Samsung Exynos 9 8895: Το νέο τέρας για το Galaxy S8

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα τον νέο της top end οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 9 Series 8895, ο οποίος θα μπει σε επιλεγμένα μοντέλα, όπως το Samsung Galaxy S8, που θα κυκλοφορήσει σε ορισμένες περιοχές.

Όπως ο Snapdragon 835 της Qualcomm, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Samsung, o Exynos 9 Series 8895 είναι κατασκευασμένος με τη διαδικασία των 10nm. Αυτό επιτρέπει στον επεξεργαστή να έχει έως και 27% καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με τα 14nm chipsets (όπως Snapdragon 821) και παράλληλα να καταναλώνει έως και 40% λιγότερη ενέργεια.

Ο Exynos 9 Series 8895 διαθέτει 4 custom CPU cores και 4 Cortex-A53, Mali-G71 GPU, υποστηρίζει ανάλυση οθόνης έως και WQUXGA (3840×2400) ή 4K UHD (4096×2160), εγγραφή video και playback 4K UHD στα 120fps. Επιπλέον, υπάρχει υποστήριξη για κάμερες έως 28 Megapixel, συμπεριλαμβανομένης της διπλής κάμερας στην πλάτη και την μπροστινή πλευρά.

exynos 9 announced, Samsung Exynos 9 8895: Το νέο τέρας για το Galaxy S8

Σύμφωνα με τη Samsung, ο νέος επεξεργαστής είναι ο πρώτος του είδους του με LTE modem με υποστήριξη για 5CA (5 carrier aggregation). Επομένως, θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ταχύτητες download έως και Gbps (1 Gigabit per second) και upload έως 150 Mbps.

Μια ακόμη σημαντική προσθήκη είναι μια ξεχωριστή μονάδα επεξεργασίας αφιερωμένη σε ενισχυμένες λύσεις ασφαλείας, που συμπεριλαμβάνουν δαχτυλικό αποτύπωμα και ίριδα.

Ο Exynos 9 Series 8895 βρίσκεται ήδη σε διαδικασία παραγωγής. Φυσικά περιμένουμε να μπει σε Samsung Galaxy S8 και Samsung Galaxy S8 Plus, που θα ανακοινωθούν 29 Μαρτίου. Ορισμένα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν σε αγορές όπως ΗΠΑ και Κίνα, θα φορούν Snapdragon 835.

exynos 9 announced, Samsung Exynos 9 8895: Το νέο τέρας για το Galaxy S8

exynos 9 announced, Samsung Exynos 9 8895: Το νέο τέρας για το Galaxy S8

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat

Με τοση δύναμη μπορεί ανετα να σηκώσει αναβαθμισεις του ανδροιντ για 10 χρονια.
Σε αυτο εχει δικιο ο κριστος τ οτι ολοι μας κοροϊδεύουν…

escobar

ΤΕΡΑΣ!!!

ChristosT

Ένας τέρας…που θα πάρει αναβαθμίσεις 1,5 Android-ειδούς…
άχαχαχαχα…νά’σαι καλά ρε sammy…να πουλάς hardware με μηδενική υποστήριξη.
Δώσε τον τουλάχιστον σε καμιά Apple, Xiaomi, Huawei κλπ…να πιάσει έστω και λίγο παραπάνω τόπο.
Ένας τέρας επίσης που ποτέ το software δεν θα σου δίνει την δυνατότητα νε κάνεις rec σε 4k και 120fps όπως και ποτέ 28mp…κ.α κατά τα γνωστά.
Θα κάνει όμως 1000 ευρώ…
Καλό δούλεμα σε όλους…

ChristosT

Tέλος…γιατί λένε Exynos 9 οταν έχουν δώσει κωδική ονομασία 8895;
Έτσι λέγονται παραδοσιακά οι exynos 8.
Εxynos 9 θα έπρεπε να λέει 9810 ή 9895 κλπ…

Γιώργος Κ.

Πω ρε φίλε κόλλημα με τις αναβάθμισεις ο άλλος. Στις 15 από τις 10 ειδήσεις θα βγει και θα πει το ίδιο πράγμα με δύο τελείες παραπάνω. Δηλαδή καταντάει εκνευριστικό κι εντελώς γραφικό πια

ChristosT

@Γιώργος Κ εσύ να κάνεις αίτηση στην sammy να μην σου δίνει καμία.
Και αυτό εκνευριστικό είναι αλλά το έχουμε υποστεί.
Democracy…

hayate

ChristosT άλλη καραμέλα δεν έχεις? Αφήνεις εντελώς στην άκρη μια από τις καλύτερες κάμερες της αγοράς (αν όχι την καλύτερη) , μια από τις καλύτερες οθόνες της αγοράς (αν όχι η καλύτερη) , έναν από τους καλύτερους επεξεργαστές (αν όχι τον καλύτερο), την αδιαβροχοποηση,το ευφυεσταστο σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής κι άλλα τόσα και μένεις μόνο στις αναβαθμίσεις? Το iphone 7 κτλ σε ποια περίπτωση δικαιολογεί το χιλιάρικο που ζητά? Μόνο στα τρία χρόνια αναβαθμίσεων? Νισαφι πια. Ναι είπαμε οι περισσότερες ναυαρχίδες κι όχι μόνο η Σαμσουνγκ που έχεις τόσο εμμονή πια, δίνουν τις ίδιες αναβαθμίσεις ενώ μπορούν να πάρουν κι άλλες. Φύγε λίγο από αυτό πια, για όνομα…

Γιώργος Κ.

Καλά hayate καμία από τις 2 δεν αξίζει όσα ζητάνε αλλά λέμε τωρα…

ChristosT

@hayate κάθε “νοήμων” άνθρωπος καταλαβαίνει το κομμάτι “αναβαθμίσεις-υποστήριξη-δυνατότητες”….άν εσύ τα θεωρείς καραμμέλα επειδή προσβάλλουμε την κορεοεταιρεία σου…πρόβλημά σου… Το να σου δίνει κάποιος ένα “τέρας” cpu και να σου λέει σε 1,5 χρόνο οτι δεν υποστηρίζει Nougat πρέπει να είσαι ανόητος και να μην καταλαβαίνεις όλο αυτό το marketing. Tί μας νοιάζει άν είναι “τέρας” αφού δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να το δείς; Για να έχει αυτά που είπες… [Αφήνεις εντελώς στην άκρη μια από τις καλύτερες κάμερες της αγοράς (αν όχι την καλύτερη) , μια από τις καλύτερες οθόνες της αγοράς (αν όχι η καλύτερη) , έναν από τους καλύτερους επεξεργαστές (αν όχι τον καλύτερο), την αδιαβροχοποηση,το ευφυεσταστο σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής] Χρειάζεσαι Exynos 9; Φυσικά και όχι…τότε τί συζητάμε; Το Iphone 7 σε πληροφορώ είναι ΚΛΑΣΗΣ ανώτερο σε ποιότητα και δυνατότητες του galaxy. Άν έχει 0,2 της βαθμολογίας στο DoxMark ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ αφού δεν θα το καταλάβεις ποτε. Θέλεις την σούπερ τέλεια ποιότητα στις φωτογραφίες. Πάρε μία DSLR που έχει λιγότερα χρήματα ΑΝ είσαι της φωτογραφίας. Μιλάς για ποιότητα κατασκευής…πιάσε στο χέρι σου ένα Iphone πρώτα και μετά μίλα. Άνοιξε και τα 2 και δές με τα ίδια σου τα μάτια την άψογη κατασκευή στα κυκλώματα του… Συνέχεια »

ChristosT

https://www.youtube.com/watch?v=JgQTVLWlHFo
Iphone 7,

https://www.youtube.com/watch?v=a-AOXANhZE8
S7 edge…
Πάρε τα θερμοπίστολα για να καταλάβεις την ποιότητα κατασκευής…
Πρώτα να ενημερώνεσαι και μετά να μιλάς.

Γιώργος Κ.

Χρήστο για ποια ποιότητα κατασκευής μιλάς? Για το mate black που ξεφλουδιζει χωρίς θήκη? Εγώ που έχω πιάσει όλα τα κινητά που λες (έχω σεταρει 4 iphone 7 το ένα ήταν το plus και 2 κινητά s7 edge) και πραγματικά δε βλέπω τη διαφορά που λες στην ποιότητα. Μέχρι το s5 τα Samsung ήταν πλαστικουρα φουλ. Συμφωνώ. Πλέον η κατασκευή τους είναι top Notch, διάβασε και κανένα review μιας κι από οτι φαίνεται εσύ δεν έχεις πιάσει κανένα τέτοιο κινητό (αναφέρομαι στις ναυαρχίδες)

ChristosT

@Γιώργος Κ για όλα.
Και δεν σου είπε κανείς να πάρεις mate black που πρέπει να είσαι τελείως άσχετος για να σου βγεί το χρώμα. Και τα Samsung ξεφλούδιζαν και γρατζουνιόντουσαν.
Μιλώ για ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ. Διάβαζε για να καταλαβαίνεις και όχι να επικεντρώνεσαι σε αυτό που εσύ θέλεις να πέις.
Ανέβασα βίντεο.
Όταν θα θα δείς έλα να μας πείς για τα σαπάκια σασί και κυκλώματα του Galaxy.

Γιώργος Κ.

Τι με ενδιαφέρει ως καταναλωτής με ποια σειρά και από τι αποτελείται ένα κινητό ;;; Από εκεί φαίνεται ένα κινητό ;; Είναι σα να ρωτάς μια γυναικα που είναι το ψαλίδι στο αυτοκίνητο. Οι γυναίκες όπως και η πλειονότητα των οδηγών ξέρουν να οδηγούν το αυτοκίνητο τους και δεν γνωρίζουν όταν ανοίξουν το καπό από τι αποτελείται και γιατί. Για αυτό υπάρχουν οι τεχνικοί !!

ChristosT

Κάτι σαν να λέμε δηλαδή σου δίνω ένα wv με μηχανή (ισχύ και κατασκευή) hyndai και ένα wv με μηχανή mercedes για τα οποία δίνει η γυναίκα (γιατί άραγε δεν ανάγουμε την αγορά και ανδρικό φύλο που είναι περισσότερο γνώστες του αντικειμένου) τα ίδια χρήματα…και λές δεν βαριέσαι…τσουλάνε και τα δύο.
Νομίζω ατυχέστατη η σύγκριση και το καταλαβαίνεις άνετα.
Φίλος και κοπέλα γνωστή έχουν Iphone 3gs απο τότε που βγήκε. Σήμερα ακόμη δουλεύουν απρόσκοπτα.
Προσωπικά ο ίδιος αγόρασα Samsung Omnia ii το 2009…είναι στην ανακύκλωση μετά απο 3χρόνια συντροφιάς. Διάγνωση τεχνικού; Επειδή θα σε εδνιαφέρει…
Πέσανε τα κυκλώματά του!!! Πρώτα του είχα αλλάξει και μπαταρία. Τίποτε…

ChristosT

‘Ασε που τόση ώρα, απο την στιγμή που σου παρέθεσα βίντεο dissasembly και Iphone 6s, 7 δεν έχει σημασία…και s7 edge και δεν κατάλαβες την διαφορά…
Δεν θα καταλάβεις ούτε άν φάς στην Κίνα σκύλο απο χοιρινό. (θα πρέπει να πάς σε “τεχνικό” γευσιγνώστη απο ότι λέει η λογική σου…)…

dimitris

Eντάξει ChristosT μιλάς για τους άλλους κορεαεταιρία που υποστηρίζεται λες ενώ εσύ μεγαλομέτοχε του μήλου μιλάς για το κλειστό λειτουργικό που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.Ελεος είστε πάρτε οτι θέλετε και όσα χρήματα δίνετε κάθεσε και αναλύεις ποιός την έχει μεγαλύτερη την ποιότητα…

ChristosT

@dimitris o μεγαλομέτοχος που λές μικρέ, πρίν λίγο καιρό τον κατηγορούσαν ως Samsung Boy…και φανατικό υπερασπιστή του Android…
Για να με χαρακτηρίζεις λοιπόν εσύ με οπαδικό τρόπο μέτοχο του μήλου ΦΑΝΤΑΣΟΥ πόσο λάθος σε πολλά πράγματα έκανα περί ios.
Εγώ έχω το θάρρος να παραδεχτώ αλήθειες, εσύ έχεις;
Άντε λοιπόν πήγαινε να δώσεις την “άλλη” χιλιάρα στην αγαπημένη σου sammy και άσε τους άλλους να κρίνουν δια ιδίοις όμμασι.

Γιώργος

Αγαπητοί φίλοι εμάς όλους εμάς, άσχετα με το τι προτιμάμε να κουβαλάμε στην τσέπη μας , μας συμφέρει ο ανταγωνισμός των εταιρειών.
Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα γούστου και τόλμης σε αλλαγές.
Αν κάποιος είναι κολλημένος και σε κάποιο στρατόπεδο χωρίς να δοκιμάσει όλα τα φρούτα του μπαχτσέ καλά θα κάνει να ξεκολλήσει…
Επίσης καμία εταιρία δεν τα έχει όλα !
Όπως και στα υπόλοιπα καταναλωτικά αντικείμενα άσχετα αν είναι ψαλίδια, λίμες, αυτοκίνητα, σπίτια….
Απλά ο καθένας έχει τα γούστα του και τις ανάγκες του.
(Και την δυναμική της τσέπης του…)
Διαλέγουμε πάντα με τα προσωπικά μας δεδομένα.

eksypnakides_oloihaha

Καλά, σας έχει γλεντήσει η Sammy από κάθε πλευρά και ψάχνετε αδύναμα σημεία. Γιατί κλέτε τόσο πολύ για τις αναβαθμίσεις, για να πουλάτε μούρη ? Σιγά τα features που φέρνει κάθε αναβάθμηση. Εδώ είχε βγει άρθρο πως το 50% χρησιμοποιεί το smartphone του μόνο για κλήσεις και SMS. Κράτα έσυ το iPhone με αρχαίο hardware και features και μόστραρε μου αναβαθμίσεις που ούτε εσυ δεν ξέρεις τι κάνουν. Συνήθως οι αναβαθμίσεις απλά περιέχουν παραπάνω bloatware και βαρένουν τα κινητά. Πόσο περιμένετε να βελτιωθεί το software ? Να πατάτε καινούργιες συσκευές από ένα update ? Δεν λέω , καλό θα’ταν να δίνει αλλά σιγά τ’αυγά. 3 αναβαθμίσεις είναι υπερ αρκετές. Εφόζον ποζεράκια μου γλυκά παίρνετε τηλεφωνάκι κάθε χρόνο χαχαχαχα.

Enki

Ξεφυγατε επι του θεματος..θελω καποιον να μου πει που ξερει για την gpu ποιο πολυ!ο exynos σε cpu θα ειναι ανωτερος απο τον 835 αλλα σε gpu?
mali g71 or adreno 540?ποια θα ειναι καλυτερη?

ChristosT

@ Enki Βάσει διαρροής exynos 9 σε Geekbench αναμένεται λίγο πιό ενισχυμένος σε Single Core και λίγο καλύτερα σε MultiCore σε σχέση με 835 (δεν ήταν και κάτι πολύ ισχυρό ανάμεσα στα androids). Πιθανός και λόγω αυξημένης συχνότητας λειτουργίας.
Ο 835 σε CPU είναι πίσω ακόμη και απο τον Kirin 960.
Για Gpu η 540 άν δεν κάνω λάθος είναι καλύτερη.

Jovannis

Χρήστο κάνε μου μία χάρη κ σταμάτα να μιλάς. Δεν ενδιαφέρουν κανένα οι πολύ προσωπικές κ εμμονικες σου απόψεις. Το άρθρο είναι για το συγκεκριμένο κινητό κ οποίος θέλει το αγοράζει. Ας σχολιάσουμε το κινητό επιτέλους για ότι έχει να προσφέρει.

ChristosT

@Jovannis διαταγές σε συγγενικά πρόσωπα.
όχι σε μένα…
Το κινητό θα σου προσφέρει με,
ίδια κάμερα,(με τις ίδιες δυνατότητες ανεξαρτήτως cpu),
ίδια μπαταρία,
Ίδια οθόνη,(ελαφρώς κατά 0,2 αυξημένη)
Ίδια μνήμη,
Ίδιο υλικό χρήσης…κλπ…
τα ΙΔΙΑ.
Δεν είναι πυρηνική φυσική…αυτό το γνωρίζεις.
Kοινώς κρατήστε όλοι όσοι έχετε το s7 edge και μην πετάτε τα χρήματά σας.
Αυτό το λέει η πλειοψηφία των χρηστών σε ξένα sites είτε Φιλο, είτε Αντι Samsung-κικά.
Θα το σχολιάσεις ΆΝ σε καίει τόσο όταν βγεί σε λίγους μήνες στην κυκλοφορία.
Άντε να το αγοράσεις κιόλας να μας βγάλεις και απο τον κόπο.

dimitris

ChristosT Πρώτον μικρέ να πείς τον εαυτό σου που γράφεις σε ένα pc και το παίζεις γνώστης των πάντων και βγάζεις χολή.Δεύτερον δεν με ενδιαφέρει να μπώ στο τρυπάκι αυτό θα πάρω οτι θέλω και δεν σε ενδιαφέρει αν και για να ξέρεις ούτε καν 300 δεν έχω δώσει…

ChristosT

@dimitris μικρός είσαι και συνεχίζεις να το αποδεικνύεις.
Οπότε μην σε πιάνει ο πόνος όταν κατηγορείς τον άλλο “μεγαλομέτοχο” λές και ξέρεις το “χαρτοφυλάκιό” μου.
Τις προσβολές όταν τις δίνεις να ξέρεις και να τις λαμβάνεις.
Στο οικονομικό κάνε ότι νομίζεις.
Κανείς δεν σε κρατά απο την τσέπη ούτε και τις επιλογές σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Smartphones Exynos featured Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες ότι έρχεται με τσιπ Exynos

Το Samsung Galaxy Z Flip 5 που κυκλοφόρησε πέρυσι ήρθε με το SoC Snapdragon 8 Gen 2, ωστόσο νέες φήμες θέλουν αυτό να αλλάζει φέτος. 

Smartphones Exynos featured Samsung

Exynos 2500: Διέρρευσαν specs του SoC που θα δούμε στα Galaxy S25

Τα Galaxy S24 και Galaxy S24+ της Samsung που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα διαθέτουν το Exynos 2400 SoC σε ορισμένες αγορές.

Smartphones Exynos featured Qualcomm Snapdragon

Exynos 2400 – Snapdragon 8 Gen 3: Κοντραρίστηκαν σε δημοφιλή παιχνίδια

To NL Tech δοκίμασε το Samsung Galaxy S24 Ultra με Snapdragon 8 Gen 3 και το Galaxy S24+ με Exynos 2400 σε διάφορα δημοφιλή παιχνίδια.