Οι μονομαχίες με lightsabers επίσημο άθλημα στη Γαλλία

Σύμφωνα με την Associated Press, εχθές η Γαλλική Ομοσπονδία Ξιφασκίας αναγνώρισε τη μονομαχία με lightsabers ως επίσημο άθλημα. Πλέον, όσοι Γάλλοι επιθημούν μπορούν να κάνουν πραγματικότητα όλες τις “Star Wars” φαντασιώσεις τους.

Η ομοσπονδία προέβη σε αυτή τη κίνηση ως μια προσπάθεια να κάνει την ξιφασκία πιο ελκυστική στις νεότερες γενιές. Ακόμη, σχεδίασε κανόνες για να κάνει τους αγώνες του αθλήματος τόσο ελκυστικούς όσο ήταν οι μάχες στις ταινίες.

Προφανώς, οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιούν ένα σπαθί που φωτίζει, το οποίο θα είναι φτιαγμένο από πολυανθρακικό υλικό και όχι από μαγνητικό πλάσμα όπως ήταν στις ταινίες. Αν και τα lightsabers των αθλητών δεν θα μπορούν να κόψουν κάποιον στα δύο, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν μάσκες και πανοπλίες για να προστατεύονται κατά τη διάρκεια της μονομαχίας.

H μονομαχία με lightsabers διέπεται από κάποιους επιπλέον κανόνες, οι οποίοι αποσκοπούν κυρίως στη βελτίωση της αισθητικής του αθλήματος, παρά στην διατήρηση του fair play.

Για παράδειγμα, η άκρη του lightsaber πρέπει να φτάνει πλήρως πίσω από το σώμα του κάθε μαχητή πριν αυτός επιχειρήσει κάποιο χτύπημα. Ο λόγος ύπαρξης αυτού το κανόνα είναι για να κάνει τις μάχες να αποτελούνται από μακρές σαρωτικές κινήσεις ακριβώς όπως στις μονομαχίες του Star Wars, και όχι από γρήγορα χτυπήματα όπως στην κλασική ξιφασκία. Κατά τα άλλα οι υπόλοιποι κανόνες παραμένουν ίδιοι με αυτούς της παραδοσιακής ξιφασκίας, αν και δεν χρειάζεται οι αθλητές να πετάξουν το γάντι στον αντίπαλο τους.

Αν και δεν θα δούμε την μονομαχία με lightsabers να γίνεται σύντομα επίσημο Ολυμπιακό άθλημα, αποτελεί σίγουρα μία αξιόλογη προσπάθεια για την προσέλκυση νεαρών ατόμων στο άθλημα της ξιφασκίας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear iPhone 12 Pro Max Canon

Canon EOS R5 vs iPhone 12 Pro Max: Μεγάλη κόντρα

Η συζήτηση για το αν τα smartphones έχουν φτάσει ή αν έχουν πλησιάσει σε ποιότητα τις φωτογραφικές μηχανές δεν είναι νέα. Εδώ όμως η σύγκριση είναι διαφορετική!

Gear Apple iPad mini

Έρχονται έντονες και ενδιαφέρουσες φήμες για το iPad Μini Pro

Δεν έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στο σχεδιασμό του iPad mini μέχρι σήμερα, αλλά φέτος η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει.

Gear Drones

Airwards: Βραβεία για τις καλές πρακτικές χρήσεις των drones

Βραβεία για τις επιτυχημένες, καλές, δημιουργικές πρακτικές χρήσεων των drones με απώτερο σκοπό να επηρεάσει επίσης, με τη σειρά της, θετικά την αντίληψη του κοινού για τα drone.

Gear NASA Science

Το Perseverance Rover της NASA χρησιμοποιεί τον ίδιο επεξεργαστή με iMac του 1998

Πρόκειται για τον επεξεργαστή PowerPC 750, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στο iMac G3 του 1998.