Ισραηλινό startup υπόσχεται επανάσταση στη ρομποτική χειρουργική
Δευτέρα, 12/04/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Η Tamar Robotics, έρχεται από το Ισραήλ και φιλοδοξεί να κάνει μία… τομή στον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται οι εγχειρήσεις από robots.
Τρίτη, 24/03/2015 · Λορένα Σιούτη
Όπως έχουμε πει πολλές φορές όταν η τεχνολογία εξελίσσεται για να ικανοποιήσει κάποιες βασικές ανάγκες ανθρώπων που υστερούν στερούν σε κάποιους τομείς, αυτό μόνο θετικό μπορεί να θεωρηθεί.
Μια τέτοια περίπτωση είναι τα γυαλιά EnChroma που δημιουργήθηκαν για να φέρουν περισσότερο χρώμα στη ζωή ανθρώπων που η φύση δεν τους δίνει τη δυνατότητα.
Τα γυαλιά έχουν φακούς EnChroma Cx, οι οποίοι δεν προσθέτουν χρώμα αλλά φιλτράρουν και διαχωρίζουν τα χρώματα. Αυτό γίνεται με τη χρήση μιας τεχνικής που ονομάζεται χρωματική ενίσχυση της αντίθεσης (chromatic contrast enhancement).
Άτομα που έχουν αχρωματοψία δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τη διαφορά ανάμεσα σε δυο χρώματα, συνήθως πράσινο και κόκκινο. Αντί να εμφανίζονται ως διαφορετικά, τα χρώματα αυτά θολώνουν και βγάζουν ένα γκρι καφετί αποτέλεσμα. Οι ειδικοί φακοί χωρίζοντας τα χρώματα, δίνουν μια άλλη διάσταση στα χρώματα που βλέπουν τα άτομα αυτά.
Για όσους βλέπουμε τα χρώματα κανονικά, τα γυαλιά Enchroma τα κάνουν να φαίνονται πιο ζωντανά σαν να έχουν φίλτρα από το Instagram.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μπει στο website της εταιρείας για να ελέγξει αν μπορεί να δει όλο το φάσμα των χρωμάτων και και να παραγγέλλει ένα ζευγάρι γυαλιά με τιμή από 324.95 έως 449.95 δολάρια σε διάφορα σχέδια σκελετών
Δείτε το video με άτομα που έχουν αχρωματοψία και βλέπουν για πρώτη φορά κάποια χρώματα:
Δευτέρα, 12/04/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Η Tamar Robotics, έρχεται από το Ισραήλ και φιλοδοξεί να κάνει μία… τομή στον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται οι εγχειρήσεις από robots.
Δευτέρα, 12/04/2021 · Νίκος Ζώης
Οι έξυπνες κάμερες παρακολούθησης mydlink κέρδισαν το Red Dot Award 2021 για τον καινοτόμο σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα και την υψηλή απόδοσή τους.
Πέμπτη, 08/04/2021 · Τάσος Παπανικολάου
Η Samsung Electronics αξιοποιεί smartphones που δεν χρησιμοποιούνται πλέον για να προσφέρει σε ευπαθείς ομάδες ανά τον κόσμο τη δυνατότητα καλύτερης πρόσβασης σε οφθαλμολογική περίθαλψη.
Τετάρτη, 07/04/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Το Πανεπιστήμιο του Χιούστον δημιούργησε μία αρχιτεκτονική νευρωνικού δικτύου που μπορεί να εντοπίσει εγκαίρως τη συστημική σκλήρυνση.
Πολυ καλη δουλεια!
Μπορούν να γίνονται τόσο όμορφα πράγματα συχνότερα;