Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

0

tile tracking 570px
Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.
Τα ίδια τα “πλακίδια” έγιναν μικρότερα, αλλά εξακολουθούσαν να είναι κάτι που θα έπρεπε να αγοράσουμε και να περάσουμε οι ίδιοι στα αντικείμενα που φοβόμαστε μη χάσουμε. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να κατασκευαστούν συσκευές παρακολούθησης και εντοπισμού ενσωματωμένες στα προιόντα, κάτι που η εταιρεία Tile ξεκίνησε για πρώτη φορά πέρυσι σε συνεργασία με την Boosted & Bose αλλά τώρα θέλει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο.
Το Engadget αναφέρει ότι η Tile έχει αναπτύξει ήδη εταιρικές σχέσεις με τους κατασκευαστές microchip για να ενσωματώσουν την τεχνολογία Bluetooth Low Energy (BLE) στις πλακέτες τους.
Στους κατασκευαστές microchip που συμμετέχουν στη συμφωνία περιλαμβάνονται εταιρίες όπως οι Qualcomm, Dialog, Silicon Labs, Cypress και Toshiba, οι οποίες θα είναι σε θέση να ενσωματώσουν την τεχνολογία των πλακιδίων στις μάρκες τους κατά τη διάρκεια της παραγωγής, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να τα προωθήσουν όπως είναι. Όπως λέει ο CEO της Tile, CJ Prober, «Με περισσότερες από 20 δισεκατομμύρια συσκευές(τσιπάκια) BLE που προβλέπεται να βγουν από την παραγωγή, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η δυνατότητα «Find with Tile» θα αποτελέσει σύντομα ένα βασικό καθημερινό χαρακτηριστικό στα καταναλωτικά προϊόντα».
Παρόλο που η παρακολούθηση αυτών των συσκευών βασίζεται σε τεχνολογία Bluetooth και επομένως έχει μια περιορισμένη εμβέλεια, η εφαρμογή επιτρέπει τον εντοπισμό των χαμένων συσκευών από μακριά. Μόλις μια τέτοια συσκευή τεθεί σε λειτουργία “Lost”, όλοι οι χρήστες που εκτελούν την εφαρμογή θα την αναζητήσουν, οπότε όσο περισσότεροι χρήστες τέτοιων συσκευών υπάρχουν, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επανεντοπισμού του gadget σας.
Προς το παρόν τα εν λόγω πλακίδια εντοπισμού (Truck Tiles) κυμαίνονται στην τιμή των 25-35 δολαρίων, (20-30 ευρώ) και με ειδικές εκπτώσεις σε περίπτωση παραγγελίας πολλών τεμαχίων.
Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα