Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Apple AirTag, Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους και να μην παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, καθώς μπορεί να μπλέξουν χειρότερα.

Αυτό έκανε και το θύμα μιας κλοπής αυτοκινήτου. Κάλεσε την αστυνομία αλλά τελικά μπόρεσε να πάρει πίσω το όχημά του χωρίς να είναι παρόντες αστυνομικοί, αντιμετωπίζοντας τον εγκληματία αφού παρακολουθούσε το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας ένα AirTag και την εφαρμογή Find My. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς και ο κλέφτης τράπηκε σε φυγή.

Ο Φίλιπ Ομπάντο, που ζει στην Καλιφόρνια, αποφάσισε να κρύψει ένα Apple AirTag μέσα στην BMW του για να είναι καλυμμένος σε περίπτωση κλοπής. Όπως είπε στο NBC News, ένα πρωί, ο Ομπάντο ξύπνησε και ανακάλυψε ότι το αυτοκίνητό του είχε γίνει καπνός. Η κάμερα ταμπλό του αυτοκινήτου κατέγραψε τον κλέφτη να περνάει το αυτοκίνητο από ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, να καπνίζει μέσα στο όχημα και ακόμη και να κοιμάται σε αυτό. Ενώ συνέβαινε αυτό, ο ιδιοκτήτης χρησιμοποίησε την εφαρμογή Find My για να παρακολουθεί το αυτοκίνητό του καθώς οδηγούσε στο Long Beach.

Παρόλο που ειδοποίησε την αστυνομία, ο ίδιος και η σύζυγός του αποφάσισαν να μπουν στο άλλο τους αυτοκίνητο και να παρακολουθήσουν τη BMW του χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Find My. Ο Φίλιπ και η σύζυγός του είδαν έκπληκτοι το αυτοκίνητο σε ένα τοπικό βενζινάδικο όπου ο κλέφτης γέμιζε τη δεξαμενή. Με τη σύζυγό του να τον προτρέπει, ο Ομπάντο αντιμετώπισε τον εγκληματία και του είπε ότι ήταν ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και για να το αποδείξει, χρησιμοποίησε το διπλό μπρελόκ που έπρεπε να χτυπήσει από απόσταση την κόρνα του αυτοκινήτου.

Σε αυτό το σημείο ήταν που ο Ομπάντο στάθηκε τυχερός. Αντί να του τραβήξει όπλο, ο κλέφτης του αυτοκινήτου έφυγε τρέχοντας επιτρέποντας στον Φίλιπ να πάρει πίσω το όχημά του χωρίς άλλα παρατράγουδα. Και μετά, ο Ομπάντο ανακάλυψε ότι ο κλέφτης είχε αφήσει πολλά μαχαίρια μέσα στο όχημα. Καθώς είναι προφανές ότι το περιστατικό θα μπορούσε να έχει άλλη, πιο δυσάρεστη εξέλιξη, καλύτερη τακτική είναι να καλείται η αστυνομία και να περιμένετε από εκείνους να ανακτήσουν το κλεμμένο.

Ο απατεώνας σε αυτή την περίπτωση άφησε μέχρι και το πορτοφόλι του στο αυτοκίνητο που είχε την άδεια οδήγησης. Αυτό βοήθησε τους αστυνομικούς να αναγνωρίσουν γρήγορα τον ύποπτο που έτυχε να είναι γείτονας του Ομπάντο και της συζύγου του.

Στον αντίποδα, στον Καναδά οι εγκληματίες τοποθετούν το AirTag σε αυτοκίνητα που έχουν μεγάλη ζήτηση από συμμορίες για ανταλλακτικά ή για ολόκληρο το όχημα ως έχει. Κατά ειρωνικό τρόπο, χρησιμοποιείται η εφαρμογή Find My, αλλά αυτή τη φορά είναι ο εγκληματίας που χρησιμοποιεί την εφαρμογή για να βρει τη θέση του αυτοκινήτου με το AirTag.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Φήμη το θέλει να έρχεται νωρίτερα από ότι περιμένουμε

Νέα φήμη θέλει την τιμή του Google Pixel 8a αυξημένη και την αποκάλυψή του να γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.