Έξυπνο γάντι έχει τη δυνατότητα να μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα

Η τεχνολογία μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλούς τομείς και παράλληλα να διευκολύνει τη ζωή μας, από σχεδόν κάθε άποψη. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα προϊόντα τεχνολογίας που αναπτύσσουν οι εταιρείες είναι τα έξυπνα γάντια, που συνήθως χρησιμοποιούνται για εφαρμογές AR και VR. Ωστόσο το έξυπνο γάντι του UCLA δεν σχεδιάστηκε για χρήση σε εικονικά περιβάλλοντα.

Μιλώντας μία “ξένη” γλώσσα

Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ομιλίας δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τους υπόλοιπους. Επιπλέον, η επικοινωνία καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη εάν κάποιος πάσχει ταυτόχρονα από βαρηκοΐα ή πλήρη απώλεια ακοής, διότι βασίζεται μόνο στην ανάγνωση των χειλιών του συνομιλητή του.

Αν ο συνομιλητής του γνωρίζει την νοηματική γλώσσα, τότε μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους πιο εύκολα. Ωστόσο, η εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτεί να αφιερώσει κανείς πολύ χρόνο.

Βελτίωση της επικοινωνίας με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Σύντομα, και χάρη στις προσπάθειες των ερευνητών του UCLA, ο κάθε ένας μας θα μπορεί να μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα. Χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο γάντι και μια εφαρμογή για κινητά, ο χρήστης μπορεί να μετατρέπει τα σήματα της νοηματικής γλώσσας σε κείμενο ή ομιλία.

Clever Glove Can Translate Sign Language νοηματική γλώσσα έξυπνο γάντι

Η μετάφραση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο και το σύστημα έχει τη δυνατότητα να μεταφράζει τα 660 νοήματα της Αμερικανικής νοηματικής γλώσσας με ποσοστό ακρίβειας 99%.

Το έξυπνο γάντι χρησιμοποιεί ελαστικούς αισθητήρες, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε κάθε δάχτυλο και συνδεδεμένοι με μία κυκλική πλακέτα. Με τη βοήθεια Bluetooth σύνδεσης τα σήματα μεταφέρονται στο smartphone και η εφαρμογή τα μεταφράζει σε κείμενο ή ομιλία. Η ταχύτητα της μετάφρασης είναι περίπου 60 λέξεις το λεπτό.

Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιεί το πρωτότυπο έξυπνο γάντι κοστίζουν λιγότερο από 50 δολάρια Αμερικής και οι ερευνητές εμφανίζονται αισιόδοξοι, όσον αφορά την εξέλιξη της τεχνολογίας. Ελπίζουν ότι κάποια μέρα όλοι θα μπορούν να μάθουν γρήγορα τη νοηματική γλώσσα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear DLink

D-Link COVR Whole Home Mesh Wi-Fi 6: Νέα συστήματα για αδιάλειπτο και γρήγορο Wi-Fi

Τα συστήματα AX1800 Whole Home Mesh Wi-Fi 6 διαθέτουν την τελευταία τεχνολογία Wi-Fi 6 και προσφέρουν συνδυασμένες ταχύτητες Wi – Fi διπλής ζώνης έως και 1.8 Gbps.

Gear Apple

Ζητήματα ιδιωτικότητας εγείρουν τα Apple AirTags

H λειτουργία εντοπισμού των Apple AirTags θεωρείται τόσο αποτελεσματική που δημιουργεί… προβληματισμό.

Gear Huawei Harmony OS

H Huawei ετοιμάζει event με tablets και smartwatches τον Ιούνιο

Στις 2 Ιουνίου η Huawei αναμένεται να παρουσιάσει τα MatePad 2 και Pro 2, μαζί με δύο νέα smartwatches.

Gear NVIDIA

Η NVIDIA παρουσιάζει νέες κάρτες γραφικών στην οικογένεια RTX 3050

Τα νέα μοντέλα της NVIDIA είναι οι RTX 3050 και RTX 3050 Ti που στοχεύουν τόσο στο gaming όσο και στη δημιουργία περιεχομένου.