Τρίτη
24/03/2015

EnChroma: Τα γυαλιά που δίνουν χρώμα σε άτομα με αχρωματοψία [video]

Όπως έχουμε πει πολλές φορές όταν η τεχνολογία εξελίσσεται για να ικανοποιήσει κάποιες βασικές ανάγκες ανθρώπων που υστερούν στερούν σε κάποιους τομείς, αυτό μόνο θετικό μπορεί να θεωρηθεί.

Μια τέτοια περίπτωση είναι τα γυαλιά EnChroma που δημιουργήθηκαν για να φέρουν περισσότερο χρώμα στη ζωή ανθρώπων που η φύση δεν τους δίνει τη δυνατότητα.

Τα γυαλιά έχουν φακούς EnChroma Cx, οι οποίοι δεν προσθέτουν χρώμα αλλά φιλτράρουν και διαχωρίζουν τα χρώματα. Αυτό γίνεται με τη χρήση μιας τεχνικής που ονομάζεται χρωματική ενίσχυση της αντίθεσης (chromatic contrast enhancement).

Άτομα που έχουν αχρωματοψία δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τη διαφορά ανάμεσα σε δυο χρώματα, συνήθως πράσινο και κόκκινο. Αντί να εμφανίζονται ως διαφορετικά, τα χρώματα αυτά θολώνουν και βγάζουν ένα γκρι καφετί αποτέλεσμα. Οι ειδικοί φακοί χωρίζοντας τα χρώματα, δίνουν μια άλλη διάσταση στα χρώματα που βλέπουν τα άτομα αυτά.

Για όσους βλέπουμε τα χρώματα κανονικά, τα γυαλιά Enchroma τα κάνουν να φαίνονται πιο ζωντανά σαν να έχουν φίλτρα από το Instagram.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μπει στο website της εταιρείας για να ελέγξει αν μπορεί να δει όλο το φάσμα των χρωμάτων και και να παραγγέλλει ένα ζευγάρι γυαλιά με τιμή από 324.95 έως 449.95 δολάρια σε διάφορα σχέδια σκελετών

Δείτε το video με άτομα που έχουν αχρωματοψία και βλέπουν για πρώτη φορά κάποια χρώματα:

enchroma

enchroma

enchroma

enchroma

Πηγή

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Darth λέει:

    Πολυ καλη δουλεια!

  2. Ο/Η giannogeorge λέει:

    Μπορούν να γίνονται τόσο όμορφα πράγματα συχνότερα;

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.