DJI AeroScope: Τεχνολογία ελέγχου πτήσεων drones

DJI AeroScope τεχνολογία ελέγχου πτήσεων drones, DJI AeroScope: Τεχνολογία ελέγχου πτήσεων drones

H DJI παρουσίασε την τεχνολογία AeroScope με σκοπό να βοηθήσει τις αρχές στον έλεγχο πτήσεων των drones. Δέκτες τεχνολογίας AeroScope έχουν εγκατασταθεί ήδη σε δύο αεροδρόμια και δοκιμάζονται με σκοπό την προστασία των πτήσεων των αεροσκαφών από “περιφερόμενα” drones.

Η εν λόγω τεχνολογία αξιοποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας μεταξύ του drone και του χειριστηρίου του, για την μετάδοση στοιχείων όπως ο αριθμός καταχώρησης, ο σειριακός αριθμός, στοιχεία βασικής τηλεμετρίας, τοποθεσία, υψόμετρο, ταχύτητα και κατεύθυνση.

Με αυτά τα στοιχεία οι αρχές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ειδικό δέκτη AeroScope για να αναλύσουν και να ενεργήσουν βάση των παραπάνω στοιχείων που μπορούν να λάβουν.

Η μετάδοση των στοιχείων αυτών γίνεται τοπικά στους ειδικούς δέκτες AeroScope και όχι μέσω internet ώστε να προστατεύονται τα δεδομένα των χειριστών drones και να μην καταγράφονται αυτόματα οι πτήσεις τους.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear DJI

DJI Mavic 3 Classic: Ένα φθηνότερο Mavic 3 χωρίς τον τηλεφακό

Το DJI Mavic 3 αποκαλύφθηκε πριν από ένα χρόνο και κόστιζε 2.100 € για το βασικό πακέτο. Αν και η τιμή έκτοτε έχει κατέβει λίγο, εξακολουθεί να είναι ακριβό για πολλούς.

Gear DJI

Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η αλυσίδα ηλεκτρονικών καταστημάτων Media Markt/Saturn φαίνεται ότι σταμάτησε την πώληση προϊόντων της κινεζικής DJI σε Γερμανία και Ολλανδία, στην Ελλάδα πωλούνται ακόμα.

Smartphones DJI Google Pixel 6

Pixel 6: Δεν μπορεί να πετάξει ορισμένα drones της DJI λόγω μη συμβατής εφαρμογής

Οι ιδιοκτήτες ορισμένων μοντέλων DJI και ιδιοκτήτες  Pixel 6 και Pixel 6 Pro αναγκάζονται να αποφασίσουν μεταξύ του νέου τους τηλεφώνου και του αγαπημένου τους drone. 

Gear DJI featured

DJI Mavic 3 Drone: Με κάμερα Hasselblad, 46 λεπτά πτήσης και βελτιωμένες δυνατότητες

Οι επανασχεδιασμένες μπαταρίες προσφέρουν έως και 46 λεπτά χρόνο πτήσης σε ιδανικές συνθήκες πριν χρειαστούν επαναφόρτιση χάρη στους πιο αποδοτικούς κινητήρες και έλικες.