Δημιούργησε το ιδανικό Smart Home με τις λύσεις της D-Link

, Δημιούργησε το ιδανικό Smart Home με τις λύσεις της D-Link

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται καθημερινά, η ζωή μας αλλάζει και βασίζεται όλο και περισσότερο σε αυτήν, με τα έξυπνα τηλέφωνα, τα smartphone, να αποτελούν το εργαλείο με το οποίο επικοινωνούμε, εργαζόμαστε αλλά και διασκεδάζουμε. Ωστόσο, η τεχνολογία έχει φροντίσει να εξελίξουμε και άλλους τομείς της ζωής μας, μετατρέποντάς τους σε “έξυπνους”, όπως τον χώρο κατοικίας μας, με τον όρο “έξυπνο σπίτι” ή αλλιώς smart home, να γίνεται όλο και πιο οικείος.

Τι είναι το Smart Home

Πιο συγκεκριμένα, με τον όρο smart home αναφερόμαστε στη διασύνδεση συσκευών που έχουμε εγκαταστήσει στο σπίτι μας, οι οποίες προσφέρουν λύσεις και βελτιώνουν την καθημερινότητά μας, με το χειρισμό τους να γίνεται από smartphone μέσω της κατάλληλης εφαρμογής. Αποκτώντας τον έλεγχο σε ένα τέτοιο οικοσύστημα, τα ωφέλη είναι πολλαπλά, καθώς μπορούμε να έχουμε εικόνα από τις κάμερες παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις και να καταγράφεται video όταν εντοπίζεται κίνηση ή ήχος, να ενεργοποιούμε και να απενεργοποιούμε συσκευές αλλά και να ορίζουμε χρονοδιαγράμματα και αυτοματισμούς για να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας μέσω των συσκευών αυτών.

Για να γίνουμε ακόμα πιο εξοικειωμένοι με τον όρο smart home, πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τα κατάλληλα προϊόντα που θα κάνουν το σπίτι μας τεχνολογικά εξελιγμένο, όπως αυτά που προσφέρει η D-Link τα οποία είναι πολύ ποιοτικά και εύκολα στο χειρισμό. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την εφαρμογή mydlink η οποία προσφέρει δυνατότητες αυτοματοποίησης του smart home, βελτιώνοντας την εμπειρία χρήσης και της καθημερινότητά μας, με το χειρισμό της να γίνεται μέσω smartphone ή tablet.

, Δημιούργησε το ιδανικό Smart Home με τις λύσεις της D-Link

Full HD Outdoor Wi‑Fi Spotlight Camera DCS‑8627LH

Ξεκινώντας με τις smart home λύσεις για το σπίτι μας, έχουμε την εξωτερική κάμερα DCS‑8627LH η οποία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, αναγνωρίζει πότε ακριβώς βρίσκεται κάποιος έξω από την πόρτα μας και μας στέλνει ειδοποίηση στο smartphone ή το tablet, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό ειδικά όταν απουσιάζουμε από το σπίτι. Η συγκεκριμένη κάμερα, η οποία καταγράφει σε Full HD ανάλυση, δεν εντοπίζει μόνο την κίνηση αλλά και τον ήχο, όπως για παράδειγμα όταν σπάει ένα τζάμι, μιας και η λειτουργία που εντοπίζει τον ήχο από σπάσιμο γυαλιού μας προωθεί σχετική ειδοποίηση και έχουμε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε το συναγερμό αλλά και να μιλήσουμε μέσω της κάμερας και να μας ακούσει ο επίδοξος εισβολέας, μέσα από το ενσωματωμένο μεγάφωνο της κάμερας. Διαθέτει και προβολέα που ανάβει όταν άνθρωπος καταπατά τον ιδιωτικό μας χώρο και ουσιαστικά λειτουργεί ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας.

, Δημιούργησε το ιδανικό Smart Home με τις λύσεις της D-Link

DCS 8526LH Full HD Pan Tilt WiFi Camera

Περνώντας στο εσωτερικό του σπιτιού, έχουμε την Full HD DCS 8526LH κάμερα η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και έχει τη δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών και κλίσης 138 μοιρών, έτσι ώστε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης να αναγνωρίζει μια ανθρώπινη φιγούρα αλλά και να παρακολουθεί όπως και να καταγράφει, ηλικιωμένους, παιδιά αλλά και κατοικίδια στο σπίτι ακόμα και όταν βρίσκονται σε κίνηση. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ενημερώσεων στη συσκευή μας όταν εντοπίζεται κίνηση στο χώρο ή κάποιος ήχος, αλλά και δυνατότητα λειτουργίας στο σκοτάδι, παρέχοντάς μας εικόνα σε απόσταση 5 μέτρων καθώς υπάρχει ενσωματωμένο υπέρυθρο led.

Σημαντική είναι επίσης η λειτουργία όπου μπορούμε να μιλήσουμε μέσω της συσκευής μας και να μεταφερθεί ο ήχος μέσω του ενσωματωμένου μεγαφώνου, ενώ για τις στιγμές που χρειαζόμαστε ιδιωτικότητα, η λειτουργία απορρήτου στρέφει το φακό στο σώμα της κάμερας έτσι ώστε να σταματήσει η καταγραφή της κάμερας. Τέλος, δε θα πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός πως η ύπαρξη Ethernet θύρας, παρέχει συνδεσιμότητα ακόμα και όταν το WiFi είναι εκτός λειτουργίας, καθώς η κάμερα συνδέεται μέσω καλωδίου στο router, εξασφαλίζοντάς μας σύνδεση ανά πάσα στιγμή.

Όλες οι IP Cameres της D-Link έρχονται με δωρεάν 24ωρη καταγραφή συμβάντων στο Cloud της εταιρείας. Μετά τις πρώτες 24ώρες, τα στοιχεία σβήνονται και η καταγραφή γίνεται πάνω στα παλαιότερα δεδομένα.

, Δημιούργησε το ιδανικό Smart Home με τις λύσεις της D-Link

COVR 1102 AC1200 Dual Band Whole Home Mesh WiFi System

Ένα έξυπνο σπίτι βασίζεται στην τεχνολογία και στη συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο, με το COVR 1102 σύστημα WiFi να παρέχει αδιάκοπη σύνδεση σε κάθε χώρο του σπιτιού όπου μπορούμε να μετακινηθούμε χωρίς το άγχος της εμβέλειας του WiFi που έχουμε εγκαταστήσει. Το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει επίσης γρήγορο WiFi για κάθε συσκευή που έχουμε στο σπίτι μας, ακόμη και κατά τη διάρκεια εργασιών που απαιτούν δεδομένα, όπως ροή HD και ταυτόχρονες συζητήσεις βίντεο, καθώς τα σημεία Covr συνεργάζονται και διασφαλίζουν ότι θα παραμείνουμε συνδεδεμένοι στο πλησιέστερο σημείο Covr για να έχουμε τη μέγιστη απόδοση δικτύου.

Έχοντας εγκαταστήσει το COVR 1102 σύστημα WiFi, θα αποχαιρετήσουμε κάθε είδος κολλήματος στο internet, καθώς θα μπορούμε να πραγματοποιούμε φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις χωρίς διακοπές, online gaming χωρίς lag και διακοπή στη διασκέδασή μας αλλά και streaming ταινιών σε 4K ανάλυση χωρίς να διακόπτεται η δράση τη στιγμή που η ένταση και η αγωνία κορυφώνεται. Μέσω της εφαρμογής mydlink υπάρχει η δυνατότητα να ελέγχουμε τις συσκευές που θα είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, να αποκλείουμε συσκευές που δεν αναγνωρίζουμε αλλά και να καθορίζουμε την πρόσβαση των παιδιών ορίζοντας χρονοδιαγράμματα χρήσης του internet.

, Δημιούργησε το ιδανικό Smart Home με τις λύσεις της D-Link

Wi‑Fi Water Leak Sensor DCH‑S161

Τι θα συμβεί όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού και προκύψει κάποια διαρροή νερού μέσα στο σπίτι; Ο αισθητήρας διαρροής νερού DCH‑S161 μπορεί να συνδεθεί δίπλα σε συσκευές οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν διαρροή νερού, όπως το πλυντήριο, το ψυγείο, ο νιπτήρας στην τουαλέτα αλλά και το boiler του καλοριφέρ και μόλις υπάρξει κάποια διαρροή, λαμβάνουμε στη συσκευή μας σχετική ειδοποίηση έτσι ώστε να προλάβουμε έγκαιρα την οποιαδήποτε πλημμύρα εντός του σπιτιού. Με το που ο αισθητήρας έρθει σε επαφή με νερό, εκτός της ειδοποίησης στη συσκευή μας, ενεργοποιείται συναγερμός ο οποίος είναι περισσότερο χρήσιμος όταν βρισκόμαστε εντός σπιτιού ή έχουμε δώσει το κλειδί μας σε γείτονα που εμπιστευόμαστε έτσι ώστε μόλις ακούσει το συναγερμό να τρέξει να διακόψει την τροφοδοσία νερού προτού είναι πολύ αργά.

, Δημιούργησε το ιδανικό Smart Home με τις λύσεις της D-Link

AX1800 Wi‑Fi 6 Router DIR‑X1860

Ένα έξυπνο σπίτι χρειάζεται ένα router υψηλής ποιότητας, με το AX1800 Wi‑Fi 6 Router να εξασφαλίζει υψηλές ταχύτητες, αξιοπιστία και ασφάλεια για όλες τις συνδεδεμένες συσκευές στο σπίτι μας. Το WiFi 6, το οποίο είναι γνωστό και ως 802.11ax, αποτελεί τη νέα γενιά των standards στην τεχνολογία του WiFi, φέρνοντας σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο 802.11ac WiFi standard. Συνδέοντας το συγκεκριμένο router, μπορούμε να απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας ταινίες, video games αλλά και να χειριζόμαστε το internet με ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού αλλά και με περισσότερες συνδεδεμένες συσκευές ταυτόχρονα, σε σύγκριση με το παρελθόν.

Ωστόσο, δεν είναι σημαντικό μόνο το να έχουμε μια πολύ γρήγορη σύνδεση στο WiFi δίκτυο αλλά να είναι και ασφαλής. Με το AX1800 Wi‑Fi 6 Router δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε σχετικα με την ασφάλεια της ιδιωτικότητάς μας καθώς με το ενσωματωμένο firewall, τις αυτόματες αναβαθμίσεις ασφαλείας και του firmware αλλά και την ισχυρή κρυπτογράφηση που παρέχει, έχουμε εξασφαλίσει το ότι η σύνδεσή μας είναι ασφαλής μακριά από τους κινδύνους του διαδικτύου.

, Δημιούργησε το ιδανικό Smart Home με τις λύσεις της D-Link

DSP W118 Mini WiFi Smart Plug

Τέλος, έχοντας εγκαταστήσει τις αγαπημένες μας συσκευές στο έξυπνο σπίτι μας, θα ήταν πολύ χρήσιμο όχι μόνο να είναι συνδεδεμένες συνεχώς στην παροχή ρεύματος, την πρίζα δηλαδή, αλλά και να έχουμε εμείς τον έλεγχο σχετικά με το πότε αυτές θα λειτουργούν. Με την έξυπνη πρίζα DSP W118, μπορούμε να ελέγχουμε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες μέσω της εφαρμογής mydlink, σχετικά με το πότε και ποιές θα ενεργοποιούνται, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα προγραμματισμού σχετικά με την αυτόματη ενεργοποίησή τους. Η έξυπνη πρίζα συνδέεται με το οικιακό WiFi δίκτυο και μας δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης χρήσης της σύμφωνα με τις απαιτήσεις μας και μπορούμε, για παράδειγμα, να έχουμε έτοιμο τον καφέ μας τη στιγμή που ξυπνάμε ή μαγειρεμένο το φαγητό μας με το που επιστρέψουμε σπίτι από τη δουλειά, εξοικονομώντας χρόνο.

Smart Home εμπειρία

Με τις συγκεκριμένες συσκευές, η D-Link μας παρέχει μια ολοκληρωμένη smart home εμπειρία με συσκευές που αλλάζουν την καθημερινότητά μας. Μπορούμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο των συσκευών αυτών ακόμα και απομακρυσμένα με τη χρήση του smartphone ή του tablet μας, με μερικά απλά πατήματα στην οθόνη, μέσα από το φιλικό και άμεσο περιβάλλον χρήσης, μετατρέποντας το σπίτι μας σε ένα χώρο τεχνολογικά ανεπτυγμένο. Τις συσκευές της D-Link θα τις βρείτε σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών της χώρας μας.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Samsung Smart Home

Samsung & Google: Διεύρυνση συνεργασίας για το smart home

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με την Google, αναβαθμίζοντας τη διαλειτουργικότητα του έξυπνου σπιτιού.

Gear D-Link

D-Link Eagle Pro AI για WiFi με τεχνητή νοημοσύνη σε όλο το σπίτι!

Η D-Link με τη σειρά προϊόντων Eagle Pro AI φέρνει την έξυπνη προηγμένη δικτύωση και ενσωματώνει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης εξασφαλίζοντας ισχυρότερο και πιο αξιόπιστο δικτυο Wi-Fi.

Software D-Link

Η D-Link πρωτοπορεί και συμμετέχει στο Metaverse Standards Forum

Θα συντονιστεί με τους Οργανισμούς Ανάπτυξης Προτύπων (SDOs) με στόχο την επιτάχυνση των μελλοντικών εξελίξεων μέσω προτύπων.

Gear D-Link

Πασχαλινές προσφορές σε επιλεγμένα D-Link προϊόντα

Η D-Link είναι εδώ και προσφέρει επιλεγμένα προϊόντα σε τιμές που θα μας κάνει να “τσιμπήσουμε” τον κατάλληλο εξοπλισμό για την ασφάλειά μας.