Η Fitbit εξαγόρασε την Pebble, κρατάει μόνο το software

Μια μεγάλη αλλαγή αναμένεται να γίνει στον δύσκολο χώρο των wearable συσκευών, αφού η Fitbit, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής wearable, εξαγόρασε την Pebble, και πιο συγκεκριμένα το software που ήταν πίσω από τα smartwatches της εταιρείας.

Η επιλεκτική αυτή εξαγορά σημαίνει ότι, τα προϊόντα της Pebble και τα project για crowdfunded συσκευές ακυρώνονται οριστικά. Η Pebble δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να κάνει την επιστροφή χρημάτων στους υποστηρικτές των Pebble Time 2, Core και Time Round wearables μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

Αυτή η εξαγορά θα επηρεάσει και τους ήδη υπάρχοντες χρήστες των wearable της Pebble, οι οποίοι θα δουν μικρότερη υποστήριξη στο μέλλον. Σε μια δήλωσή της ανέφερε, “Δεν αναμένουμε την έκδοση τακτικών software update ή νέα χαρακτηριστικά για τα Pebble smartwatches. Η νέα μας αποστολή είναι να επικεντρωθούμε στο να φέρουμε την μοναδική μας εμπειρία σε μελλοντικά προϊόντα της Fitbit”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι, θα δουλέψουν ώστε να μειώσουν την εξάρτηση των Pebble wearables στις υπηρεσίες cloud, ώστε όλα τα μοντέλα να παραμείνουν ενεργά στο μέλλον. Η ανακοίνωση της εξαγοράς έρχεται 8 μήνες αφότου η Pebble έκανε περικοπές σε 40 θέσεις εργασίας, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 25% των θέσεων εργασίας.

Η συμφωνία αυτή θα δώσει μια άλλη δυναμική και ώθηση στην Fitbit μετά την όχι τόσο επιτυχημένη κυκλοφορία του Blaze smartwatch. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που θα αποκτήσει η Fitbit, αφορά το λογισμικό της Pebble.

Σύμφωνα με την Fitbit, η εξαγορά αυτή θα βοηθήσει στο να αποκτήσουν ένα ευρύτερο φάσμα πελατών. Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της Fitbit, James Park, “Με την εξαγορά αυτή, είμαστε στην κατάλληλη θέση να επιταχύνουμε την επέκτασή της πλατφόρμας μας, καθώς και την κατασκευή εργαλείων που χρειάζονται πάροχοι υγείας, ασφαλιστές και εργοδότες, ώστε να ενσωματώσουν την τεχνολογία wearable στην προληπτική και χρόνια φροντίδα για την υγεία”.

Τέλος, η Fitbit έκανε προτάσεις συνεργασίας σε όλο το προσωπικό το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο, στο να γίνει η Pebble η γνωστή σε όλους μας εταιρεία.

Fitbit Pebble buys takeover dismantles company software only smartwaches, Η Fitbit εξαγόρασε την Pebble, κρατάει μόνο το software

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Fitbit

Fitbit: Καταργεί ανοιχτές ομάδες, περιπέτειες και προκλήσεις από την εφαρμογή της

H Fitbit ενημερώνει πως εργάζεται στο να βελτιώσει την εφαρμογή της παρέχοντας τα καλύτερα εργαλεία φυσικής κατάστασης στους χρήστες της.

Gear Fitbit Pixel Watch

Fitbit: Nέα πατέντα δείχνει ότι αναπτύσσει εργαλεία για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης

H Fitbit πρόσφατα υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια force-sensitive οθόνη προκειμένου να μετριέται η αρτηριακή πίεση.

Gear Fitbit SmartWatches

Fitbit Sense 2 & Versa 4: Νέες δυνατότητες με ένα… “κόλλημα”

Τα Fitbit Sense 2 και Versa 4 αποκτούν νέες δυνατότητες μετά την τελευταία ενημέρωση λογισμικού που κυκλοφορεί από την Fitbit.

Gear featured Fitbit Google Wallet

Fitbit Sense 2 και Versa 4: Παίρνουν το πρώτο τους update

Ένα μήνα μετά την κυκλοφορία τους, το Fitbit διαθέτει την πρώτη ενημέρωση για τα Sense 2 και Versa 4 με μια τριάδα νέων χαρακτηριστικών.