DJI: App θα δείχνει τα drone που πετάνε κοντά μας

    , DJI: App θα δείχνει τα drone που πετάνε κοντά μας

    Η DJI ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω σε μία εφαρμογή, η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020, μέσω της οποίας οποιοσδήποτε χρήστης θα μπορεί να εντοπίσει τα drone που βρίσκονται στον αέρα. Με την χρήση του Wi-Fi ο χρήστης θα μπορεί να λάβει από το drone πληροφορίες όπως το αναγνωριστικό του, την τοποθεσία του, το υψόμετρο, την ταχύτητα καθώς και την κατεύθυνση που κινείται.

    Σκοπός της νέας εφαρμογής, είναι “η ασφάλεια και η ηρεμία”. Η εφαρμογή αυτή έρχεται καθώς η αγορά των drone έχει μεγαλώσει τόσο πολύ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κακόβουλα από μερικούς χρήστες. Επιπλέον, τα drone έχουν προκαλέσει αρκετές φορές προβλήματα στα αεροδρόμια με αποτέλεσμα, να χρειάζονται εκατομμύρια δολάρια για anti-drone συστήματα.

    Η DJI υποστηρίζει ότι η εφαρμογή θα εντοπίζει τα drone εντός ακτίνας ενός χιλιομέτρου χρησιμοποιώντας Wi-Fi Aware. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εφαρμογή δεν αναγνωρίζει μόνο τα drone της DJI αλλά και drone άλλων εταιρειών, χωρίς όμως να είναι γνωστή η λίστα από τα drone που θα εντοπίζονται. Ωστόσο, η νέα εφαρμογή της DJI δεν θα έχει την ίδια ισχύ με την εφαρμογή AeroScope που κυκλοφόρησε το 2017. Εκπρόσωπος δήλωσε ότι το AeroScope μπορεί να εντοπίσει drone πολλά χιλιόμετρα μακρυά και πως θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται σε φυλακές, αεροδρόμια και άλλες σημαντικές υπηρεσίες.

    Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear DJI

DJI Mavic 3 Classic: Ένα φθηνότερο Mavic 3 χωρίς τον τηλεφακό

Το DJI Mavic 3 αποκαλύφθηκε πριν από ένα χρόνο και κόστιζε 2.100 € για το βασικό πακέτο. Αν και η τιμή έκτοτε έχει κατέβει λίγο, εξακολουθεί να είναι ακριβό για πολλούς.

Gear DJI

Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η αλυσίδα ηλεκτρονικών καταστημάτων Media Markt/Saturn φαίνεται ότι σταμάτησε την πώληση προϊόντων της κινεζικής DJI σε Γερμανία και Ολλανδία, στην Ελλάδα πωλούνται ακόμα.

Smartphones DJI Google Pixel 6

Pixel 6: Δεν μπορεί να πετάξει ορισμένα drones της DJI λόγω μη συμβατής εφαρμογής

Οι ιδιοκτήτες ορισμένων μοντέλων DJI και ιδιοκτήτες  Pixel 6 και Pixel 6 Pro αναγκάζονται να αποφασίσουν μεταξύ του νέου τους τηλεφώνου και του αγαπημένου τους drone. 

Gear DJI featured

DJI Mavic 3 Drone: Με κάμερα Hasselblad, 46 λεπτά πτήσης και βελτιωμένες δυνατότητες

Οι επανασχεδιασμένες μπαταρίες προσφέρουν έως και 46 λεπτά χρόνο πτήσης σε ιδανικές συνθήκες πριν χρειαστούν επαναφόρτιση χάρη στους πιο αποδοτικούς κινητήρες και έλικες.