Έξυπνο γάντι έχει τη δυνατότητα να μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα

Η τεχνολογία μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλούς τομείς και παράλληλα να διευκολύνει τη ζωή μας, από σχεδόν κάθε άποψη. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα προϊόντα τεχνολογίας που αναπτύσσουν οι εταιρείες είναι τα έξυπνα γάντια, που συνήθως χρησιμοποιούνται για εφαρμογές AR και VR. Ωστόσο το έξυπνο γάντι του UCLA δεν σχεδιάστηκε για χρήση σε εικονικά περιβάλλοντα.

Μιλώντας μία “ξένη” γλώσσα

Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ομιλίας δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τους υπόλοιπους. Επιπλέον, η επικοινωνία καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη εάν κάποιος πάσχει ταυτόχρονα από βαρηκοΐα ή πλήρη απώλεια ακοής, διότι βασίζεται μόνο στην ανάγνωση των χειλιών του συνομιλητή του.

Αν ο συνομιλητής του γνωρίζει την νοηματική γλώσσα, τότε μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους πιο εύκολα. Ωστόσο, η εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτεί να αφιερώσει κανείς πολύ χρόνο.

Βελτίωση της επικοινωνίας με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Σύντομα, και χάρη στις προσπάθειες των ερευνητών του UCLA, ο κάθε ένας μας θα μπορεί να μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα. Χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο γάντι και μια εφαρμογή για κινητά, ο χρήστης μπορεί να μετατρέπει τα σήματα της νοηματικής γλώσσας σε κείμενο ή ομιλία.

Clever Glove Can Translate Sign Language νοηματική γλώσσα έξυπνο γάντι

Η μετάφραση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο και το σύστημα έχει τη δυνατότητα να μεταφράζει τα 660 νοήματα της Αμερικανικής νοηματικής γλώσσας με ποσοστό ακρίβειας 99%.

Το έξυπνο γάντι χρησιμοποιεί ελαστικούς αισθητήρες, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε κάθε δάχτυλο και συνδεδεμένοι με μία κυκλική πλακέτα. Με τη βοήθεια Bluetooth σύνδεσης τα σήματα μεταφέρονται στο smartphone και η εφαρμογή τα μεταφράζει σε κείμενο ή ομιλία. Η ταχύτητα της μετάφρασης είναι περίπου 60 λέξεις το λεπτό.

Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιεί το πρωτότυπο έξυπνο γάντι κοστίζουν λιγότερο από 50 δολάρια Αμερικής και οι ερευνητές εμφανίζονται αισιόδοξοι, όσον αφορά την εξέλιξη της τεχνολογίας. Ελπίζουν ότι κάποια μέρα όλοι θα μπορούν να μάθουν γρήγορα τη νοηματική γλώσσα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear iPad mini

iPad Mini: Κάνει downgrade στον επεξεργαστή Α15

Μπορεί το iPad Mini να χρησιμοποιεί τον ίδιο επεξεργαστή με το iPhone 13, υπάρχουν, όμως, κάποιες διαφορές.

Gear Honor Microsoft

Στρατηγική συνεργασία ανακοίνωσε η Honor με την Microsoft

Με καρπό ένα Windows 11 laptop, το Magicbook V14, παίρνει σάρκα και οστά η συνεργασία Honor και Microsoft.

Gear GoPro

GoPro HERO10 Black: Επίσημα με βίντεο 5.3K 60 fps και φωτογραφίες 23 Megapixel

Ανακοινώθηκε επίσημα η GoPro HERO10 Black το νέο μοντέλο της δημοφιλέστερης action camera στον κόσμο και έρχεται να καθιερώσει νέα στάνταρ στον χώρο της φωτογραφίας και του video.

Gear Xiaomi

Xiaomi Mi Pad 5: Διαθέσιμο με τιμή από 349 ευρώ

Το Xiaomi Mi Pad 5 είναι έτοιμο για την παγκόσμια κυκλοφορία του με οθόνη 11 ιντσών και τιμή 349 ευρώ.