Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Παγκόσμιοι πρωταθλητές δύο 13χρονοι Έλληνες

ολυμπιάδα ρομποτικής, Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Παγκόσμιοι πρωταθλητές δύο 13χρονοι Έλληνες

Την πρώτη θέση καινοτομίας και δεξιοτήτων στο ομαδικό νέων στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής IRO 2021 στη Νότια Κορέα κατέκτησαν οι 13χρονοι μαθητές Απόλλωνας Τσελέπης και Δήμητρα Μυλλή. Τα παιδιά από τις Σέρρες βραβεύτηκαν από τον δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη ως παγκόσμιοι πρωταθλητές του τμήματος Αθλητικής Ρομποτικής του «Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός».

Αφού τους συνεχάρη για τη μεγάλη τους επιτυχία στον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής, τους απένειμε και τιμητικές πλακέτες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

ολυμπιάδα ρομποτικής, Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Παγκόσμιοι πρωταθλητές δύο 13χρονοι Έλληνες

Το νικητήριο project

Οι δύο 13χρονοι ξεχώρισαν ανάμεσα σε εκατοντάδες αθλητές από 52 χώρες και νίκησαν με την “έξυπνη ζακέτα” κοινωνικής επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.

O δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Απόλλωνα και τη Δήμητρα για τον τρόπο λειτουργίας της έξυπνης ζακέτας και δήλωσε τα εξής:

«Ο Απόλλων και η Δήμητρα με ευρηματικότητα, επιμονή και αφοσίωση δημιούργησαν μία πρωτοποριακή «έξυπνη» ζακέτα κοινωνικής επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης και διακρίθηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες αθλητές από 52 χώρες.

Είναι μία νίκη που έρχεται να προστεθεί στις άλλες διακρίσεις του τμήματος Αθλητικής Ρομποτικής του “Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός”, που αποτελεί το πρώτο και μοναδικό επίσημο τμήμα αθλητικού συλλόγου στην Ελλάδα».

Δυστυχώς, δεν γνωστοποιήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του ρούχου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.