Ολλανδία: Το πρώτο drone cafe άνοιξε από φοιτητές

Με αφορμή τα 60α γενέθλια του Eindhoven University of Technology, Ολλανδοί φοιτητές άνοιξαν εντός της πανεπιστημιούπολης το πρώτο drone cafe. Τα 20 μέλη της ομάδας χρειάστηκαν 9 μήνες για να δημιουργήσουν το αυτόνομο drone.

Στόχος τους είναι να δείξουν ότι τα drones μπορούν να γίνουν σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ζωής και όχι μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Το drone ονομάζεται Blue Jay, μοιάζει με ένα λευκό μικρό ιπτάμενο πιατάκι με μάτια που λάμπουν. Πετά πάνω από τα τραπέζια των πελατών, απ όπου παίρνει τη λίστα με την παραγγελία και στη συνέχεια φέρνει τα ποτά. Το κάθε drone κοστίζει 2000 ευρώ, χάρη στους αισθητήρες και την μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας, μπορούν να πετούν μέσα σε κτίρια και πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους, σε αντίθεση με άλλα drones που βασίζονται σε σύστημα GPS.

Η ομάδα θεωρεί ότι τα drones έχουν πολλές δυνατότητες και μελλοντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες δουλειές μέσα στο σπίτι. Μπορούν να φέρουν ένα φάρμακο, να παρακολουθούν το σπίτι αν επιχειρεί να μπει κάποιος διαρρήκτης, να χρησιμοποιηθούν για πυρασφάλεια και άλλα πολλά.

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Απολύθηκαν τα ρομπότ σερβιτόροι

Δείτε το video:

drone cafe, Ολλανδία: Το πρώτο drone cafe άνοιξε από φοιτητές

drone cafe, Ολλανδία: Το πρώτο drone cafe άνοιξε από φοιτητές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tester

“A drone can be your friend”….so sad.

Bloodmaster

Πολυ καλο. Αλλα τα γνωστα. Θα χαθουν θεσεις εργασιας. Νομιζω πως αρχικα πρεπει να πεσουν οι τιμές στα drone γιατι για να παρεις ενα αξιοπρεπες drone θες τουλαχιστον 500€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Drones

H Amazon παραδίδει παραγγελίες με drones σε Καλιφόρνια και Τέξας

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι παραγγελίες αυξήθηκαν για την Amazon που υλοποίησε το πλάνο παράδοσής τους μέσω drones σε Καλιφόρνια και Τέξας.

Gear Drones

Ανίχνευση αντικειμένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο απο drones

Με την τεχνολογία του Verizon 5G Edge και της AWS Wavelength έγινε εφικτή η ανίχνευση αντικειμένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση drones.

Gear Drones

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πτήση επικίνδυνου drone

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό με διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ίσως το πιο σοβαρό που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Gear Drones

Ελληνικό drone θα αναπτύξει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τρια Πανεπιστήμια

Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας» ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και το drone θα είναι έτοιμο σε ενάμιση χρόνο.