Έρευνα: Οι γυναίκες λένε πιο συχνά “please” στις ψηφιακές βοηθούς

, Έρευνα: Οι γυναίκες λένε πιο συχνά “please” στις ψηφιακές βοηθούς

Μία έρευνα του Pew Research Center, αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες λένε πιο συχνά στα smart speakers “please” σε σχέση με τους άνδρες. Πιο συγκεκριμένα, Το 54% όσων έχουν smart speaker στην Αμερική λέει “please” περιστασιακά ενώ το 19% το λέει πιο συχνά. Οι γυναίκες φαίνεται πως είναι πιο ευγενικές με τις ψηφιακές βοηθούς, οι οποίες λένε “please” μερικές φορές με ποσοστό 62% έναντι 45% των ανδρών.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
Θεωρία 1

Μία πιθανή απάντηση είναι πως οι άνδρες ορισμένες φορές είναι πιο επιθετικοί προς τις γυναίκες. Ειδικοί έχουν διαπιστώσει εδώ και καιρό ότι οι αποφάσεις που πήραν για να δώσουν στα AI bots ένα φύλο, οδηγούν στην δημιουργία στερεότυπων και τον μισογυνισμό. Μία έκθεση από τα Ηνωμένα Έθνη, αναφέρει ότι “επειδή η φωνή των περισσότερων ψηφιακών βοηθών είναι γυναικεία στέλνει το μήνυμα ότι οι γυναίκες είναι υπάκουες και πρόθυμες να βοηθήσουν”.

Θεωρία 2

Μία άλλη πιθανή εξήγηση είναι ότι οι άνδρες έχουν διαφορετική στάση απέναντι στην τεχνολογία. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνδρες αισθάνονται πιο άνετα με την τεχνολογία και έχουν περισσότερο ενδιαφέρον να μάθουν για αυτήν. Βέβαια αυτές είναι μερικές προκαταλήψεις που ίσως οδηγούν σε αυτήν την συμπεριφορά προς τις ψηφιακές βοηθούς.

Η έρευνα της Pew Research Center δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους λόγους για τους οποίους οι χρήστες αισθάνονταν ότι έπρεπε να πουν “παρακαλώ” στα AI bots. Το ερώτημα όμως που δημιουργείται είναι το εξής: πρέπει να είσαι ευγενικός με τις ψηφιακές βοηθούς;

Κάποιοι θεωρούν ότι δεν χρειάζεται καθώς οι βοηθοί είναι απλά μηχανές, κάποιοι άλλοι όμως όπως οι γονείς ίσως θεωρήσουν ότι αν τα παιδιά τους είναι αγενείς προς τις ψηφιακές βοηθούς τότε ίσως είναι αγενείς και στους ανθρώπους.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας, πείτε μας στα σχόλια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vendetta

Εγώ περίμενα να τους κάνουν πιο πολλά παράπονα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Software Apple featured Siri

Νέες φήμες για έκδοση της Siri με γενετική τεχνητή νοημοσύνη στο WWDC

Η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα έκδοση της Siri στο WWDC με γενετική τεχνητή νοημοσύνη και πολλές νέες δυνατότητες.

Software AI Android Auto featured

Android Auto: Ενσωματώνει συνοπτική παρουσίαση μηνυμάτων μέσω Google Assistant και ΑΙ

H Google ετοιμάζει μια νέα λειτουργία για το Android Auto που θα χρησιμοποιεί το Google Assistant και την AI για να συνοψίζει μηνύματα.