Έξυπνο γάντι έχει τη δυνατότητα να μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα

Η τεχνολογία μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλούς τομείς και παράλληλα να διευκολύνει τη ζωή μας, από σχεδόν κάθε άποψη. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα προϊόντα τεχνολογίας που αναπτύσσουν οι εταιρείες είναι τα έξυπνα γάντια, που συνήθως χρησιμοποιούνται για εφαρμογές AR και VR. Ωστόσο το έξυπνο γάντι του UCLA δεν σχεδιάστηκε για χρήση σε εικονικά περιβάλλοντα.

Μιλώντας μία “ξένη” γλώσσα

Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ομιλίας δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τους υπόλοιπους. Επιπλέον, η επικοινωνία καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη εάν κάποιος πάσχει ταυτόχρονα από βαρηκοΐα ή πλήρη απώλεια ακοής, διότι βασίζεται μόνο στην ανάγνωση των χειλιών του συνομιλητή του.

Αν ο συνομιλητής του γνωρίζει την νοηματική γλώσσα, τότε μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους πιο εύκολα. Ωστόσο, η εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτεί να αφιερώσει κανείς πολύ χρόνο.

Βελτίωση της επικοινωνίας με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Σύντομα, και χάρη στις προσπάθειες των ερευνητών του UCLA, ο κάθε ένας μας θα μπορεί να μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα. Χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο γάντι και μια εφαρμογή για κινητά, ο χρήστης μπορεί να μετατρέπει τα σήματα της νοηματικής γλώσσας σε κείμενο ή ομιλία.

Έξυπνο γάντι, Έξυπνο γάντι έχει τη δυνατότητα να μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα

Η μετάφραση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο και το σύστημα έχει τη δυνατότητα να μεταφράζει τα 660 νοήματα της Αμερικανικής νοηματικής γλώσσας με ποσοστό ακρίβειας 99%.

Το έξυπνο γάντι χρησιμοποιεί ελαστικούς αισθητήρες, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε κάθε δάχτυλο και συνδεδεμένοι με μία κυκλική πλακέτα. Με τη βοήθεια Bluetooth σύνδεσης τα σήματα μεταφέρονται στο smartphone και η εφαρμογή τα μεταφράζει σε κείμενο ή ομιλία. Η ταχύτητα της μετάφρασης είναι περίπου 60 λέξεις το λεπτό.

Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιεί το πρωτότυπο έξυπνο γάντι κοστίζουν λιγότερο από 50 δολάρια Αμερικής και οι ερευνητές εμφανίζονται αισιόδοξοι, όσον αφορά την εξέλιξη της τεχνολογίας. Ελπίζουν ότι κάποια μέρα όλοι θα μπορούν να μάθουν γρήγορα τη νοηματική γλώσσα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers How To οδηγοί τεχνολογίας Υπολογιστές Tech

Top Λάθη που κάνουμε όταν επιλέγουμε το υλικό του Υπολογιστή (Μέρος 3ο)

Συνεχίζοντας από τα προηγούμενα άρθρα, προχωράμε στο επόμενο μέρος του How-to για τα σημαντικότερα λάθη που γίνονται στην επιλογή hardware για τους υπολογιστές μας. Σε αυτό το μέρος θα μιλήσουμε για τις επιλογές σε κουτιά, τροφοδοτικά, οθόνες και σκληρούς δίσκους/SSDs. Με αυτά τα άρθρα απευθυνόμαστε στους αρχάριους, ή γενικά μη γνώστες, που θα ήθελαν να […]

Computers How To οδηγοί τεχνολογίας Υπολογιστές Tech

Top Λάθη που κάνουμε όταν επιλέγουμε Μητρική κάρτα (motherboard)

Συνεχίζοντας το άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας, παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα λάθη που κάνουμε κατά την επιλογή Hardware για τον υπολογιστή μας. Σε αυτό το μέρος θα μιλήσουμε για την μητρική κάρτα. Σκοπός μας να βοηθήσουμε τον αρχάριο, τον απλό χρήστη στην επιλογή υλικού που θα καλύπτει τις ανάγκες του χωρίς περιττές σπατάλες ή δυσάρεστες εκπλήξεις.

Internet How To οδηγοί τεχνολογίας Tech

Passwords, Μήπως είναι καιρός να αλλάξεις και τα δικά σου; [Tech How-to]

Το ακούς συνέχεια τώρα τελευταία και το βλέπεις γύρω σου. Χάκερς “μπήκαν” στα άδυτα της τάδε εταιρίας και τα στοιχεία των χρηστών εκλάπησαν. Παράλληλα, όλο και κάποιος γνωστός σου έχει μια ιστορία όπου του παραβίασαν τον λογαριασμό στο facebook ή στο email και τα έκανα μαντάρα. Μετά από όλα αυτά αναρωτιέσαι: Είναι καιρός να αλλάξω […]

Business How To οδηγοί τεχνολογίας Tech

Tech how-to, Ετοιμάστε τα μηχανάκια σας για το καλοκαίρι

Με τον ερχομό των πρώτων ζεστών ημερών ήλθε στο προσκήνιο και ένα καθαρά καλοκαιρινό πρόβλημα, αυτό της υπερθέρμανσης των μηχανακίων του σπιτιού σας. Η σωστή ψύξη των ηλεκτρονικών γκάτζετ είναι κάτι που δεν πρέπει να παραμελείτε όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Μάλιστα όταν η ψύξη αυτή είναι ενεργή μέσω ανεμιστήρων χρειάζεται να δώσετε λίγη περισσότερη προσοχή […]