Drones με υδρογόνο για μεγαλύτερης διάρκειας πτήσεις

, Drones με υδρογόνο για μεγαλύτερης διάρκειας πτήσεις

Eυρωπαϊκή κοινοπραξία δοκιμάζει πτήσεις μεγάλης διάρκειας  με drones υδρογόνου. Η γαλλική εταιρεία τεχνολογίας Thales, Drones-Center και η ZenT συνεργάστηκαν για την επίδειξη ενός drone με κύριο καύσιμο το υδρογόνου. Η επίδειξη αυτή ήρθε για να δοκιμάσει τη βιομηχανική και επιχειρησιακή σκοπιμότητα σε έναν αυξανόμενο αριθμό project με drones που χρησιμοποιούν κύτταρα υδρογόνου για την παράταση του χρόνου πτήσης τους.

Όπως ανέφερε  ενας εκπρόσωπος της Thales «Τα drones που χρησιμοποιούνται σε επαγγελματικές εφαρμογές πρέπει να συνδυάζουν την επιχειρησιακή απόδοση με τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας πτήσης,τις δυνατότητες εμβέλειας και την αντοχή τους ως βασικά κριτήρια».

«Η τεχνολογία υδρογόνου ανοίγει νέες ευκαιρίες σε εφαρμογές όπως η παρακολούθηση ευαίσθητων τοποθεσιών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Εξοπλισμένο με τεχνολογίες επιχειρησιακής ασφάλειας ScaleFlyt και ενσωματωμένο στην ψηφιακή πλατφόρμα ασφάλειας της Thales, τα drones υδρογόνoυ θα είναι σε θέση να διεξάγουν ολοκληρωμένες αποστολές βασισμένες σε λύσεις υψηλής αξιοπιστίας, προσιτές, εύκολα αναπτύξιμες », δήλωσε ο Emmanuel Guyonnet, διευθυντής προγράμματος Drone, Flight Avionics, της Thales.

Οι ερευνητές λένε ότι τα drones υδρογόνου θα μπορούσαν κάποια μέρα να φτάσουν σε ώρες πτήσης τουλάχιστον τριών ωρών, ενώ  θα μεταφέρουν ωφέλιμα φορτία έως 6,6 κιλά, καλύπτοντας περίπου το 90% όλων των περιπτώσεων χρήσης επιτήρησης και επιθεώρησης.

Για την επίδειξη (της πτήσης), η λύση ScaleFlyt Geocaging εγκαταστάθηκε στο drone για να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με τους κανονισμούς. Αυτή η λύση Thales συνδυάζει την εξειδίκευση στη ρομποτική, τις τεχνολογίες ασφαλείας και τα πιστοποιημένα συστήματα avionics για την παροχή εξαιρετικά αξιόπιστων δυνατοτήτων  πτήσεων για drones. Tο ScaleFlyt Geocaging, οπου αναπτύχθηκε με την υποστήριξη της γαλλικής αρχής πολιτικής αεροπορίας (DGAC), εγγυάται ότι το drone παραμένει σε καθορισμένη περιοχή καθ ‘όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία drones Doosan Mobility Innovation (DMI) της Νότιας Κορέας, υπέγραψε συμφωνία με την ολλανδική κυβερνητική υπηρεσία NHN (Αναπτυξιακός Οργανισμός Noord-Holland Noord, NHN) για τον έλεγχο των υπεράκτιων λύσεων υδρογόνων, όπως παράδοση, παρακολούθηση θαλάσσης και αναζήτηση-διάσωση. Το 2020, η εταιρεία παροχής συμβουλών δημόσιας ασφάλειας drone Skyfire Consulting ανακοίνωσε συνεργασία με την Doosan και τον παροχέα υπηρεσιών υδρογόνου-καυσίμου ReadyH2 για την υλοποίηση ενός έργου επιθεώρησης αγωγών για μια ανώνυμη αμερικανική εταιρεία.

Η Doosan αναπτύσσει ένα οctacopter υδρογόνου οπου με μια γεννήτρια υδρογόνου το τροφοδοτεί για δύο ώρες πτήσης ανά αποστολή για πάνω από 50 μίλια.

Ο πάροχος υπηρεσιών UAV, Robotic Skies, πέρυσι, ενώθηκε με την start-up Intelligent Energy στο Ηνωμένο Βασίλειο για κυψέλες καυσίμου για να προσφέρει εκτεταμένη υποστήριξη μετά την πώληση για κυψέλες καυσίμου drone. Η Intelligent Energy κατασκευάζει πολύ ελαφριές, πυκνές δυναμικές κυψέλες υδρογόνου που χρησιμοποιούνται για πολλές εφαρμογές σε drones,ειδικά για έργα που απαιτούν μεγαλύτερους χρόνους πτήσης, όπως παράδοση(delivery) με drone για το οποίο έχουμε γράψει πολλές φορές για το πόσο αναπτύσσεται και οτι κερδιζει συνεχώς εδαφος ως μελλοντικο μέσο delivery.

Εlectronics, Certified Drone Pilot, Passion for drones.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Drones

H Amazon παραδίδει παραγγελίες με drones σε Καλιφόρνια και Τέξας

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι παραγγελίες αυξήθηκαν για την Amazon που υλοποίησε το πλάνο παράδοσής τους μέσω drones σε Καλιφόρνια και Τέξας.

Gear Drones

Ανίχνευση αντικειμένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο απο drones

Με την τεχνολογία του Verizon 5G Edge και της AWS Wavelength έγινε εφικτή η ανίχνευση αντικειμένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση drones.

Gear Drones

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πτήση επικίνδυνου drone

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό με διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ίσως το πιο σοβαρό που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Gear Drones

Ελληνικό drone θα αναπτύξει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τρια Πανεπιστήμια

Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας» ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και το drone θα είναι έτοιμο σε ενάμιση χρόνο.