Drone χτύπησε επιβατικό αεροπλάνο στον Καναδά

drone αεροπλάνο Καναδάς, Drone χτύπησε επιβατικό αεροπλάνο στον Καναδά

Πτήση της Skyjet χτυπήθηκε από drone καθώς πλησίαζε το Διεθνές Αεροδρόμιο Jean Lesage στο Κεμπέκ του Καναδά.

Σύμφωνα με τον Καναδό υπουργό μεταφορών, Marc Garneau, πρόκειται για την πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συνέβη στον Καναδά, ενώ φαίνεται ότι το drone πετούσε πάνω από το νόμιμο όριο.

Ο Garneau ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα ανακουφισμένος που το αεροσκάφος υπέστη μόνο μικρές ζημιές και κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια». Η κατάσταση, σύμφωνα με τον ίδιο θα μπορούσε να ήταν χειρότερη αν το drone είχε χτυπήσει τους κινητήρες ή το πιλοτήριο.

Το αεροσκάφος ήταν ένα Beech 100 King Air ενώ δεν έχει αναγνωριστεί το drone.

Όπως ανέφερε στο CBC, το drone πετούσε σε απόσταση 4,5 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο και σε υψόμετρο 450 μέτρων, που είναι 150 μέτρα πάνω από το νόμιμό όριο. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 8 επιβάτες.

Από τη στιγμή που τα drones καθιερώθηκαν πολλοί πιλότοι έχουν αναφέρει ότι drone χτύπησε το αεροσκάφος του, αλλά δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα στοιχεία για αυτό. Μέχρι στιγμής, οι έρευνες έχουν δείξει ότι είτε πρόκειται για πουλιά, άλλα αντικείμενα όπως καλώδια ή κάποιο άλλο πρόβλημα που δεν σχετίζεται με drone.

Όμως, τον Σεπτέμβριο, δύο στρατιωτικά ελικόπτερα χτυπήθηκαν από ένα drone πάνω από το Staten Island.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

…Ο Garneau ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα ανακουφισμένος που το αεροσκάφος υπέστη μόνο μικρές ζημιές και κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια».Η κατάσταση, σύμφωνα με τον ίδιο θα μπορούσε να ήταν χειρότερη αν το drone είχε χτυπήσει τους κινητήρες ή το πιλοτήριο….

Τι να πάθει βρε μπούφε το αεροπλάνο από το drone; Και στους κινητήρες να είχε χτυπήσει απλά θα γινόταν σκόνη από τις έλικες. Το καϊμένο το drone είναι να κλαις που έγινε κιμάς!
Αυτή η dronephobia που έχει διαδοθεί στον κόσμο είναι εκνευριστική. Ναι σίγουρα χρειάζεται νομοθεσία για τα drones αλλά όχι και ότι κινδυνεύει το αεροπλάνο από ένα απολειφάδι σαν το drone!!!

Tzonaros

Ξερεις ποσα τρομοκρατικα χτυπήματα εχουν να γίνουν στο κοντινο μελλον;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Drones

H Amazon παραδίδει παραγγελίες με drones σε Καλιφόρνια και Τέξας

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι παραγγελίες αυξήθηκαν για την Amazon που υλοποίησε το πλάνο παράδοσής τους μέσω drones σε Καλιφόρνια και Τέξας.

Gear Drones

Ανίχνευση αντικειμένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο απο drones

Με την τεχνολογία του Verizon 5G Edge και της AWS Wavelength έγινε εφικτή η ανίχνευση αντικειμένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση drones.

Gear Drones

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πτήση επικίνδυνου drone

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό με διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ίσως το πιο σοβαρό που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Gear Drones

Ελληνικό drone θα αναπτύξει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τρια Πανεπιστήμια

Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας» ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και το drone θα είναι έτοιμο σε ενάμιση χρόνο.