Εύκολη λεία για τους οδηγούς τα αυτόνομα οχήματα

Σύμφωνα με έρευνα, αρκετοί είναι οι οδηγοί περιμένουν να βγουν στο δρόμο τα αυτόνομα οχήματα θεωρώντας ότι θα μπορούν να τα «κοροϊδεύουν» και να τα προσπερνάνε πιο εύκολα εκμεταλλευόμενοι τις προκαθορισμένες λειτουργίες ασφάλειας τους.

Όσοι δηλώνουν επιθετικοί οδηγοί, σχολιάζουν ότι σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν τα αυτόνομα οχήματα. Οδηγός από την Αγγλία αναφέρει ότι θα προσπερνάει τα αυτόνομα οχήματα συνεχώς γιατι αυτά θα είναι προσκολημένα στους κανόνες.

Οι άγραφοι νόμοι στους δρόμους, όπως για παράδειγμα το αν θα αφήσεις ή όχι ένα όχημα που έχει κολλήσει πίσω από ένα σταματημένο λεωφορείο είναι δύσκολο να αναπαραχθούν από τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Αρκετοί είναι και αυτοί που θα παραχωρούσαν τη θέση τους σε ένα αυτόνομο όχημα, πολλοί όμως πιστεύουν ότι τα αυτόνομα οχήματα θα κυκλοφορούν στο δρόμο σαν να τα οδηγούσαν πρωτάρηδες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το London School of Economics και την Goodyear και έλαβαν μέρος 12.000 οδηγοί από 11 χώρες.

Αυτόνομα οχήματα εύκολη λεία, Εύκολη λεία για τους οδηγούς τα αυτόνομα οχήματα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Χαχαχα, είμαστε αθεράπευτοι…. μόνο με 100% αυτόνομα οχήματα υπάρχει σωτηρία και αν θέλετε χακέψτε τα.

Techskepticon

Δυστυχώς καμία εταιρεία ή κράτος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό και θα θρηνήσουμε θύματα. Λεηλασίες, καμικάζι μπαταριοβόμβες και λίγο μετά θα ζητάμε μέσα αυτοάμυνας και προστασίας για τα αυτό κινούμενα. Το γλυκό θα δέσει με πλανητάρχη τραμποχίλαρυ και οι λάτρεις της τεχνολογίας θα ζητούν hightech purge days

Αλέξανδρος

Εντάξει δε νομίζω τα αυτόνομα οχήματα να μην έχουν “αλλαγή” από auto σε χειροκίνητο. Γιατί πέρα από το παράδειγμα με το λεωφορείο που λέει το άρθρο υπάρχουν άλλα τόσα που αν τηρούν τα πρότυπα ασφαλείας την βάψαμε, π.χ. :
Είσαι Τσιμισκή και θέλεις να στρίψεις Αγ. Σοφίας το μεσημεράκι που έχει αυξημένη κίνηση, ο κόσμος και οι ταρίφες είναι στον κόσμο τους, αν δε χωθείς και δεν πεις: Άντε ‘Μαντάμ’ με τα ψώνια μια ώρα και τα σκυλιά της Δαλματίας από πίσω έχουμε και δουλειές……… Θα περιμένεις και θα ακούσεις από πίσω από τους άλλους οδηγούς κάτι “γλυκόλογα άλλο πράγμα”.
Το ίδιο πιστεύω σε ΄΄ορισμένη κίνηση΄΄ ( και μη σου κάτσουν μπροστά και δύο τρεις νταλίκες κολλημένες, καλύτερα με τα πόδια….. ), πίσω από κάποιο αμάξι σχολής οδηγών, στο χωριό με τα τρακτέρ, σε μποτιλιάρισμα, με σουρωμένους που με δυσκολία “πηγαίνουν στην ευθεία”, κ.α.

Πέρα από την πλάκα ( που τα παραπάνω τουλάχιστον μέχρι να εξελιχθούν τα αυτόνομα δεν είναι καθόλου αστεία ) τα αυτόνομα θα εξυπηρετούν πολύ σε αυτούς που κάνουν μεγάλες διαδρομές καθημερινά και φυσικά σε ταξίδια. Μέσα στην πόλη καλύτερα ο οδηγός ( τουλάχιστον για Ελλάδα ).

Βασιλειος

Το αυτοκίνητο ούτως η άλλως είναι για εκτός πολεως χρήση αν δεν θες να ταλαιπώρησε..

Ioannis

καλα αν κυκλοφορον αυτονομα κ μη αυτονομα ταυτοχρονα θα γινει μπαχαλο στους δρομους

Λακης

χαχα ο Ένας με tesla Και να τον προσπερνάει κορνάροντας με το ντατσουν Ο αλλος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.