Ολλανδία: Η αστυνομία εκπαιδεύει αετούς για να πιάνει τα παράνομα drones

Ξεχάστε τα anti-drone drones, τα οποία αναπτύσσονται για να αναχαιτίσουν τα παράνομα drones, καθώς η φύση μάλλον θα μας δώσει μια πολύ καλύτερη και αποτελεσματική λύση που θα προσγειώσει τα παράνομα UAVs.

Η ολλανδική αστυνομία έχει ξεκινήσει να εκπαιδεύει αετούς, οι οποίοι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα αναχαιτίζουν τα drones. Τα αρπακτικά πουλιά θα χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις όπου άλλες συσκευές θα έβαζαν σε κίνδυνο τους ανθρώπους από κάτω.

Σε συνεργασία με την εταιρεία εκπαίδευσης αρπακτικών, Guard From Above η αστυνομία της Ολλανδίας εκπαίδευσε έναν αετό να αναγνωρίζει ένα drone της DJI. Όταν αντιλαμβάνεται την παρουσία του, το πουλί πετά από πάνω του, το αρπάζει και το φέρνει σε ασφαλές σημείο. Οι αετοί είναι δυο από τους φυσικούς τρόπους με τους οποίους πειραματίζονται, ο δεύτερος είναι ένα δίχτυ ασφαλείας, αλλά ο αετός δίνει μεγαλύτερο έλεγχο για το που θα προσγειωθεί με ασφάλεια το drone.

Αυτό που κάνει τους αετούς αποτελεσματικούς είναι τα πόδια τους που έχουν δυνατά δάχτυλα, τα οποία έχουν αρκετή δύναμη για να μεταφέρουν είτε ένα άγριο ζώο είτε ένα βαρύ UAV. Ωστόσο, οι ολλανδικές αρχές πρέπει να βρουν τρόπους να διασφαλίσουν ότι τα πουλιά δεν θα τραυματιστούν από το κυνήγι των drones και μέσα στους επόμενους μήνες θα συνεχίσουν τις δοκιμές.

Δείτε το video:

eagles vs drones, Ολλανδία: Η αστυνομία εκπαιδεύει αετούς για να πιάνει τα παράνομα drones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δφγο

Τα ζώα δεν ειναι παιχνιδια ουτε για. NASA ουτε να σε μαζεύει σκουπίδια για ολα αυτα υπάρχει ο άνθρωπος.

νικος

μετά θα βάζουν Machine Gun στα drone και θα μηνούν μονό τα πούπουλα άπω τον αετό https://www.youtube.com/watch?v=SNPJMk2fgJU

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Drones

H Amazon παραδίδει παραγγελίες με drones σε Καλιφόρνια και Τέξας

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι παραγγελίες αυξήθηκαν για την Amazon που υλοποίησε το πλάνο παράδοσής τους μέσω drones σε Καλιφόρνια και Τέξας.

Gear Drones

Ανίχνευση αντικειμένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο απο drones

Με την τεχνολογία του Verizon 5G Edge και της AWS Wavelength έγινε εφικτή η ανίχνευση αντικειμένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση drones.

Gear Drones

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πτήση επικίνδυνου drone

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό με διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ίσως το πιο σοβαρό που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Gear Drones

Ελληνικό drone θα αναπτύξει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τρια Πανεπιστήμια

Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας» ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και το drone θα είναι έτοιμο σε ενάμιση χρόνο.