ASUS Intel Performance Day: Είδαμε laptop με OLED και Intel 12ης γενιάς

ASUS Intel Performance Day Athens 2022, ASUS Intel Performance Day: Είδαμε laptop με OLED και Intel 12ης γενιάς

Πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε το ASUS Intel Performance Day, μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην οποία μάθαμε περισσότερα “παρασκηνιακά” μυστικά από τον Ταϊβανέζο κατασκευαστή φορητών υπολογιστών. Σε συνδυασμό με τις λύσεις που προσφέρει η Intel, η ASUS έχει εδραιώσει τη θέση της στην περιοχή EMEA (Europe, Middle East, Africa).

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μάθαμε λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη της αγοράς από το 2019 έως το 2022, και τις καινοτομίες που έχει παρουσιάσει η ASUS, με τη βοήθεια της Intel, στους φορητούς υπολογιστές. Στην περιοχή EMEA, η αγορά φορητών υπολογιστών αυξήθηκε κατά 21% μεταξύ 2020-2021. Στους φορητούς υπολογιστές με οθόνες OLED, διαπιστώνουμε ότι η ASUS κατέχει αυτή τη στιγμή το 68% της συνολικής αγοράς.

ASUS Intel Performance Day Athens 2022, ASUS Intel Performance Day: Είδαμε laptop με OLED και Intel 12ης γενιάς

Αυτό σημαίνει ότι ο Ταϊβανέζος κατασκευαστής είναι ο ηγέτης στην αγορά φορητών υπολογιστών με αυτόν τον τύπο οθόνης, όπως υποδεικνύεται από στατιστικά στοιχεία που επιβεβαιώνονται από την GFK και την NPD για μοντέλα με κάρτες γραφικών NVIDIA Studio.

Η ASUS παρουσίασε τους νέους επεξεργαστές Intel 12ης γενιάς, αυτό μεταφράζεται στο ότι πολλοί από τους πιο δημοφιλείς φορητούς υπολογιστές ASUS επωφελούνται πλέον από μια σημαντική αναβάθμιση όσον αφορά την επεξεργαστική ισχύ. Η ASUS ισχυρίζεται ότι ο Intel Core i7-12700H είναι πολύ πιο ισχυρός από έναν i9-11900H, ενώ η σειρά Core i5 H έχει 2,5 φορές υψηλότερη αύξηση απόδοσης σε σύγκριση με τη σειρά Core i5 U.

ASUS Intel Performance Day Athens 2022, ASUS Intel Performance Day: Είδαμε laptop με OLED και Intel 12ης γενιάς

Η σειρά φορητών υπολογιστών ASUS που περιλαμβάνει τη νέα σειρά επεξεργαστών Intel 12th Gen Core H45 περιλαμβάνει τα μοντέλα Zenbook / Zenbook Flip, ASUS Studiobook Pro, VivoBook S, Zenbook Pro και Zenbook Pro Duo, VivoBook και VivoBook Pro και gaming μοντέλα από τις σειρές Flow, Strix και Zephyrus.

Οι νέες εσωτερικές λύσεις ψύξης βασίζονται σε τρία στοιχεία: τη σχεδίαση του ανεμιστήρα, δηλαδή τον αριθμό των λεπίδων, τον έλεγχο ροής αέρα και τον λεγόμενο θάλαμο ατμού 3D. Αυτές οι καινοτομίες έχουν οδηγήσει οδήγησει σε καλύτερη απαγωγή θερμότητας χωρίς ιδιαίτερα ψηλή στάθμη θορύβου.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8 & 8 Pro: Διέρρευσαν επίσημα render

Η Asus θα ανακοινώσει τη σειρά ROG του 2024, αποτελούμενη από τα Phone 8 και 8 Pro, στις 8 Ιανουαρίου στην CES στο Λας Βέγκας.