Λονδίνο: Η πρώτη σύγκρουση drone με επιβατικό αεροπλάνο

0

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί και αυτό και τελικά δεν αποφεύχθηκε. Στη Μ. Βρετανία την Κυριακή έγινε η πρώτη σύγκρουση drone με επιβατικό αεροπλάνο. Το αεροσκάφος με 132 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Heathrow στο Λονδίνο.

Ο πιλότος της πτήσης BA727 της British Airways, που ερχόταν από Γενεύη, ανέφερε στις αρχές ότι ένα drone χτύπησε το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους όπου και κόλλησε, αλλά κατάφερε να το προσγειώσει με ασφάλεια. Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση για να δουν αν ήταν πράγματι drone, ενώ η British Airways ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος εξετάστηκε από τους μηχανικούς και καθαρίστηκε και είναι έτοιμο για την επόμενη πτήση.

Για το περιστατικό οι ειδικοί ρίχνουν το φταίξιμο στους ερασιτέχνες που χειρίζονται drones και όπως αναφέρουν δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους κινδύνους που υπάρχουν. Εκπρόσωπος της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε πως δεν επιτρέπεται να πετούν drones κοντά σε αεροδρόμια και αν κάποιος παραβεί τους κανονισμούς κινδυνεύει ακόμη και με φυλάκιση. Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη.

Στο παρελθόν δεν είναι λίγες οι φορές που οι πιλότοι έχουν αναφέρει ότι drones βρίσκονται πάρα πολύ κοντά στα αεροσκάφη τους την ώρα που απογειώνονται ή προσγειώνονται σε μεγάλα αεροδρόμια. Οι αρχές πολιτικής αεροπορίας σε όλο τον κόσμο επιχειρούν να θέσουν νέους κανονισμούς σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τους χρήστες drones μακριά από τον εναέριο χώρο τους. Το συγκεκριμένο περιστατικό που συνέβη στο Λονδίνο, φανταζόμαστε θα επισπεύσει τις διαδικασίες.

british-airway-drone-colision-570

Πηγή:1,2

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα