Οι μονομαχίες με lightsabers επίσημο άθλημα στη Γαλλία

Σύμφωνα με την Associated Press, εχθές η Γαλλική Ομοσπονδία Ξιφασκίας αναγνώρισε τη μονομαχία με lightsabers ως επίσημο άθλημα. Πλέον, όσοι Γάλλοι επιθημούν μπορούν να κάνουν πραγματικότητα όλες τις “Star Wars” φαντασιώσεις τους.

Η ομοσπονδία προέβη σε αυτή τη κίνηση ως μια προσπάθεια να κάνει την ξιφασκία πιο ελκυστική στις νεότερες γενιές. Ακόμη, σχεδίασε κανόνες για να κάνει τους αγώνες του αθλήματος τόσο ελκυστικούς όσο ήταν οι μάχες στις ταινίες.

Star Wars Lightsaber, Οι μονομαχίες με lightsabers επίσημο άθλημα στη Γαλλία

Προφανώς, οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιούν ένα σπαθί που φωτίζει, το οποίο θα είναι φτιαγμένο από πολυανθρακικό υλικό και όχι από μαγνητικό πλάσμα όπως ήταν στις ταινίες. Αν και τα lightsabers των αθλητών δεν θα μπορούν να κόψουν κάποιον στα δύο, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν μάσκες και πανοπλίες για να προστατεύονται κατά τη διάρκεια της μονομαχίας.

Star Wars Lightsaber, Οι μονομαχίες με lightsabers επίσημο άθλημα στη Γαλλία

H μονομαχία με lightsabers διέπεται από κάποιους επιπλέον κανόνες, οι οποίοι αποσκοπούν κυρίως στη βελτίωση της αισθητικής του αθλήματος, παρά στην διατήρηση του fair play.

Για παράδειγμα, η άκρη του lightsaber πρέπει να φτάνει πλήρως πίσω από το σώμα του κάθε μαχητή πριν αυτός επιχειρήσει κάποιο χτύπημα. Ο λόγος ύπαρξης αυτού το κανόνα είναι για να κάνει τις μάχες να αποτελούνται από μακρές σαρωτικές κινήσεις ακριβώς όπως στις μονομαχίες του Star Wars, και όχι από γρήγορα χτυπήματα όπως στην κλασική ξιφασκία. Κατά τα άλλα οι υπόλοιποι κανόνες παραμένουν ίδιοι με αυτούς της παραδοσιακής ξιφασκίας, αν και δεν χρειάζεται οι αθλητές να πετάξουν το γάντι στον αντίπαλο τους.

Αν και δεν θα δούμε την μονομαχία με lightsabers να γίνεται σύντομα επίσημο Ολυμπιακό άθλημα, αποτελεί σίγουρα μία αξιόλογη προσπάθεια για την προσέλκυση νεαρών ατόμων στο άθλημα της ξιφασκίας.

Star Wars Lightsaber, Οι μονομαχίες με lightsabers επίσημο άθλημα στη Γαλλία

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games EA EA Games PlayStation 4

Το Star Wars Squadrons δε θα είναι blockbuster, το μαρτυράει και η τιμή του

Το Star Wars Squadrons είναι μία πλήρης single-player και multi-player εμπειρία, όμως η EA ξέρει πως δεν πρόκειται για blockbuster.

Internet featured Star Wars

Σπίτι Star Wars για ένα ταξίδι σε κάποιον πολύ μακρινό γαλαξία, με 443€ η βραδιά

Στη Florida άνοιξε τις πόρτες του και είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση ένα σπίτι με θέμα το Star Wars. Έχει 9 υπνοδωμάτια και δέχεται μέχρι 16 επισκέπτες.

Internet Star Wars

Kenobi: Η νέα Star Wars σειρά της Disney+ με πρωταγωνιστή τον Ewan McGregor

Η τελευταία προσθήκη στο σύμπαν του Star Wars θα είναι η σειρά Kenobi, η οποία θα αφορά τον Obi-Wan Kenobi, και θα προβληθεί στη Disney+.

Gear featured Star Wars

Star Wars Instant Pots: Ηλεκτρικές κατσαρόλες από άλλο γαλαξία

Μία εταιρεία κατασκευής σκευών μαγειρικής δημιούργησε τη σειρά Star Wars Instant Pots, η οποία φέρνει τη δύναμη στα χέρια του μάγειρα.