EagleSHIELD: Προστατεύει επισφαλείς τοποθεσίες από κακόβουλη χρήση drone

Οι πτήσεις drone στον πολιτικό εναέριο χώρο έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Με δεδομένη την πιθανότητα τα αεροσκάφη αυτά να χρησιμοποιηθούν κακόβουλα, είναι αναγκαίο να θεσπιστούν αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισής τους, ώστε να προστατεύουν τους πολίτες και υποδομές κομβικής σημασίας.

Για να απαντήσει στην διαρκώς αυξανόμενη απειλή της κακόβουλης χρήσης drone, η Thales ανέπτυξε το EagleSHIELD, μια μοναδική, ολοκληρωμένη λύση που εντοπίζει, ταυτοποιεί, παρακολουθεί και εξουδετερώνει τα drone που πετούν στον πολιτικό εναέριο χώρο. Στόχος του EagleSHIELD είναι η προστασία επισφαλών τοποθεσιών όπως αεροδρόμια, γήπεδα, σημαντικές υποδομές και μεγάλες εκδηλώσεις σε αστικά κέντρα.

Το ολογραφικό ραντάρ Gamekeeper – το μόνο radar της αγοράς που προσφέρει πλήρη τρισδιάστατη κάλυψη εύρους τομέα πάνω από 90 μοίρες στην επιτήρηση εναέριου χώρου – ταυτοποιεί και παρακολουθεί όλους τους τύπους ιπτάμενων οχημάτων που πραγματοποιούν πτήσεις σε χαμηλό ύψος και μεσαία ταχύτητα σε ακτίνα 7 χλμ. Συμπληρώνοντας τη λειτουργία του ραντάρ, οι υπέρυθροι αισθητήρες και οι αισθητήρες ραδιοσυχνοτήτων τελειοποιούν τις επιδόσεις του συστήματος στην ταυτοποίηση και την διαβάθμιση της απειλής, χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές σύντηξης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, ώστε να προσδιορίσουν τον ακριβή τύπο του εμπλεκόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Το EagleSHIELD προσφέρει στους χρήστες μια ξεκάθαρη, απλοποιημένη εικόνα της εκάστοτε συνθήκης, επιτρέποντάς τους να προστατεύουν τον εναέριο χώρο σε πραγματικό χρόνο, ενώ παρέχει στις υπηρεσίες ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις μια ολοκληρωμένη εικόνα του εναέριου χώρου.

Οι δυνατότητες επιτήρησης που προσφέρονται από το EagleSHIELD συμπληρώνονται από πολλά διαφορετικά μέτρα καταπολέμησης drone που διαθέτει το σύστημα για να απαντήσει στην κάθε απειλή. Ο τρόπος αντιμετώπισης διαφέρει ανάλογα με το εκάστοτε επιχειρησιακό πλαίσιο. Αν επιβεβαιωθεί η απειλή ενός κακόβουλου drone, η Thales μπορεί να ενσωματώσει στο σύστημα διάφορες τεχνικές λύσεις για την εξουδετέρωση του, όπως το ηλεκτρομαγνητικό μπλοκάρισμα σήματος, η παρεμπόδιση από ένα σμήνος drone και όπλα directed energy.

Την τελευταία επταετία, η Thales επενδύει σημαντικά σε τέσσερις κομβικούς τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας: την τεχνητή νοημοσύνη, τα Big Data, τη συνδεσιμότητα και την κυβερνοασφάλεια. Αξιοποιώντας σήμερα τις επενδύσεις αυτές, η εταιρεία προσφέρει στους πολίτες τα οφέλη των εμπορικών drone, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει τις απειλές που συνδέονται με την κακόβουλη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον πολιτικό εναέριο χώρο.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Realme

Realme Pad: Διέρρευσαν οι τιμές για την Ευρώπη

Σύμφωνα με μια διαρροή από έναν ευρωπαϊκό λιανοπωλητή, το Realme Pad θα κοστίζει στην Ευρώπη στα 239 ευρώ με 3 GB μνήμης RAM και 32 GB αποθηκευτικού χώρου.

Gear MacBook Air

MacBook Air: Η Apple θα το παρουσιάσει το 2022 ίσως με άλλο όνομα

Φήμες θέλουν την Apple να εγκαταλείπει το Air από το επερχόμενο MacBook Air που θεωρείται δεδομένο ότι θα παρουσιαστεί το 2022.

Gear MacBook Pro

Το νέο MacBook Pro έχει killer γραφικά σε σχέση με το προηγούμενο

Το M1 Max chip είναι πιο γρήγορο κατά 181% σε σχέση με το προηγούμενο MacBook Pro με οθόνη 16 ιντσών στον τομέα των γραφικών.

Gear DJI

DJI Ronin 4D: Κινηματογραφική κάμερα με σταθεροποίηση 4 αξόνων και 8K 75p

Η DJI παρουσίασε την πρόταση της για μία πλήρη κινηματογραφική κάμερα, την Ronin 4D με σταθεροποίηση 4 αξόνων, 8K 75p, LiDAR εστίαση και ασύρματη μετάδοση εικόνας.