Το πρώτο 3D printed αντικείμενο made in space

Ένας 3D εκτυπωτής που τοποθετήθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, παρήγαγε το πρώτο του εξάρτημα, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα εποχή κατασκευών εκτός της Γης. Ο 3D εκτυπωτής σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Made In Space, μια startup από την Καλιφόρνια, και την Δευτέρα εκτύπωσε το ένα ανταλλακτικό εξάρτημα για τον ίδιο τον εκτυπωτή, για πρώτη φορά στο διάστημα.

Αυτό το εγχείρημα είναι ένα ορόσημο καθώς στο μέλλον τα διαστημόπλοια που θα χρησιμοποιηθούν για να πάει η ανθρωπότητα σε άλλους πλανήτες θα χρειαστεί να κατασκευάζουν τα δικά τους ανταλλακτικά, καθώς και όταν ξεκινήσει ο εποικισμός σε έναν πλανήτη για να φτιάξουν τα πρώτα τους εργαλεία στην κυριολεξία από τις πρώτες ύλες που θα βρουν εκεί.

Ο CEO της Made In Space, Aaron Kemmer αναφέρει, “Είναι ένα ορόσημο, όχι μόνο για την Made in Space αλλά και την ανθρωπότητα”.

Το κομμάτι που εκτυπώθηκε έχει 7.6 εκατοστά μήκος, 3.8 εκατοστά πλάτος και 0.6 εκατοστά πάχος και έχει τα logo της Made In Space και της NASA.

Η παρουσία του 3D printer στον διαστημικό σταθμό είναι μέρος του 3D Print project που γίνεται σε συνεργασία με την NASA και την Made In Space. Το μηχάνημα στάλθηκε τον Σεπτέμβριο με την μη επανδρωμένη Dragon cargo κάψουλα της SpaceX και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στις 17 Νοεμβρίου στο εργαστήριο.

Η NASA έχει μεγάλες προσδοκίες για το 3D printing το οποίο δημιουργεί προϊόντα από πλαστικό, μέταλλο και άλλες πρώτες ύλες. Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να μειώσει το κόστος των διαστημικών πτήσεων και να επιτρέψει πιο φιλόδοξες επανδρωμένες αποστολές.

3d printer space, Το πρώτο 3D printed αντικείμενο made in space

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.