Dyson Zone: Ακουστικά που καθαρίζουν τον αέρα γύρω σου

Dyson Zone, Dyson Zone: Ακουστικά που καθαρίζουν τον αέρα γύρω σου

Dyson Zone, Dyson Zone: Ακουστικά που καθαρίζουν τον αέρα γύρω σου

Μία τρελή όσο και χρήσιμη (σε εποχές Covid) ιδέα είχε η Dyson, παρουσιάζοντας τα Zone, τα πρώτα της ακουστικά κεφαλής. Εκτός από τεχνολογία μείωσης θορύβου, τα Dyson Zone φιλτράρουν και τον αέρα.

Φορώντας τα Dyson Zone, ο κάτοχός τους μπορεί να νιώσει ότι πρωταγωνιστεί σε δυστοπική ταινία επιστημονικής φαντασίας. Άλλωστε, πολλά από αυτά που ζούμε κάθε μέρα συνηγορούν ως προς την παραπάνω διαπίστωση… Η Dyson κάνει το πρώτο της βήμα στη δημιουργία wearables, με τα noise cancelling ακουστικά της, τα οποία φροντίζουν να φιλτράρουν τον αέρα που έρχεται στη μύτη και το στόμα εκείνου που τα φορά.

Με αυτό τον τρόπο, καθώς ακούει κανείς τη μουσική του, μπορεί να απολαμβάνει αέρα καθαρό από ρύπους και άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς. Η εταιρεία δεν έχει ξεκαθαρίσει (εκτός από τον αέρα μας) εάν τα ακουστικά της μπορούν να προστατέψουν από τον κορωνοϊό, αλλά σίγουρα κάνουν τη δουλειά τους ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ένα άλλο στοιχείο που δεν έχει ανακοινώσει ακόμα η Dyson είναι η τιμή στην οποία θα κυκλοφορήσουν τα ακουστικά αυτά.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Dyson

Τα headphones της Dyson που καθαρίζουν τον αέρα θα κοστίζουν 949 δολάρια

Νωρίτερα φέτος, η Dyson αποκάλυψε τα πρώτα της ακουστικά, υποσχόμενη πως μπλοκάρουν τον θόρυβο, αλλά και τα ανεπιθύμητα σωματίδια του αέρα.

Gear Dyson Gadgets

Dyson Hot, Φουτουριστικό αερόθερμο με τεχνολογία Air Multiplier

Το αερόθερμο Dyson Hot είναι σχεδιασμένο ώστε να θερμαίνει το δωμάτιο γρήγορα και ομοιόμορφα και όπως ο ανεμιστήρας dyson Air Multiplier δεν διαθέτει πτερύγια. Έχει επιλογή θερμοκρασίας από 1 έως 37 βαθμούς κελσίου. Όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, ελέγχει τη θερμοκρασία δωματίου μετρώντας τον περιβάλλοντα αέρα.

Gear Dyson

DYSON DC23 Stowaway Allergy, Ηλεκτρική σκούπα από άλλο πλανήτη

Ο αριθμός όσων πάσχουν από αλλεργίες αυξήθηκε 400% τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι προφανές ότι ένας καλός καθαρισμός την άνοιξη επιβάλλεται. Ειδικά ύστερα από το χειμώνα, που η κεντρική θέρμανση βοηθά στην ανάπτυξη των ακάρεων, δυσχεραίνοντας τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Κάθε φορά που οι πάσχοντες από αλλεργίες εισπνέουν αλλεργιογόνα, το σώμα τους αντιδρά υπερβολικά, παράγοντας […]

White Dyson White

Dyson Core Separator, Τεχνολογία στο καθάρισμα

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα σωματίδια σκόνης και άλλοι μικροοργανισμοί συναντώνται μόνο στα χαλιά και τις μοκέτες. Γα το λόγο αυτό – στην Ελλάδα τουλάχιστον που κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες τα χαλιά απομακρύνονται και αποθηκεύονται – το σκούπισμα θεωρείται προαιρετικό. Πρόκειται όμως για μια λανθασμένη αντίληψη, καθώς σκόνη και βρομιά συγκεντρώνονται εξίσου στα δάπεδα […]