EagleSHIELD: Προστατεύει επισφαλείς τοποθεσίες από κακόβουλη χρήση drone

Οι πτήσεις drone στον πολιτικό εναέριο χώρο έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Με δεδομένη την πιθανότητα τα αεροσκάφη αυτά να χρησιμοποιηθούν κακόβουλα, είναι αναγκαίο να θεσπιστούν αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισής τους, ώστε να προστατεύουν τους πολίτες και υποδομές κομβικής σημασίας.

Για να απαντήσει στην διαρκώς αυξανόμενη απειλή της κακόβουλης χρήσης drone, η Thales ανέπτυξε το EagleSHIELD, μια μοναδική, ολοκληρωμένη λύση που εντοπίζει, ταυτοποιεί, παρακολουθεί και εξουδετερώνει τα drone που πετούν στον πολιτικό εναέριο χώρο. Στόχος του EagleSHIELD είναι η προστασία επισφαλών τοποθεσιών όπως αεροδρόμια, γήπεδα, σημαντικές υποδομές και μεγάλες εκδηλώσεις σε αστικά κέντρα.

Το ολογραφικό ραντάρ Gamekeeper – το μόνο radar της αγοράς που προσφέρει πλήρη τρισδιάστατη κάλυψη εύρους τομέα πάνω από 90 μοίρες στην επιτήρηση εναέριου χώρου – ταυτοποιεί και παρακολουθεί όλους τους τύπους ιπτάμενων οχημάτων που πραγματοποιούν πτήσεις σε χαμηλό ύψος και μεσαία ταχύτητα σε ακτίνα 7 χλμ. Συμπληρώνοντας τη λειτουργία του ραντάρ, οι υπέρυθροι αισθητήρες και οι αισθητήρες ραδιοσυχνοτήτων τελειοποιούν τις επιδόσεις του συστήματος στην ταυτοποίηση και την διαβάθμιση της απειλής, χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές σύντηξης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, ώστε να προσδιορίσουν τον ακριβή τύπο του εμπλεκόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

, EagleSHIELD: Προστατεύει επισφαλείς τοποθεσίες από κακόβουλη χρήση drone

Το EagleSHIELD προσφέρει στους χρήστες μια ξεκάθαρη, απλοποιημένη εικόνα της εκάστοτε συνθήκης, επιτρέποντάς τους να προστατεύουν τον εναέριο χώρο σε πραγματικό χρόνο, ενώ παρέχει στις υπηρεσίες ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις μια ολοκληρωμένη εικόνα του εναέριου χώρου.

Οι δυνατότητες επιτήρησης που προσφέρονται από το EagleSHIELD συμπληρώνονται από πολλά διαφορετικά μέτρα καταπολέμησης drone που διαθέτει το σύστημα για να απαντήσει στην κάθε απειλή. Ο τρόπος αντιμετώπισης διαφέρει ανάλογα με το εκάστοτε επιχειρησιακό πλαίσιο. Αν επιβεβαιωθεί η απειλή ενός κακόβουλου drone, η Thales μπορεί να ενσωματώσει στο σύστημα διάφορες τεχνικές λύσεις για την εξουδετέρωση του, όπως το ηλεκτρομαγνητικό μπλοκάρισμα σήματος, η παρεμπόδιση από ένα σμήνος drone και όπλα directed energy.

Την τελευταία επταετία, η Thales επενδύει σημαντικά σε τέσσερις κομβικούς τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας: την τεχνητή νοημοσύνη, τα Big Data, τη συνδεσιμότητα και την κυβερνοασφάλεια. Αξιοποιώντας σήμερα τις επενδύσεις αυτές, η εταιρεία προσφέρει στους πολίτες τα οφέλη των εμπορικών drone, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει τις απειλές που συνδέονται με την κακόβουλη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον πολιτικό εναέριο χώρο.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Pixel 8 & Pixel 8 Pro: Επίσημα με Tensor 3 και νέες ultrawide κάμερες

H Google μόλις ανακοίνωσε τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro στην εκδήλωση Made by Google, δίνοντας ένα τέλος στις αναρίθμητες διαρροές.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Tab S9 FE και Buds FE: Ανακοινώθηκαν επίσημα

Η Samsung, εκτός από το Galaxy S23 FE, παρουσίασε και άλλα προϊόντα της σειράς Fan Edition, το Galaxy Tab S9 FE και τα Galaxy Buds FE.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S23 FE: Eπίσημο με αναβαθμίσεις σε κάμερα και τσιπ

H Samsung αναβίωσε τη σειρά Fan Edition ανακοινώνοντας το Samsung Galaxy S23 FE, με σημαντικές αναβαθμίσεις σε τσιπ και κάμερα,

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8: Διέρρευσαν οι επίσημες θήκες σιλικόνης

Η τελευταία διαρροή για τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro αφορά στις επίσημες θήκες από τη Google, τις οποίες βλέπουμε σε εικόνες πλήρους μεγέθους.