Εστιατόριο στην Ολλανδία χρησιμοποιεί ρομπότ σερβιτόρους

, Εστιατόριο στην Ολλανδία χρησιμοποιεί ρομπότ σερβιτόρους

Η πανδημία έχει προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στην λειτουργία της κοινωνίας και όπως όλα δείχνουν τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει μία διαφορετική “κανονικότητα”. Ένα εστιατόριο στην Ολλανδία έκανε το επόμενο βήμα και ενσωμάτωσε σερβιτόρους ρομπότ με σκοπό να μειωθεί η επαφή μεταξύ των ανθρώπων. Τα ρομπότ αυτά θα χαιρετούν τους πελάτες, θα σερβίρουν το φαγητό και θα παραλαμβάνουν τα χρησιμοποιημένα πιάτα από τα τραπέζια.

Πιο συγκεκριμένα, τα ρομπότ που είναι ντυμένα στα άσπρα και κόκκινα, θα βρίσκονται στο Royal Palace την πόλη Renesse και θα χαιρετούν τους πελάτες λέγοντας “Hello and welcome”. Ο Leah Hu, του οποίου η οικογένεια έχει το εστιατόριο αναφέρει ότι τα ρομπότ θα βοηθήσουν απλά στην δουλειά και πως θα συνεχίσουν να υπάρχουν άνθρωποι σερβιτόροι.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι τα εστιατόρια τόσο στην Ολλανδία όσο και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, βρίσκονται κλειστά για τουλάχιστον 2 μήνες και ξεκινάνε να ανοίγουνε σιγά-σιγά, με περιορισμένο αριθμό πελατών.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Όλοι καλά το πάνε με robot και AI γιατί έχουν ξεφύγει μερικοί και έχουν γεμίσει τον πλανήτη παιδιά. Να μειωθούμε γιατί κλάταρε ο πλανήτης. Λιγότεροι για να τρεφόμαστε και να βρίσκουμε δουλειές. Μου ‘ρχονται οι άλλοι και καλά κατατρεγμένοι με 4 παιδιά στην αγκαλιά και άλλα 3-4 τριγύρω και ζητάνε και κοινωνική πρόνοια.

alex M

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς… Θεωρείς θετικό να αυξηθεί η ανεργία για να μην κάνει ο κόσμος παραπάνω από 1-2 παιδιά? Και λιγότερα παιδιά να κάνουμε η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται. Σίγουρα γεννιούνται νέοι κλάδοι να απασχοληθούμε (ρομποτική, προγραμματιστές) αλλά γενικά χάνονται θέσεις εργασίας σε αρκετά μεγαλύτερα νούμερα σε σχέση με τις νέες που δημιουργούνται.
 

Makis

Η ανεργία πλήττει και μένα ειδικά αυτή την εποχή και δεν το θεωρώ φυσικά θετικό, αλλά μιλάω γενικότερα για συνετισμό επειδή καλώς ή κακώς τα πράγματα οδεύουν στον πλήρη αυτοματισμό. Και φυσικά δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να συνετιστούμε ως προς το αυξάνεστε και πληθύνεστε αλλά…είναι ένας από αυτούς…γνώμη μου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.