Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

tile tracking 570px
Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.
Τα ίδια τα “πλακίδια” έγιναν μικρότερα, αλλά εξακολουθούσαν να είναι κάτι που θα έπρεπε να αγοράσουμε και να περάσουμε οι ίδιοι στα αντικείμενα που φοβόμαστε μη χάσουμε. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να κατασκευαστούν συσκευές παρακολούθησης και εντοπισμού ενσωματωμένες στα προιόντα, κάτι που η εταιρεία Tile ξεκίνησε για πρώτη φορά πέρυσι σε συνεργασία με την Boosted & Bose αλλά τώρα θέλει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο.
Το Engadget αναφέρει ότι η Tile έχει αναπτύξει ήδη εταιρικές σχέσεις με τους κατασκευαστές microchip για να ενσωματώσουν την τεχνολογία Bluetooth Low Energy (BLE) στις πλακέτες τους.
Στους κατασκευαστές microchip που συμμετέχουν στη συμφωνία περιλαμβάνονται εταιρίες όπως οι Qualcomm, Dialog, Silicon Labs, Cypress και Toshiba, οι οποίες θα είναι σε θέση να ενσωματώσουν την τεχνολογία των πλακιδίων στις μάρκες τους κατά τη διάρκεια της παραγωγής, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να τα προωθήσουν όπως είναι. Όπως λέει ο CEO της Tile, CJ Prober, «Με περισσότερες από 20 δισεκατομμύρια συσκευές(τσιπάκια) BLE που προβλέπεται να βγουν από την παραγωγή, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η δυνατότητα «Find with Tile» θα αποτελέσει σύντομα ένα βασικό καθημερινό χαρακτηριστικό στα καταναλωτικά προϊόντα».
Παρόλο που η παρακολούθηση αυτών των συσκευών βασίζεται σε τεχνολογία Bluetooth και επομένως έχει μια περιορισμένη εμβέλεια, η εφαρμογή επιτρέπει τον εντοπισμό των χαμένων συσκευών από μακριά. Μόλις μια τέτοια συσκευή τεθεί σε λειτουργία “Lost”, όλοι οι χρήστες που εκτελούν την εφαρμογή θα την αναζητήσουν, οπότε όσο περισσότεροι χρήστες τέτοιων συσκευών υπάρχουν, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επανεντοπισμού του gadget σας.
Προς το παρόν τα εν λόγω πλακίδια εντοπισμού (Truck Tiles) κυμαίνονται στην τιμή των 25-35 δολαρίων, (20-30 ευρώ) και με ειδικές εκπτώσεις σε περίπτωση παραγγελίας πολλών τεμαχίων.
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear MediaTek

MediaTek Kompanio 1300T: Ένα chipset αποκλειστικά για tablets

H MediaTek παρουσίασε τον επεξεργαστή Kompanio 1300T, ο οποίος προορίζεται προς χρήση αποκλειστικά για tablets.

Gear Apple face ID

Apple FaceID: Έρχεται σε όλα τα iPhone, Mac και iPad;

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Bloomberg, το FaceID σε λίγο καιρό θα είναι βασικό στοιχείο του εξοπλισμού των iPhone, iPad και Mac.

Gear Creative

Creative Chat: Νέα οικονομικά ενσύρματα ακουστικά κλειστού τύπου

Τα ακουστικά Creative Chat είναι προσαρμοσμένα για να προσφέρουν ισχυρό ήχο και μια αναβαθμισμένη εμπειρία ακρόασης στον χρήστη.

Gear Bluetooth

Ηχείο Louis Vuitton αξίας 2.890 δολαρίων και υψηλής αισθητικής

Με αισθητική που παραπέμπει σε κινηματογραφική ταινία επιστημονικής φαντασίας, το ηχείο Louis Vuitton Horizon Light Up κεντρίζει το βλέμμα.