Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού gadgets έρχονται, Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται
Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.
Τα ίδια τα “πλακίδια” έγιναν μικρότερα, αλλά εξακολουθούσαν να είναι κάτι που θα έπρεπε να αγοράσουμε και να περάσουμε οι ίδιοι στα αντικείμενα που φοβόμαστε μη χάσουμε. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να κατασκευαστούν συσκευές παρακολούθησης και εντοπισμού ενσωματωμένες στα προιόντα, κάτι που η εταιρεία Tile ξεκίνησε για πρώτη φορά πέρυσι σε συνεργασία με την Boosted & Bose αλλά τώρα θέλει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο.
Το Engadget αναφέρει ότι η Tile έχει αναπτύξει ήδη εταιρικές σχέσεις με τους κατασκευαστές microchip για να ενσωματώσουν την τεχνολογία Bluetooth Low Energy (BLE) στις πλακέτες τους.
Στους κατασκευαστές microchip που συμμετέχουν στη συμφωνία περιλαμβάνονται εταιρίες όπως οι Qualcomm, Dialog, Silicon Labs, Cypress και Toshiba, οι οποίες θα είναι σε θέση να ενσωματώσουν την τεχνολογία των πλακιδίων στις μάρκες τους κατά τη διάρκεια της παραγωγής, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να τα προωθήσουν όπως είναι. Όπως λέει ο CEO της Tile, CJ Prober, «Με περισσότερες από 20 δισεκατομμύρια συσκευές(τσιπάκια) BLE που προβλέπεται να βγουν από την παραγωγή, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η δυνατότητα «Find with Tile» θα αποτελέσει σύντομα ένα βασικό καθημερινό χαρακτηριστικό στα καταναλωτικά προϊόντα».
Παρόλο που η παρακολούθηση αυτών των συσκευών βασίζεται σε τεχνολογία Bluetooth και επομένως έχει μια περιορισμένη εμβέλεια, η εφαρμογή επιτρέπει τον εντοπισμό των χαμένων συσκευών από μακριά. Μόλις μια τέτοια συσκευή τεθεί σε λειτουργία “Lost”, όλοι οι χρήστες που εκτελούν την εφαρμογή θα την αναζητήσουν, οπότε όσο περισσότεροι χρήστες τέτοιων συσκευών υπάρχουν, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επανεντοπισμού του gadget σας.
Προς το παρόν τα εν λόγω πλακίδια εντοπισμού (Truck Tiles) κυμαίνονται στην τιμή των 25-35 δολαρίων, (20-30 ευρώ) και με ειδικές εκπτώσεις σε περίπτωση παραγγελίας πολλών τεμαχίων.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;

Gear Gadgets Smartwatch

Πρωτότυπο smartwatch μετατρέπει το χέρι σε οθόνη αφής

Ερευνητές του Carnegie Mellon University στην Πενσυλβάνια των Η.Π.Α κατασκεύασαν το LumiWatch, ένα πρωτότυπο smartwatch το οποίο όχι μόνο προβάλλει την επιφάνεια εργασίας του στο βραχίονα του χεριού που το φοράει αλλά ο χρήστης μπορεί να κάνει swipe και tap, μετατρέποντας το χέρι του σε οθόνη αφής.