EasyJet Sneakairs: Τα παπούτσια που λειτουργούν ως GPS

Για όσους θέλουν να βασιστούν στην τεχνολογία για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, υπάρχουν τα λεγόμενα wearables, τα οποία φοράς στο χέρι ή (όπου αλλού) για να μην έχεις συνεχώς μπροστά σου ένα smartphone για διάφορες λειτουργίες.

Αν όμως δεν θέλεις να φοράς ούτε στον καρπό σου ένα gadget, έρχονται τα “έξυπνα” παπούτσια για να λειτουργήσουν ως GPS που στην κυριολεξία θα οδηγήσει τα βήματά σας.

Τα EasyJet Sneakairs, είναι ένα ζευγάρι αθλητικά, τα οποία συνδέονται με το κινητό μέσω Bluetooth και το κάθε παπούτσι ενσωματώνει ένα μικρό σύστημα που δονείται στο κάθε πόδι όταν πρέπει να στρίψεις δεξιά ή αριστερά. Πιο πολύπλοκες δονήσεις δημιουργούνται όταν αποκλίνεις από τη διαδρομή ή όταν έφτασες στον προορισμό σου.

Αν κάτι σας θυμίζει το όνομα, το project ανήκει στην αεροπορική EasyJet. Αυτό που επιχειρεί να κάνει στο prototype αυτή τη στιγμή είναι να αυξήσει τη διάρκεια της μπαταρίας έτσι ώστε να αντέχει πάνω από 3 ώρες.

Στόχος είναι να δημιουργήσει ένα universal σύστημα δόνησης για να μπει στα ήδη υπάρχοντα παπούτσια.

Δείτε το video:

easyjet sneakairs, EasyJet Sneakairs: Τα παπούτσια που λειτουργούν ως GPS

easyjet sneakairs, EasyJet Sneakairs: Τα παπούτσια που λειτουργούν ως GPS

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Αν είχε και gps και απλά το κινητό ήταν ένα interface και χρησιμοποιούνταν απλά για να λάβει τις uptodate οδηγίες θα ήταν καλύτερο.

Εδώ βλέπουμε απλά ένα mode δόνησης που βρίσκεται στα παπούτσια σου και σου λέει που να πας αφού έχει καταναλώσει και πόση μπαταρία από το κινητό. Στη βαρκελώνη δε θα σε βγάζει ούτε να πας από τη Sagrada familia στη La Boqueria

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.