Φήμες για ένα «Apple Ring» που θα ανταγωνιστεί το Samsung Galaxy Ring

Apple Ring, Φήμες για ένα «Apple Ring» που θα ανταγωνιστεί το Samsung Galaxy Ring

Η Apple φέρεται επιταχύνει την ανάπτυξη ενός smart ring που θα παρακολουθεί τα βιομετρικά στοιχεία της υγείας των χρηστών, σύμφωνα με ένα νέο δημοσίευμα από την Κορέα.

Η Apple έχει παίξει με την ιδέα ενός ring wearable εδώ και αρκετά χρόνια, όπως υποδεικνύεται από πολλές πατέντες, αλλά με τη Samsung να ετοιμάζεται να φέρει το δικό της προϊόν στην αγορά, μπορεί να ήρθε η ώρα να τεθεί σε εφαρμογή το μάντρα του CEO Tim Cook , “να είσαι καλύτερος, όχι πρώτος.”

Σύμφωνα με τους Electronic Times, η Apple έχει δώσει μεγάλη προσοχή στην αγορά για σημάδια ότι ένα smart ring θα ήταν μια δημοφιλής εναλλακτική σε ένα smartwatch, το οποίο μπορεί να φορεθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να είναι πιο άνετο στον ύπνο για τον χρήστη.

Η Apple λέγεται ότι εξετάζει σοβαρά την ιδέα ως μια βιώσιμη επέκταση της σειράς των wearable προϊόντων της και καταθέτει όλο και περισσότερες αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με μια συσκευή που φοριέται στο δάχτυλο με δυνατότητα NFC.

“Φαίνεται πιθανό ότι η εμπορευματοποίηση είναι επικείμενη”, είπε ένας εμπιστευτικός παράγοντας του κλάδου που αναφέρεται στην έκθεση που μεταφράστηκε από μηχανή.

Παράλληλα, η Samsung ετοιμάζεται να αποκαλύψει ένα Galaxy Ring στη δεύτερη εκδήλωσή της Galaxy Unpacked 2024, η οποία είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Η κορεατική εταιρεία έδειξε το πρώτο teaser του προϊόντος στο τέλος της πρώτης εκδήλωσης Unpacked τον Ιανουάριο και αναμένεται να μπει σε μαζική παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Εκτός από τη φημολογούμενη ικανότητά του να μετράει τη ροή του αίματος, το Galaxy Ring αναμένεται επίσης να διαθέτει παρακολούθηση ΗΚΓ, παρακολούθηση ύπνου και λειτουργίες για τον έλεγχο άλλων συσκευών και την πραγματοποίηση ασύρματων πληρωμών από απόσταση. Aκόμα, η συσκευή αναμένεται να έρθει σε διάφορα μεγέθη.

Ηγέτης της αναδυόμενης αγοράς των smart ring είναι αυτή τη στιγμή το Oura Ring, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από τη φινλανδική εταιρεία τεχνολογίας υγείας Oura το 2015. Η συσκευή συλλέγει δεδομένα δραστηριότητας, καρδιακού ρυθμού, αναπνευστικού ρυθμού και ύπνου και τα μεταδίδει μέσω Bluetooth στην εφαρμογή Oura. Τώρα στην τρίτη γενιά της, η συσκευή μπορεί επίσης να μετρήσει τη θερμοκρασία του σώματος και τον εμμηνορροϊκό κύκλο, ενώ η μπαταρία λέγεται ότι διαρκεί για μια εβδομάδα με μία μόνο φόρτιση.

Τον Μάρτιο του 2022, η Oura ανακοίνωσε ότι είχε πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο δαχτυλίδια, αλλά τελευταία  έγινε αντικείμενο κριτικής αφού η εταιρεία εισήγαγε μια μηνιαία συνδρομή 5,99 $ που έθεσε ορισμένες πτυχές των δεδομένων χρήστη πίσω από ένα paywall.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.