DJI: Drones κατασκοπεύουν τις ΗΠΑ για λογαριασμό της Κίνας;

DJI drones spy usa, DJI: Drones κατασκοπεύουν τις ΗΠΑ για λογαριασμό της Κίνας;

Πριν από μερικά χρόνια, η (κινεζική) Huawei κατηγορήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση ότι κατασκεύαζε κινητά, που κατασκοπεύουν τις ΗΠΑ για λογαριασμό της Κίνας, ισχυρισμός τον οποίο η εταιρεία έχει αρνηθεί εδώ και καιρό.

Πέρσι, στο στόχαστρο μπήκε η επίσης κινέζικη ZTE, η οποία κατηγορήθηκε για τον ίδιο λόγο με αποτέλεσμα να υποστεί εμπορικούς περιορισμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, φέτος φαίνεται πως παίρνει σειρά η κινέζικη κατασκευάστρια drones, DJI, η οποία κατηγορείται από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ότι κάνει το ίδιο με τις δυο παραπάνω εταιρείες.

Σε ένα σημείωμα, το οποίο πήρε στα χέρια της η εφημερίδα και το οποίο προέκυψε τον Αύγουστο, αναφέρεται ότι η DJI συνέλλεγε πληροφορίες από drones στις ΗΠΑ, τις οποίες στη συνέχεια διοχέτευε στην κυβέρνηση της Κίνας.

Αναφέρεται επίσης ότι η DJI είχε στόχο τον στρατό, την αστυνομία και τους κατασκευαστές υποδομών, τομείς που θα βοηθούσαν την Κίνα να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει καλύτερες φυσικές και cyber επιθέσεις, αν φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο.

Η DJI αρνείται φυσικά τους ισχυρισμούς χαρακτηρίζοντάς τους ως “σαφώς ψευδείς και παραπλανητικούς”. Από την άλλη, οι ΗΠΑ (αν και έχουν τις πληροφορίες από τον Αύγουστο) δεν έχουν προχωρήσει σε κάποιον περιορισμό ως προς την DJI και εμείς κρατάμε τις απαραίτητες επιφυλάξεις για το αν αληθεύει το δημοσίευμα.

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο με την Google την Microsoft και την Apple το κάνουν φυσικά και οι Κινέζοι. Απλά δεν τους αρέσει όταν συμβαίνει σε αυτούς.

Theo

Εμένα μου ακούγεται σαν να μην υπάκουσε η dji να παρέχει δεδομένα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και να την τιμορουν με αυτό τον τρόπο.

bezilys

Πως το πάθανε και δεν είπαν ότι είναι της Ρωσίας? Χαχαχα…. Αμερικανοί=η πιο χαζοί άνθρωποι στο κόσμο πυστευουν σε παραμυθάκια τύπου η Ρωσία είναι η κακή και θέλει να μας εξοδοσει αλλά εμείς είμαστε δυνατότερη! η ότι τόσο καιρό κυνδινευαν από τον μπιλαδεν(φανταστικό πρωσοπο) και άλλα πολλά γενικώς είναι για κλάματα τους έχουν καταντήσει μόνο κουμπάκια να πατάνε!! Για να μην μηλισω για τις τροφές που τους ταΐζουν εκεί όλη την σαβούρα του κόσμου αυτοί τα τρώνε χάχα!

keysmith

ΟΛΑ κατασκοπεύουν από όπου και να προέρχονται. Σε κάποια χρόνια μετά από τώρα αυτά θα έχουν γίνει γνωστά με αποδείξεις (και τώρα υπάρχου για πολλά). Σε περίπτωση “στραβής” (κάποιας σύγκρουσης) τα μάτια των “ρομπότ” αυτών θα γίνουν κόκκινα και θα μεταμορφωθούν σε πολεμιστές των κατασκευαστών τους 😛 (θα κάνουν διάφορα που σχετίζονται με ότι έχουν επαφή).

Κανένα νέο στη “είδηση”

Gvirginia

Ευτυχώς που έχουμε τους Power Rangers να μας προστατεύουν.

bezilys

@Gvirginia έχουμε τους avengers να μας προστατεύουν τι μου λες! 😁

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear DJI

DJI Mavic 3 Classic: Ένα φθηνότερο Mavic 3 χωρίς τον τηλεφακό

Το DJI Mavic 3 αποκαλύφθηκε πριν από ένα χρόνο και κόστιζε 2.100 € για το βασικό πακέτο. Αν και η τιμή έκτοτε έχει κατέβει λίγο, εξακολουθεί να είναι ακριβό για πολλούς.

Gear DJI

Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η αλυσίδα ηλεκτρονικών καταστημάτων Media Markt/Saturn φαίνεται ότι σταμάτησε την πώληση προϊόντων της κινεζικής DJI σε Γερμανία και Ολλανδία, στην Ελλάδα πωλούνται ακόμα.

Smartphones DJI Google Pixel 6

Pixel 6: Δεν μπορεί να πετάξει ορισμένα drones της DJI λόγω μη συμβατής εφαρμογής

Οι ιδιοκτήτες ορισμένων μοντέλων DJI και ιδιοκτήτες  Pixel 6 και Pixel 6 Pro αναγκάζονται να αποφασίσουν μεταξύ του νέου τους τηλεφώνου και του αγαπημένου τους drone. 

Gear DJI featured

DJI Mavic 3 Drone: Με κάμερα Hasselblad, 46 λεπτά πτήσης και βελτιωμένες δυνατότητες

Οι επανασχεδιασμένες μπαταρίες προσφέρουν έως και 46 λεπτά χρόνο πτήσης σε ιδανικές συνθήκες πριν χρειαστούν επαναφόρτιση χάρη στους πιο αποδοτικούς κινητήρες και έλικες.