Λονδίνο: Η πρώτη σύγκρουση drone με επιβατικό αεροπλάνο

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί και αυτό και τελικά δεν αποφεύχθηκε. Στη Μ. Βρετανία την Κυριακή έγινε η πρώτη σύγκρουση drone με επιβατικό αεροπλάνο. Το αεροσκάφος με 132 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Heathrow στο Λονδίνο.

Ο πιλότος της πτήσης BA727 της British Airways, που ερχόταν από Γενεύη, ανέφερε στις αρχές ότι ένα drone χτύπησε το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους όπου και κόλλησε, αλλά κατάφερε να το προσγειώσει με ασφάλεια. Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση για να δουν αν ήταν πράγματι drone, ενώ η British Airways ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος εξετάστηκε από τους μηχανικούς και καθαρίστηκε και είναι έτοιμο για την επόμενη πτήση.

Για το περιστατικό οι ειδικοί ρίχνουν το φταίξιμο στους ερασιτέχνες που χειρίζονται drones και όπως αναφέρουν δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους κινδύνους που υπάρχουν. Εκπρόσωπος της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε πως δεν επιτρέπεται να πετούν drones κοντά σε αεροδρόμια και αν κάποιος παραβεί τους κανονισμούς κινδυνεύει ακόμη και με φυλάκιση. Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη.

Στο παρελθόν δεν είναι λίγες οι φορές που οι πιλότοι έχουν αναφέρει ότι drones βρίσκονται πάρα πολύ κοντά στα αεροσκάφη τους την ώρα που απογειώνονται ή προσγειώνονται σε μεγάλα αεροδρόμια. Οι αρχές πολιτικής αεροπορίας σε όλο τον κόσμο επιχειρούν να θέσουν νέους κανονισμούς σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τους χρήστες drones μακριά από τον εναέριο χώρο τους. Το συγκεκριμένο περιστατικό που συνέβη στο Λονδίνο, φανταζόμαστε θα επισπεύσει τις διαδικασίες.

drone aircraft collision, Λονδίνο: Η πρώτη σύγκρουση drone με επιβατικό αεροπλάνο

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear drone

Τα drones στην υπηρεσία των logistics

Πέρα από τις εναέριες φωτογραφίες, τα drones ξεκίνησαν να αξιοποιούνται και στον τομέα των logistics, με ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Gear drone Drones featured

EASA: Σε ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου ο νέος Ευρωπαϊκός νόμος για τα drones

Η EASA ανακοίνωσε το πλήρες νομοθετικό πλαίσιο που θα ισχύει στην Ευρώπη για τις πτήσεις με drones από τις 31 Δεκεμβρίου.

Gear drone featured

Η Κίνα χρησιμοποιεί drones για να καταπολεμήσει τον κορωναϊό

Η αστυνομία της Κίνας χρησιμοποιεί drones για να καταπολεμήσει την επιδημία του κορωναϊού τα οποία φέρουν μεγάφωνα και αφίσες.

Gear drone Drones

Αναβλήθηκαν όλες οι πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι εξαιτίας ενός drone

Νωρίτερα σήμερα, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι απαγόρευσε όλες τις πτήσεις για περίπου μισή ώρα. Ο λόγος; Ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας εντόπισε ένα drone να πετά πάνω από τον χώρο του αεροδρομίου.