Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

tile tracking 570px
Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.
Τα ίδια τα “πλακίδια” έγιναν μικρότερα, αλλά εξακολουθούσαν να είναι κάτι που θα έπρεπε να αγοράσουμε και να περάσουμε οι ίδιοι στα αντικείμενα που φοβόμαστε μη χάσουμε. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να κατασκευαστούν συσκευές παρακολούθησης και εντοπισμού ενσωματωμένες στα προιόντα, κάτι που η εταιρεία Tile ξεκίνησε για πρώτη φορά πέρυσι σε συνεργασία με την Boosted & Bose αλλά τώρα θέλει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο.
Το Engadget αναφέρει ότι η Tile έχει αναπτύξει ήδη εταιρικές σχέσεις με τους κατασκευαστές microchip για να ενσωματώσουν την τεχνολογία Bluetooth Low Energy (BLE) στις πλακέτες τους.
Στους κατασκευαστές microchip που συμμετέχουν στη συμφωνία περιλαμβάνονται εταιρίες όπως οι Qualcomm, Dialog, Silicon Labs, Cypress και Toshiba, οι οποίες θα είναι σε θέση να ενσωματώσουν την τεχνολογία των πλακιδίων στις μάρκες τους κατά τη διάρκεια της παραγωγής, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να τα προωθήσουν όπως είναι. Όπως λέει ο CEO της Tile, CJ Prober, «Με περισσότερες από 20 δισεκατομμύρια συσκευές(τσιπάκια) BLE που προβλέπεται να βγουν από την παραγωγή, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η δυνατότητα «Find with Tile» θα αποτελέσει σύντομα ένα βασικό καθημερινό χαρακτηριστικό στα καταναλωτικά προϊόντα».
Παρόλο που η παρακολούθηση αυτών των συσκευών βασίζεται σε τεχνολογία Bluetooth και επομένως έχει μια περιορισμένη εμβέλεια, η εφαρμογή επιτρέπει τον εντοπισμό των χαμένων συσκευών από μακριά. Μόλις μια τέτοια συσκευή τεθεί σε λειτουργία “Lost”, όλοι οι χρήστες που εκτελούν την εφαρμογή θα την αναζητήσουν, οπότε όσο περισσότεροι χρήστες τέτοιων συσκευών υπάρχουν, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επανεντοπισμού του gadget σας.
Προς το παρόν τα εν λόγω πλακίδια εντοπισμού (Truck Tiles) κυμαίνονται στην τιμή των 25-35 δολαρίων, (20-30 ευρώ) και με ειδικές εκπτώσεις σε περίπτωση παραγγελίας πολλών τεμαχίων.
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NASA Science

H NASA καταφέρνει να κάνει το Ingenuity να πετάξει στον Άρη

Ένα ορόσημο στη διαστημική εξερεύνηση μόλις κατακτήθηκε, καθώς η NASA έλαβε την επιβεβαίωση της πρώτης πτήσης του Ingenuity στον Άρη.

Gear Chromebooks MediaTek NVIDIA

Έρχονται Chromebooks με γραφικά NVIDIA και CPU MediaTek

Σε τροχιά αναβάθμισης μπαίνουν τα Chromebooks με την NVIDIA και την MediaTek να θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στο ARM οικοσύστημα.

Gear DLink Smart Home

D-Link: WiFi και παρακολούθηση σε όλο το σπίτι σε προσιτές τιμές

Η D-Link προσφέρει έξυπνες συσκευές οι οποίες αλλάζουν την καθημερινότητά μας καθώς αναβαθμίζουν το χώρο στον οποίο τις χρησιμοποιούμε και μπορούμε να τις ελέγχουμε άμεσα και εύκολα μέσα από την οθόνη του smartphone ή του tablet μας.

Gear Science Robots

Ισραηλινό startup υπόσχεται επανάσταση στη ρομποτική χειρουργική

Η Tamar Robotics, έρχεται από το Ισραήλ και φιλοδοξεί να κάνει μία… τομή στον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται οι εγχειρήσεις από robots.