Η ΥΠΑ της Αμερικής θέλει να απαγορευτούν οι ηλεκτρονικές συσκευές από τις βαλίτσες check-in

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) της Αμερικής εξέδωδε ανακοίνωση προειδοποιώντας τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν να δέχονται ηλεκτρονικές συσκευές στις βαλίτσες που κάνουν οι επιβάτες check in επειδή εγκυμονεί ο κίνδυνος έκρηξης στις μπαταρίες λιθίου τους.

Πειράματα που πραγματοποίηησε η FAA έδειξαν ότι αν οι μπαταρίες λιθίου ζεσταθούν τόσο πολύ ώστε να πάρουν φωτιά μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη έκρηξη στους αποθηκευτικούς χώρους του αεροπλάνου αν για παράδειγμα βρίσκονται κοντά σε μία λακ για τα μαλλιά ή άλλα εύφλεκτα υλικά που τοποθετούν οι επιβάτες στις βαλίτσες τους.

Η FAA προτείνει στις αεροπορικές εταιρείες οι ταξιδιώτες να έχουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές μαζί τους στην χειραποσκευή που παίρνουν μαζί τους στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Να σας πω την αλήθεια ποτέ δεν παρέδωσα φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα ή laptop σε βαλίτσα που έκανα check-in και πάντα τα έχω μαζί μου στην cabin bag όχι για να μην πάρουν φωτιά οι μπαταρίες τους αλλά για να είναι πιο ασφαλείς οι ευαίσθητες αυτές ηλεκτρονικές συσκευές μου.

, Η ΥΠΑ της Αμερικής θέλει να απαγορευτούν οι ηλεκτρονικές συσκευές από τις βαλίτσες check-in

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μάνος

Απεχθάνομαι το υποχρεωτικό άνοιγμα του λάπτοπ μου για να το επιδειξω στον κύριο σεκιούριτι στο αεροδρόμιο. Γι’αυτό Μέσα στη βαλίτσα του check-in. Ασφαλές και προστατευμένο.

Tzonaros

Η αποθηκη που μπαίνουν όι βαλιτσες στο αεροπλανο εχει πολυ χαμηλη θερμοκρασία γιατι απλα τα αεροπλανα πετανε πολυ ψηλά και η θερμοκρασιες ειναι πολυ χαμηλες. Η καμπίνα ειναι πολυ πιο ζεστη απο τις αποθηκες του αεροπλάνου.

Giorgos

Κώστα. Τι γίνεται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα? Μαζί ή στην βαλίτσα? 6 Νοέμβρη πετάω για Ελλάδα! Μην τα κλαίω είναι ακριβά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.