Exynos 8895: Πληροφορίες για 3GHz CPU και όχι μόνο

Εν μέσω της κρίσης που αντιμετωπίζει η Samsung με το Samsung Galaxy Note 7 και τις μπαταρίες του που πιάνουν φωτιά, έχουν ήδη ξεκινήσει να ακούγονται φήμες για το επερχόμενο Samsung Galaxy S8, το οποίο δεν αποκλείεται να έρθει νωρίτερα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα ήταν μια καλή λύση για να μειωθούν οι απώλειες από το Samsung Galaxy Note 7, ενώ παράλληλα λέγεται ότι διέρρευσαν οι αριθμοί μοντέλων του Samsung Galaxy Note 8, SM-G950 και SM-G95, με το ένα να είναι το flat μοντέλο και το άλλο να έχει κυρτή οθόνη.

Στο Samsung Galaxy S8 περιμένουμε να μπει ο Exynos 8895, ο οποίος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Κίνα, θα βελτιώσει την επεξεργασία εικόνας κατά 70% ενώ παράλληλα θα φτάσει ταχύτητες έως 3.0GHz. Δεδομένου ότι το Galaxy S8 αναμένεται να δώσει βάση στην φωτογραφία, λογικά θα δούμε και το ανάλογο camera hardware που θα εκμεταλλευτεί το chip.

Επιπλέον, ο Exynos 8895 φημολογείται πως θα είναι ο πρώτος της Samsung που θα κατασκευαστεί με τη διαδικασία των 10nm (καταναλώνει 5 watts στη μέγιστη δύναμη) και στο Geekbench φέρεται να έχει δώσει σκορ 2301 για single-core και 7019 για multi-core.

exynos 8895, Exynos 8895: Πληροφορίες για 3GHz CPU και όχι μόνο

exynos 8895, Exynos 8895: Πληροφορίες για 3GHz CPU και όχι μόνο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lneam

ο Exynos 8895, καταναλώνει 5 watts στη μέγιστη δύναμη …
Αρα, εαν μπει στο S7 … που εχει μπαταρια 3,8 V x 3 Ah = 11.4 W … τοτε εχουμε αυτονομια μικροτερη απο 2,4 ωρες. Πρακτικα ειναι κατω απο τις 2 ωρες, επειδη η οθονη και ολα τα υπολοιπα τμηματα του κινητου εχουν και αυτα καταναλωση.

shadgr

Καλά αυτό με την μπαταρία αρχίζει και γίνεται τραγικό. Βλέπω κόσμο σε δημόσιους χώρους που είναι πραγματικοί wall hangers, όπως τότε στην διαφήμιση.. Τέλος πάντων, προφανώς το θέμα “ενέργεια” δεν θέλουν να το λύσουν γιατί τους συμφέρει προφανώς..

Όσο για την πρώιμη έκδοση του S8, ελπίζω να μην κάνει το ίδιο λάθος με το ήδη εσπευσμένο Note 7. Που για να προλάβει το iPhone κατέληξε εδώ που κατέληξε!!! Είδομεν!

Δημητρης

@Ineam δεχεται φορτιση 3,8V και 3Ah, οχι καταναλωνει..αν ηταν ετσι θα μας επαιρνε περισσοτερη ωρα να το φορτισουμε απο το να το εχουμε στα χερια μας παιζωντας

vasilist

Συμφωνώ για το θέμα της μπαταρίας αν και το έχω λύσει το θέμα μου με το Lg g5 έχω δύο μπαταρίες και έχω 4+4 SOT.
Για κανονική χρήση μου φτάνουν και περισέυουν 4 ώρες αλλά όταν φτιάχνω wi fi δεν φτάνουν γιαυτό έχω και δεύτερη μπαταρία, όποιος λύσει το θέμα της ενέργειας μονο και μόνο για αυτό θα πάρει καλό μερίδιο της αγοράς.

lneam

Και για οσους δεν καταλαβαν τι ηθελα να πω
Εαν στην πραξη το hardware λειτουργουσε 100% τοτε … ναι θα ειχε αυτη την καταναλωση. Εαν η μπαταρια δεν θα “αδειαζει” τοσο γρηγορα ΔΕΝ αξιοποιουμε ολες τις δυνατοτητες του νεου hardware. Πεταμενα λεφτα καθε χρονο, αυτο ειναι το marketing

ChristosT

@lneam ρε φίλε τρολλάρεις τώρα έτσι; Σου λέει ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ. Δηλαδή το 100%.
Πόσες φορές είδες cpu smartphone να τρέχει στο 100% των δυνατοτήτων; Εγώ έχω ανοιχτές 3-4 εφαρμογές ταυτόχρονα αρκετές φορές και βλέποντας το load πάνω απο 30-38 δεν πάει. Τί είναι αυτά που λέτε;
Πόσες φορές στο desktop είδες την cpu σου να τρέχει στο 100% της δύναμης του; Προσωπικά με έναν i7 ΜΟΝΟ στην περίπτωση Rendering και video convert ΄τα οποία είναι απο την φύση τους απαιτητικά. Με browsing και viber θα νομίζεις η cpu πάει στο full; Έλεος.
Πόσο νομίζεις καταναλώνει ο Α10;

Chris_BMW

Christos T@ Ρε φίλε το ίδιο πράγμα σου λέει ο άλλος γιατι πρέπει να είστε συνεχεια πνεύμα αντιλογίας … Σου λέει οτι αν το κινητό δουλεύει στο 100% 2 κ κάτι ώρες θα διαρκούσε η μπαταρία .. Κάτοχος 6s κ πραγματικά πιστεύω οτι απο επεξεργαστική δύναμη ,αν κ οπως ισχυρίζεται η apple κ αποδεικνύεται κ απο τα τεστ ταχύτητας το 7 υπερέχει αρκετά απο το ήδη πολυ δυνατού 6s στην πράξη δεν βλέπεις κάποια διαφορα .Γιαυτα που κάνει ένα τηλέφωνο πιστεύω οτι η τωρινή ισχύ των επεξεργαστών ειναι αρκετή ..

forneverarrow

Θυμάμαι εποχές με κάτι Intel Pentium IV (Prescott) στα 3+ GHz που θέλαμε ψύκτρα από ψυγείο φορτηγού και ανεμιστήρα με έλικα ελικοπτέρου για να κρατήσουν θερμοκρασία κάτω από 80 βαθμούς!! Βλέπω το S8 να κυκλοφορεί με ειδικό αξεσουάρ για υδρόψυξη, εξωτερικά, για να μη γίνει εκρηκτικό τύπου Note 7!!

Πέρα από την πλάκα, η Apple τα έκανε πάλι μπάχαλο με τον ψευτοτετραπύρηνο του iPhone 7 και τώρα τρέχουν οι άλλοι οι έξυπνοι να ανεβάσουν πυρήνες και ρολόγια για να πουλήσουν… Απλά για γέλια.

lneam

@ChristosT
Αν θελεις να πληρωνεις 800-900€ και στην πραξη να κανεις χρηση του 10% του hardware ειναι δικαιωμα σου. Προσπαθησε να καταλαβεις την διαφορα των λεξεων “τρολλάρεις” απο “marketing”
Προσωπικα αναλυσα το παιχνιδι που κανουν οι εταιρειες σε βαρος του καταναλωτη.

ChristosT

@lneam σχολίασα το πρώτο σου σχόλιο. Τίποτε παραπάνω τίποτε λιγότερο.
Στο θέμα μαρκετινγκ διαφωνώ, διότι δεν είναι το θέμα όπως λέει ο ΒΜW συνονοματος ΑΝ φτάνει η επεξεργαστική ισχύς ή άν εκμεταλέυεται απο το σημερινό λειτουργικό και εφαρμογές…ΑΛΛΑ κάθε φορά να έχεις καλύτερη ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. Ακόμη και στο 30% της cpu όταν ρίχνεις την κατανάλωση σε κάθε μοντέλο με την λιθογραφία έχεις καλύτερη αυτονομία.

NikosAr

Το οτι η Σαμυ * καίει s7 με το να διαφημίζει το επερχόμενο s8 δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση ? Αφού η ίδια διαρέει τις * νέες πληροφορίες …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.