Everkey wearable, το για να έχετε όλους τους κωδικούς στον καρπό σας [video]

Την ώρα που οι οθόνες τω κινητών μεγαλώνουν υπάρχει μια άλλη τάση προς τις φορετές συσκευές οι οποίες γίνονται όλο και περισσότερες. Συνήθως η λειτουργία τους σχετίζεται με το κινητό, μπορείς να λαμβάνεις ειδοποιήσεις από μηνύματα, κλήσεις και email, αλλά δίνουν και πληροφορίες για τη υγεία του χρήστη μέσω διάφορων αισθητήρων.

Το Everkey είναι μια ακόμη φορετή συσκευή η οποία θέλει να αντικαταστήσει τους κωδικούς, δεν έχει αισθητήρες όπως τα υπόλοιπα wearables εκτός από έναν αισθητήρα εγγύτητας. Συνδέεται με τις υπόλοιπες συσκευές μέσω Bluetooth και η μπαταρία του μπορεί να αντέξει μέχρι έναν μήνα. Μπήκε στο KickStarter και έχει καταφέρει να μαζέψει 51.000 δολάρια ενώ απομένουν ακόμη 20 μέρες μέχρι να τελειώσει η καμπάνια. Έχει στόχο να βγει στην αγορά τον Μάρτιο του 2015 και όποιος στηρίξει την καμπάνια θα το αποκτήσει έναντι 50 δολαρίων.

Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώνει websites και Bluetooth συσκευές στέλνοντας ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα μέσω Bluetooth 4.0 αλλά δεν είναι συμβατή με apps. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν την απόσταση που χρειάζεται για να ξεκλειδώνει κάθε συσκευή. Ωστόσο, κάποιες πλατφόρμες είναι περιορισμένες, οι iOS συσκευές πρέπει να είναι jailbroken και τα PC να έχουν Windows 8.1 και άνω. Android, Mac OS X και Linux υποστηρίζονται χωρίς περιορισμούς.

Στην περίπτωση που χάσετε το Everkey τότε μπορείτε να το απενεργοποιήσετε όπως γίνεται με τις πιστωτικές κάρτες.

Δείτε το project στο KickStarter και το παρακάτω video:

everkey wearable, Everkey wearable, το για να έχετε όλους τους κωδικούς στον καρπό σας [video]

everkey wearable, Everkey wearable, το για να έχετε όλους τους κωδικούς στον καρπό σας [video]

everkey wearable, Everkey wearable, το για να έχετε όλους τους κωδικούς στον καρπό σας [video]

everkey wearable, Everkey wearable, το για να έχετε όλους τους κωδικούς στον καρπό σας [video]

everkey wearable, Everkey wearable, το για να έχετε όλους τους κωδικούς στον καρπό σας [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Γαμάτο! Τι να προσπαθώ να σπάσω τους κωδικούς… Κλέβω ένα Everkey και έτοιμος! 😉
Πάντως σαν ιδέα μ αρέσει, αλλά δεν με τρελαίνει και τόσο ακόμα η ασφάλειά του. Πέρα από την ήδη “ασφάλεια” που έχει, θα προτιμούσα να έχει αισθητήρες (πχ καρδιακών παλμών, λέω εγώ τώρα) και ένα λογισμικό που να συλλέγει τις πληροφορίες απ τους αισθητήρες του και γενικά να “μαθαίνει” τον χρήστη του, ώστε να είναι σε θέση να μπορεί να αναγνωρίζει αν αυτός που το φοράει είναι ο πραγματικός του χρήστης. Έτσι θα ήταν πιο ασφαλές. Τότε σίγουρα θα το ήθελα!
Επίσης τέτοιες τεχνολογίες θα μας απασχολήσουν στο εγγύς μέλλον. Κάπως έτσι θα κλειδώνουμε-ξεκλειδώνουμε το αμάξι μας, πόρτες κτλ, πέρα από τα συμβατικούς τρόπους με κλειδιά, μαγνητικές κάρτες και άλλα.

giannis

Πολλά λεφτά για αυτά που προσφέρει.Καλό σαν ιδέα αλλά πρώτον χρειάζεται χαμηλότερη τιμή και επίσης να προστεθούν και άλλες λειτουργίες(καρδιακοί παλμοί, sleep tracking, δόνηση για ειδοποιήσεις-ξυπνητήρι , να κάνει pair με το κινητό και πολλά πολλά άλλα). Απο εμφάνιση αρκετά καλό και όσο απλό

vas

Καλό είναι για πρώτη προσέγγιση. Όμως σίγουρα μπορεί να χαθεί, ή να κλαπεί κ.τ.λ και εφόσον μπορεί να περιέχει όλους τους κωδικούς αυτό είναι επικίνδυνο. Καλύτερο είναι το RFID chip, που θα μπαίνει κάτω από το δέρμα σου, δεν θα φαίνεται και δεν θα χάνεται με τίποτα. Εκτός από κωδικούς για ξεκλειδώματα, θα αποθηκεύει τα χρήματα από τον λογαριασμό σου γιατί και αυτά χάνονται και κλέβονται, θα κρατάει και ένα ιατρικό ιστορικό μην τυχόν σου έρθει κανένα <> να σε σώσουν γρήγορα και το σημαντικότερο με τον δέκτη gps θα γνωρίζεις (φυσικά μόνο εσύ και κανένας άλλος!!!) ακριβώς που βρίσκεσαι σε συνδυασμό με ένα here maps στο smartphone. Μία σκέψη κάνω εγω τώρα, μην με κράξετε……..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Gear

DYU T1: Το ιδανικό ηλεκτρικό ποδήλατο για κάθε τρόπο ζωής

Η DYU, με έδρα το Σενζέν στην Κίνα, έχει πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας στην παραγωγή λύσεων μικροκινητικότητας και ρόσφατα, παρουσίασε τη νέα της σειρά προϊόντων, ανάμεσα σε αυτό και το DYU T1.