Eye: iPhone και Android smartphone σε ένα, νοικοκυρεμένα

Τα iPhones της Apple συγκαταλέγονται σταθερά στα καλύτερα smartphones της περιόδου που κυκλοφορούν. Έχοντας ως ανταγωνιστές τις high-end Android ναυαρχίδες, οι προτάσεις του Cupertino προσφέρουν στον χρήστη κάποια χαρακτηριστικά που μόνο εκείνα έχουν στην φαρέτρα τους.

Με την σειρά τους όμως, τα Android μοντέλα παρέχουν άλλες δυνατότητες που εκλείπουν από ένα iPhone. Το να έχετε ένα smartphone που να επωφελείται και από τα δυο έμοιαζε αδύνατο, μέχρι σήμερα…

Μια φιλόδοξη ομάδα ξεκίνησε ένα νέο project στο Kickstarter ονόματι Eye και ο σκοπός του είναι να συνδυάσει το iPhone με το Android smartphone. Ουσιαστικά, το Eye είναι μια θήκη για το iPhone, που στο πίσω της μέρος ενσωματώνει ένα κανονικό, ξεχωριστό κινητό τηλέφωνο με το λογισμικό της Google. Τα μόνα που μοιράζεται με το iPhone σας είναι οι κάμερες, το ηχείο (ή ηχεία για το iPhone 7) και το μικρόφωνο. Με λίγα λόγια, κρατώντας μια συσκευή στα χέρια σας, θα έχετε δυο διαφορετικά smartphones.

Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Eye, η οθόνη τεχνολογίας AMOLED που θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του iPhone (και κάτω από την κάμερα) έχει μέγεθος 5 ίντσες ανάλυσης 1920×1080 pixels. Στην θέση του επεξεργαστή συναντάμε τον οκταπύρηνο MediaTek Helio P20 ο οποίος συνοδεύεται από την Mali-T880 MP2 GPU. Η μνήμη RAM είναι 3 GB, ενώ ο διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης δεδομένων των 16 GB θα μπορεί να επεκταθεί μέσω MicroSD (έως και 256 GB). Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 2800 mAh. Επιπλέον, η θήκη θα κρύβει NFC, είσοδο για δυο κάρτες SIM και στο κάτω μέρος θα συναντήσετε και έναν υποδοχέα για 3.5mm jack ακουστικών.

Το Eye λειτουργεί με την νεότερη έκδοση του Android, 7.1 Nougat και θα διατίθεται σε δυο μεγέθη. Το πρώτο αφορά τα iPhone 6 / 6S / 7 και το δεύτερο τα 6 Plus / 6S Plus / 7 Plus. Ο αρχικός στόχος της καμπάνιας ήταν τα 95 χιλιάδες δολάρια και έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 97 χιλιάδες με άλλες 32 ημέρες να απομένουν. Αν καταβάλετε τώρα το ποσό των 129 δολαρίων, θα λάβετε ένα Eye με συνδεσιμότητα LTE. Με 149 δολάρια η πρωτοποριακή θήκη θα έρθει στο σπίτι σας έναν μήνα νωρίτερα. Από εκεί και πέρα, όταν ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του, το Eye θα κοστίζει 229 δολάρια.

Σε περίπτωση που το συγκεντρωμένο ποσό φτάσει τις 500 χιλιάδες δολάρια, τότε η θήκη θα ενσωματώνει μπαταρία 10.000 mAh και θα λειτουργεί ταυτόχρονα ως Power Bank. Αν η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη και η ομάδα πάρει στα χέρια της 3 εκατομμύρια δολάρια, τότε το Eye θα έχει και πιστοποίηση IP67 για αντοχή σε νερό / σκόνη. Στα 6 εκατομμύρια οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε Ubuntu ή Android κατά την εκκίνηση της έξυπνης θήκης (dual boot). Τέλος, αν συγκεντρωθούν 15 εκατομμύρια δολάρια, το Eye θα υποστηρίζει triple boot με Android, Ubuntu και Windows 10 Mobile.

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια υλοποίησης της συγκεκριμένης ιδέας, όμως ο σχεδιασμός του Eye σε συνδυασμό με τα τεχνικά χαρακτηριστικά το καθιστούν ένα φιλόδοξο και εξαιρετικά ενδιαφέρον project που είναι σε θέση να προσελκύσει το κοινό περισσότερο από προηγούμενες έξυπνες θήκες. Αν θέλετε να έχετε στην παλάμη σας δυο smartphones σε ένα, τότε δεν έχετε παρά να υποστηρίξετε το Eye μέσω του Kickstarter. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά η ιδέα πετύχει και σύντομα αυτό γίνει νέα τάση.

iphone run android, Eye: iPhone και Android smartphone σε ένα, νοικοκυρεμένα

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Δεν είναι κακή ιδέα την έχω δουλέψει και εγώ κατά καιρούς στο μυαλό μου όχι με αυτήν την υλοποίηση όμως…θα είναι ακριβούτσικο όμως!

KnightRider

Nαι και ύστερα μετά η Apple θα αρχίζει να κάνει μυνήσεις

Νικήτας

Ή απλα παιρνεις 2 τηλέφωνα. Ο,τι βλακεια σκεφτει ο καθενας…

Γιώργος Μπλατσρας

Βασικά βλακεια είναι να κουβαλάς δύο ή κάποιες φορές και τρία τηλεφωνα…

Christos

Ποτέ ξανά από kickstarter!!! Αναξιόπιστοι τελείως!!!

Ιωάννης jb

Γιατί ρε χρηστο τι σου έκανε?

NikosAr

Αυτό γίνεται ΜΟΝΟ αν έχεις 1ο κινητό το iPhone και αγοράσεις την μ@κακια …. χαχαχα. … εγώ έχω iPhone και έδωσα 1000€ …. για να γλιτώσω την άλλη μ@κακια !! Το ανάποδο αν έφτιαχνε δηλ. Να έχεις android και να κοτσάρεις τη θήκη και να το κάνεις iOS τότε μάλιστα σε παραδέχομαι …

Panos7GR

Λογικό που το σκεφτήκανε για θήκη μόνο σε iPhone. Έσκασες το μαρούλι και δεν μπορείς να το κάνεις τίποτα, οπότε παίρνεις μία θήκη-smartphone με το καλύτερο mobile OS και χρησιμοποιείς το iPhone μόνο για μηνύματα, κλήσεις και τίποτα παιχνιδάκια. lol
Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι θα “πιάσει” αυτό το έκτρωμα; Καταρχάς το κινητό γίνεται σαν παπούτσι και κατά δεύτερον καθόλου βολικό να έχεις οθόνη στην πλάτη.
Ο μόνος λόγος να το αγοράσει κάποιος ΑΝ βγει ποτέ, είναι ένας χρόνιος χρήστης Android που έκανε τη μετάβαση σε iOS και δεν θέλει να πάνε χαμένα τα λεφτά που έδωσε για τα επί πληρωμή apps που αγόρασε.

Υ.Γ.: Γιατί να θέλει έξτρα οθόνη και μάλιστα στην πλάτη; Καλύτερα μαζί με τα ηχεία, μικρόφωνο και κάμερες να χρησιμοποιούσε και την οθόνη του.

james

1. Η οθόνη της θήκης είναι μεγαλύτερη και σε μέγεθος και σε ανάλυση από του ίδιου του τηλεφώνου;

2. Με 229 ευρώ παίρνεις ξεχωριστή δεύτερη συσκευή (και ταινία διπλής όψης αν έχεις κάψα να τα έχεις ενωμένα)

Ιωάννης jb

Ρε κάτι βλακείες που χρηματοδοτούνται στο κικσταρτερ..

Kostas

@ Ιωάννης jb Εγώ βλέπω κόσμο που παλεύει και κόσμο που σχολιάζει …δώσε μου ένα λινκ με κάτι δικό σου και ας είναι και βλακεία….

Christos

@ Ioannis jb ακόμα κλαίω τα λεφτά μου από χρηματοδοτήσεις που έκανα πριν από 2 χρόνια για προϊόν. Και μιλάμε για ένα προϊόν που μάζεψε πάνω 2,5 εκατομμύρια και ποτέ δεν στάλθηκαν τα προϊόντα. Και φυσικά χάσαμε τα λεφτά και το Kickstarter μας έγραψε κανονικά.

ChristosT

Ότι νάναι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Smartphones Apple Chip iPhone

iPhone 16 Pro: Θα είναι το chip A18 Pro το πιο γρήγορο του κόσμου;

Το να στεφθεί ένα smartphone το πιο γρήγορο του κόσμου είναι σίγουρα ένας πολύ ελκυστικός τίτλος που οι top εταιρείες θέλουν να κατακτούν.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.