E-Books, Οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες είναι βιβλιοφάγοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία τελευταίων ερευνών, όσοι επιλέγουν να διαβάσουν τα βιβλία τους ηλεκτρονικά, είναι πιστοί φίλοι της ανάγνωσης και το κάνουν συστηματικά. Μάλιστα, το 88% όσων διαβάζουν τακτικά e-books, ταυτόχρονα επιλέγουν και τον πιο παραδοσιακό τρόπο ανάγνωσης χάρτινων βιβλίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Pew Research Center στις ΗΠΑ.

Οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες προτιμούν να αγοράζουν παρά να δανείζονται βιβλία, πράγμα λογικό αφού αυτά είναι σημαντικά φθηνότερα από τα έντυπα, ενώ έχουν την τάση να διαβάζουν περισσότερο. Οι ebook αναγνώστες κατά μέσο όρο διαβάζουν 24 βιβλία το χρόνο, ενώ όσοι επιλέγουν το χάρτινο βιβλίο, δεν ξεπερνούν τις 15 αναγνώσεις το χρόνο.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι αναγνώστες των ηλεκτρονικών βιβλίων επιλέγουν να διαβάζουν σε διάφορες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των tablets, των dedicated ebook readers κ.λπ.

, E-Books, Οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες είναι βιβλιοφάγοι

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης Π.

Έχω στα σχέδια αγορά kindle, γιατί διάβασα ότι δεν έχει έξοδα με τον εκτελωνισμό απο Αμερική.
Αν έχει κανείς σίγουρες πληροφορίες ας μας πει την διαδικασία.

Αναστασία

@Ιωάννης Π. Όχι, δεν έχεις επιπλέον έξοδα εκτελωνισμού. Η τελική τιμή για τo Kindle 4 είναι περίπου 125€ και για το Kindle touch περίπου 160€. Η παραγγελία γίνεται μόνο από το amazon.com και όχι από το amazon της Αγγλίας. Φαντάζομαι θα ξέρεις τους τυχόν περιορισμούς των συσκευών Kindle με τα υποστηριζόμενα φορμα. Δεν υποστηρίζουν epub, βασική μορφή που υποστηρίζουν όλοι οι υπόλοιποι e-readers, οπότε θα χρειαστεί να ξεκλειδώνεις τα βιβλία με το calible και μετά να τα περνάς στη συσκευή σου. Επίσης, τα Kindle δεν έχουν επεκτάσιμη μνήμη (δεν ξέρω αν είναι τόσο σημαντικό για σένα αυτό).

Ιωάννης Π.

Αναστασία σ’ευχαριστώ πολύ! το post σου είναι το κλικ για την παραγγελία μου, Kindle touch.

Αναστασία

Εύχομαι καλές αναγνώσεις λοιπόν! Πρόσφατα απέκτησα και εγώ e-reader (Cybook Odyssey) και είμαι πολύ ευχαριστημένη, καμία σχέση με την tft οθόνη. Για αρχεία epub, γιατί για pdf δεν θέλω να ακούω στις 6 ίντσες. Είναι αρκετά κουραστικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple eBooks

Apple: Πρόστιμο 450 εκατ. δολ. για συνομωσία στην αύξηση τιμών στα ebooks

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έγραψε σήμερα την τελευταία σελίδα στην μακροχρόνια νομική διαμάχη ενάντια στην Apple, η οποία θεωρείται ότι συμμετείχε σε συμφωνία για το “φούσκωμα” των τιμών στα e-books.

Gear eBooks Sony

Sony eBooks, Ρίχνει τις τιμές στα ηλεκτρονικά βιβλία

Η Sony ανακοίνωσε δύο νέα μοντέλα eBook – ελληνιστί ηλεκτρονικά βιβλία – το PRS-300 Reader Pocket Edition με οθόνη 5 ιντσών και κόστος 199 δολάρια και το μεγαλύτερο PRS-600 Reader Touch Edition με οθόνη αφής 6 ιντσών. To οικονομικό PRS-300 μπορεί να αποθηκεύσει έως και 350 τίτλους eBooks και η μπαταρία του αποδίδει έως και […]