Έρχονται έξυπνα γυαλιά Ray-Ban, σε συνεργασία με το Facebook

, Έρχονται έξυπνα γυαλιά Ray-Ban, σε συνεργασία με το Facebook

Το Facebook και η EssilorLuxottica, την οποία οι περισσότεροι γνωρίζουμε ως κατασκευαστή των γυαλιών Ray-Ban, ανακοίνωσαν μία πολυετή συνεργασία για την ανάπτυξη την νέας γενιάς έξυπνων γυαλιών (smart glasses). Η ανακοίνωση έγινε πριν λίγες ώρες από τον Mark Zuckerberg, στα πλαίσια του ψηφιακού event Facebook Connect.

Η εν λόγω συνεργασία θα ενώσει τις εφαρμογές και τις τεχνολογίες του Facebook με τα γνωστά brands της Lyxottica, αλλά και με τις προηγμένες τεχνολογίες φακών της Essilor. Σκοπός είναι η δημιουργία προϊόντων που θα βοηθήσουν τους καταναλωτές να μείνουν συνδεδεμένοι με την οικογένεια και τους φίλους τους. Το πρώτο προϊόν που θα κυκλοφορήσει από αυτή τη συνεργασία θα είναι του γνωστού brand Ray-Ban και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021.

Ο Andrew Bosworth, Vice president των Facebook Reality Labs, δήλωσε:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να εξερευνήσουμε νέες συσκευές που μπορούν να δώσουν στους ανθρώπους καλύτερους τρόπους για να συνδεθούν με τους αγαπημένους τους. Τα wearables έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό. Με την EssilorLuxottica έχουμε πλέον έναν εξίσου φιλόδοξο συνεργάτη, που θα προσφέρει την τεχνογνωσία και τον κατάλογο της από επωνυμίες παγκόσμιας κλάσης στα πρώτα πραγματικά μοντέρνα έξυπνα γυαλιά.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.