DJI Spark: Το πιο φτηνό της drone

Η DJI, μια από τις δημοφιλέστερες εταιρίες κατασκευής drone, παρουσίασε το νέο compact drone με την ονομασία Spark. Το Spark, εκτός από το μικρότερο και ελαφρύτερο (300 γραμμάρια ) drone της σειράς είναι και το πιο οικονομικό με την τιμή του να ξεκινάει στα 499 δολάρια.

DJI Spark official, DJI Spark: Το πιο φτηνό της drone

Διαθέτει μηχανικό gimbal 2 αξόνων για ομαλότερες λήψεις. Ο αισθητήρας του καταγράφει βίντεο ποιότητας 1080p και εικόνες ανάλυσης 12 megapixel. Είναι εύκολο στη χρήση, καθώς ο χειρισμός γίνεται μέσω κινητού ή τηλεχειριστηρίου αλλά ακόμη και με χειρονομίες στην κάμερα. Μπορεί δηλαδή να αναγνωρίσει το πρόσωπο του χρήστη, να απογειωθεί από την παλάμη του, να δέχεται εντολές με κινήσεις χεριών και στο τέλος να προσγειώνεται πάλι στην παλάμη.

DJI Spark official, DJI Spark: Το πιο φτηνό της drone

Επίσης υπάρχουν προκαθορισμένες πτήσεις για όσους δεν θέλουν να το χειρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια. Εδώ συναντάμε τις έξυπνες λειτουργίες πτήσης όπως το ActiveTrack και TapFly, που μέχρι τώρα υπήρχαν σε πιο premium προϊόντα της DJI, οι οποίες επιτρέπουν στο χρήστη να επιλέξει το σημείο που θα εστιάσει και θα ακολουθήσει το drone, χωρίς να έχει άγχος ότι θα το χάσει. Το αποτέλεσμα αυτό επιτυγχάνεται μέσω των αισθητήρων που είναι τοποθετημένοι σε όλες τις πλευρές του drone ώστε να αποφεύγονται τα εμπόδια και οι συγκρούσεις.

Νέο χαρακτηριστικό αποτελεί και η λειτουργία QuickShot που καταγράφει υλικό δέκα δευτερολέπτων για άμεση δημοσίευση στα social media. Μπορεί να πιάσει μεγίστη ταχύτητα 50 χλμ./ώρα, ενώ η μπαταρία του έχει διάρκεια 16 λεπτά.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Ιουνίου και θα διατίθεται σε 5 χρώματα : Alpine White, Sky Blue, Meadow Green, Lava Red και Sunrise Yellow. Το remote control και άλλα αξεσουάρ ( επιπλέον μπαταρία, charging hub, προστατευτικά για τους έλικες κ.α. ) θα πωλούνται ξεχωριστά στην τιμή των 200 δολαρίων.

DJI Spark official, DJI Spark: Το πιο φτηνό της drone

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Κανα φτηνο gimbal για κινητα να βγλει γιατι με 300 ευρω και ανωε δεν τα κοιτας καν!!!!

Qwertyt

Ας σταματήσει αυτή η μόδα που θέλει να πείσει ότι τα drones είναι cool gadgetakia για αεροσελφιζ στο κυνήγι για περισσότερα λικς ατόμων με σοσιαλμιντιακη αναπηρία… Πρόκειται για ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ και ο νόμος ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΤΗΣΗΣ – ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΜΗΤΡΩΟ – ΑΣΦΑΛΙΣΗ κλπ…

Γιωργος

Φτηνο λεει κοντα στα 400-500 ευρω οκ…… 😀

qwertyt

Έχουμε και λέμε για όσους σκέφτονται να αγοράσουν το SPARK ή έχουν ήδη drone…

Δεν μπορείς να το πετάς μακρύτερα από 50 μέτρα εάν δεν λάβεις ειδική άδεια από την ΥΠΑ αφού πρώτα υποβάλεις σχέδιο πτήσης και καταχωρήσεις το drone σε ειδικό μητρώο (Αρθρο 5 Παρ 12)
(άρα γιατί να πάρεις Mavic, Spark κλπ για τον κήπο του σπιτιού σου ?)
Δεν μπορείς να το πετάς εάν βρίσκεται άλλος άνθρωπος εκτός χειριστή από κάτω χωρίς σχετικά άδεια. (Αρθρο 5 Παρ 4)
(άρα τρέχα σε βουνά και λαγκάδια)
Αφού έχει εμβέλεια μεγαλύτερη των 50 μέτρων το Mavic/Spark σου είσαι υποχρεωμένος να το καταχωρήσεις σε ειδικό μητρώο ακόμα και αν δεν το πετάς.(Αρθρο 6 Παρ 1/ζ)
(άρα φακελώνεσαι θες δε θες για όποιοδήποτε σοβαρό drone ακόμα και αν το πετάς στον κήπο του σπιτιού σου)
Αφού ανήκει στην κατηγορία με υποβοήθηση όρασης (μέσω οθόνης… Mavic/Spark και κάθε σοβαρό drone) μεταπηδάς σε ειδική ή επαγγελματική κατηγορία και θες ασφάλιση, παράβολα και άδεια καθώς και να εκπονήσεις σύστημα διαχείρισης ασφαλείας (Safety Management System – SMS) το οποίο υποβάλλεις για έγκριση στην ΥΠΑ/Δ2 (Αρθρο 19 Παρ 2.2)
(άρα δεν γλυτώνεις τα όσα επιφέρει η επαγγελματική κατηγορία)

Nick

Δε λέει φτηνό. Λέει το ΠΙΟ φτηνό drone της DJI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear DJI

DJI Mavic 3 Classic: Ένα φθηνότερο Mavic 3 χωρίς τον τηλεφακό

Το DJI Mavic 3 αποκαλύφθηκε πριν από ένα χρόνο και κόστιζε 2.100 € για το βασικό πακέτο. Αν και η τιμή έκτοτε έχει κατέβει λίγο, εξακολουθεί να είναι ακριβό για πολλούς.

Gear DJI

Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η αλυσίδα ηλεκτρονικών καταστημάτων Media Markt/Saturn φαίνεται ότι σταμάτησε την πώληση προϊόντων της κινεζικής DJI σε Γερμανία και Ολλανδία, στην Ελλάδα πωλούνται ακόμα.

Smartphones DJI Google Pixel 6

Pixel 6: Δεν μπορεί να πετάξει ορισμένα drones της DJI λόγω μη συμβατής εφαρμογής

Οι ιδιοκτήτες ορισμένων μοντέλων DJI και ιδιοκτήτες  Pixel 6 και Pixel 6 Pro αναγκάζονται να αποφασίσουν μεταξύ του νέου τους τηλεφώνου και του αγαπημένου τους drone. 

Gear DJI featured

DJI Mavic 3 Drone: Με κάμερα Hasselblad, 46 λεπτά πτήσης και βελτιωμένες δυνατότητες

Οι επανασχεδιασμένες μπαταρίες προσφέρουν έως και 46 λεπτά χρόνο πτήσης σε ιδανικές συνθήκες πριν χρειαστούν επαναφόρτιση χάρη στους πιο αποδοτικούς κινητήρες και έλικες.