EagleSHIELD: Προστατεύει επισφαλείς τοποθεσίες από κακόβουλη χρήση drone

Οι πτήσεις drone στον πολιτικό εναέριο χώρο έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Με δεδομένη την πιθανότητα τα αεροσκάφη αυτά να χρησιμοποιηθούν κακόβουλα, είναι αναγκαίο να θεσπιστούν αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισής τους, ώστε να προστατεύουν τους πολίτες και υποδομές κομβικής σημασίας.

Για να απαντήσει στην διαρκώς αυξανόμενη απειλή της κακόβουλης χρήσης drone, η Thales ανέπτυξε το EagleSHIELD, μια μοναδική, ολοκληρωμένη λύση που εντοπίζει, ταυτοποιεί, παρακολουθεί και εξουδετερώνει τα drone που πετούν στον πολιτικό εναέριο χώρο. Στόχος του EagleSHIELD είναι η προστασία επισφαλών τοποθεσιών όπως αεροδρόμια, γήπεδα, σημαντικές υποδομές και μεγάλες εκδηλώσεις σε αστικά κέντρα.

Το ολογραφικό ραντάρ Gamekeeper – το μόνο radar της αγοράς που προσφέρει πλήρη τρισδιάστατη κάλυψη εύρους τομέα πάνω από 90 μοίρες στην επιτήρηση εναέριου χώρου – ταυτοποιεί και παρακολουθεί όλους τους τύπους ιπτάμενων οχημάτων που πραγματοποιούν πτήσεις σε χαμηλό ύψος και μεσαία ταχύτητα σε ακτίνα 7 χλμ. Συμπληρώνοντας τη λειτουργία του ραντάρ, οι υπέρυθροι αισθητήρες και οι αισθητήρες ραδιοσυχνοτήτων τελειοποιούν τις επιδόσεις του συστήματος στην ταυτοποίηση και την διαβάθμιση της απειλής, χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές σύντηξης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, ώστε να προσδιορίσουν τον ακριβή τύπο του εμπλεκόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

, EagleSHIELD: Προστατεύει επισφαλείς τοποθεσίες από κακόβουλη χρήση drone

Το EagleSHIELD προσφέρει στους χρήστες μια ξεκάθαρη, απλοποιημένη εικόνα της εκάστοτε συνθήκης, επιτρέποντάς τους να προστατεύουν τον εναέριο χώρο σε πραγματικό χρόνο, ενώ παρέχει στις υπηρεσίες ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις μια ολοκληρωμένη εικόνα του εναέριου χώρου.

Οι δυνατότητες επιτήρησης που προσφέρονται από το EagleSHIELD συμπληρώνονται από πολλά διαφορετικά μέτρα καταπολέμησης drone που διαθέτει το σύστημα για να απαντήσει στην κάθε απειλή. Ο τρόπος αντιμετώπισης διαφέρει ανάλογα με το εκάστοτε επιχειρησιακό πλαίσιο. Αν επιβεβαιωθεί η απειλή ενός κακόβουλου drone, η Thales μπορεί να ενσωματώσει στο σύστημα διάφορες τεχνικές λύσεις για την εξουδετέρωση του, όπως το ηλεκτρομαγνητικό μπλοκάρισμα σήματος, η παρεμπόδιση από ένα σμήνος drone και όπλα directed energy.

Την τελευταία επταετία, η Thales επενδύει σημαντικά σε τέσσερις κομβικούς τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας: την τεχνητή νοημοσύνη, τα Big Data, τη συνδεσιμότητα και την κυβερνοασφάλεια. Αξιοποιώντας σήμερα τις επενδύσεις αυτές, η εταιρεία προσφέρει στους πολίτες τα οφέλη των εμπορικών drone, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει τις απειλές που συνδέονται με την κακόβουλη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον πολιτικό εναέριο χώρο.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold4: Διέρρευσε η θήκη, λίγο διαφορετικές οι διαστάσεις

Νέα διαρροή από την Κίνα αποκαλύπτει πως το Galaxy Z Fold4 θα προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία πληκτρολόγησης συγκριτικά με τον προκάτοχό του.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 7/ Pixel 7 Pro: Διέρρευσαν τα specs της οθόνης

Μια πρώτη γεύση της πλάτης από τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro πήραμε στο συνέδριο προγραμματιστών Ι/Ο της Google. Τώρα, μια νέα αναφορά, θα ρίξει φως στην μπροστινή πλευρά και συγκεκριμένα στην οθόνη.

Gear featured

Ultenic T10: Η πιο έξυπνη σκούπα ρομπότ που καθαρίζει το σπίτι

Αποκτήστε σε προνομιακή τιμή την έξυπνη σκούπα ρομπότ Ultenic T10, ιδανική λύση για το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα στο σπίτι και εύκολη χρήση μέσω app.

Smartphones featured Oppo

Oppo A57 4G: Με Helio G35 SoC, ταχύτερη φόρτιση

Η Oppo παρουσίασε το A57 τον Απρίλιο με Dimensity 810 SoC και συνδεσιμότητα 5G και τώρα ανακοίνωσε το Oppo A57 4G που τροφοδοτείται από το Helio G35 SoC.