο σπίτι είναι ταυτόχρονα online, ενώ το access point steering διασφαλίζει ότι κινητές συσκευές, τις οποίες χρησιμοποιούμε όλοι μας όπως smartphones και tablets, παραμένουν συνδεδεμένες στο ισχυρότερο WiFi hotspot. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι χρήσιμη ειδικά όταν κινούμαστε μέσα στο σπίτι από δωμάτιο σε δωμάτιο εξασφαλίζοντας σταθερή σύνδεση, ενώ λειτουργίες του mesh όπως το band steering, το airtime fairness και το config sync επιλέγονται αυτόματα για καλύτερο mesh WiFi.

Η εγκατάσταση του devolo Magic 2 WiFi next είναι μια απλή διαδικασία μιας και μετά την εγκατάσταση του πρώτου προσαρμογέα, υπάρχει το χρονικό περιθώριο των 2 λεπτών για να τοποθετήσουμε τους υπόλοιπους προσαρμογείς στο σημείο που θέλουμε, εξασφαλίζοντας χρήση του internet με γρήγορες ταχύτητες και πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού από όλους, χωρίς να υπάρχει ανησυχία για καθυστέρηση της αναπαραγωγής της αγαπημένης μας ταινίας και για το να διακοπεί η σύνδεση στο αγαπημένο μας online video game.

, devolo: Όλα τα νέα προϊόντα δικτύωσης για το 2020

Devolo Magic 2 LAN DINrail

Τέλος, για όσους επιθυμούν ταχύτητες μέχρι τα 2.400 Mbps, υπάρχει το Devolo Magic 2 LAN DINrail το οποίο συνδέεται μέσα από την καλωδιακή εγκατάσταση και μετατρέπει κάθε πρίζα σε ένα ισχυρό σημείο πρόσβασης για όλους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του ηλεκτρολογικού πίνακα όπου το Devolo Magic 2 LAN DINrail εγκαθίσταται με βοήθεια τεχνικού, και μετατρέπει όλη την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού σε ένα δίκτυο υψηλών ταχυτήτων για να απολαμβάνουν όλα τα μέλη της οικογένειας γρήγορο internet χωρίς καθυστερήσεις και απώλεια ποιότητας.

Δημιουργείται μια σύνδεση powerline μεταξύ του router και της παροχής ρεύματος με αυτόματη σύζευξη φάσεων κατευθείαν σε όλο μήκος του ηλεκτρολογικού δικτύου. Η μόνιμη ενσωμάτωση της τεχνολογίας powerline στον ηλεκτρολογικό πίνακα επιτρέπει πολύ γρήγορες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων που φτάνουν μέχρι και τα 2.400 Mbps μέσω της τεχνολογίας G.hn Powerline. Μετά την τοποθέτηση στον πίνακα, κάθε πρίζα που βρίσκεται στο σπίτι γίνεται σημείο πρόσβασης στο Internet με γρήγορες ταχύτητες έτσι ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση σε όσους χρήστες και αν συνδέονται ταυτόχρονα, ενώ με την κάλυψη που φτάνει τα 500 μέτρα ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, κάθε σημείο στο σπίτι μας έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε γρήγορο internet.

Πλέον, με το Magic 2 LAN DINrail εγκατεστημένο στο σπίτι μας, μπορούμε να δούμε την αγαπημένη μας σειρά, την ίδια στιγμή που σε άλλο δωμάτιο μπορεί να παίζει κάποιος το online video game, ενώ ένας τρίτος μπορεί να κάνει βιντεοκλήσεις με τους φίλους του, χωρίς να παρατηρείται σε καμία από τις περιπτώσεις αυτές, πτώση στην ταχύτητα και αλλοίωση στη μετάδοση των δεδομένων, με τη Devolo να μας δείχνει πως θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα με την ταυτόχρονη σύνδεση συσκευών στο σπίτι μας, με εύκολο τρόπο στον οποίο αξίζει να επενδύσουμε για να απολαύσουμε τα προνόμια της τεχνολογίας που προσφέρει η Devolo.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GREG

Είναι υπερβολικά ακριβά για αυτά που προσφέρουν, είχα πάρει ένα Powerline με 100€ σε προσφορά κιόλας το κράτησα 2 μέρες δεν είδα καμία διαφορά (Download-UpLoad-Ping) σε σχέση με το Wifi Extenter των 19.90€ που έχω και το επέστρεψα πίσω στο κατάστημα πως και καλά δεν συνεργάζονταν με το ρούτερ μου, πήρα πίσω τα χρήματα μου και τέλος.
 

Last edited 3 years πριν by GREG

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.