Επιστήμονες θέλουν τα smartphones μας να φορτίζουν μεσω των σημάτων Wi-Fi

, Επιστήμονες θέλουν τα smartphones μας να φορτίζουν μεσω των σημάτων Wi-Fi

Επιστήμονες του MIT εξηγούν ότι σχεδόν τα πάντα γύρω μας ακτινοβολούν χαμηλής ενέργειας (low-energy) κύματα terahertz. Πρόκειται για μια συχνότητα κυμάτων μεταξύ των μικροκυμάτων και των υπέρυθρων ακτίνων, με τις συσκευές που εκπέμπουν Wi-Fi ή τις κεραίες 4G και 5G να παράγουν κάποια από αυτά τα κύματα terahertz.

Χρησιμοποιώντας το δημοφιλές και πάντα ελπιδοφόρο υλικό γραφένιο, οι επιστήμονες είναι σε θέση να σχεδιάσουν συσκευές που μπορούν να συλλέξουν αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και να τα μετατρέψουν σε ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Εφόσον η συγκεκριμένη έρευνα καταλήξει στην κατασκευή συσκευών, οι εφαρμογές θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες.

Για παράδειγμα ένα smartphone εξοπλισμένο την συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να συλλέγει αυτά τα κύματα terahertz και ναι φορτίζει συνεχώς την μπαταρία του.

Η συγκεκριμένη έρευνα χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το Ερευνητικό Εργαστήριο Στρατού των Η.Π.Α. και από το Ινστιτούτο Έρευνας Στρατού των Η.Π.Α. μέσω του Ινστιτούτου Νανοτεχνολογιών Στρατιωτών (ISN).

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Αυτό το είχα σκεφτεί πριν χρόνια – λίγο αργά το σκέφτηκαν οι επιστήμονες….
Μπορεί να γίνει εν μέρη αλλά δεν θα φορτίζει όσο ένας φορτιστής + εξαρτάται πόσα διαφορετικά κύμματα/συχνότητες έχεις γύρω σου και φυσικά πόση ισχύ !!

I am

Δεν το σκέφτηκαν τώρα οι επιστήμονες εκτός αν περιμένετε με H να φορτίζει ένα κινητό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.