Η Fitbit εξαγόρασε την Pebble, κρατάει μόνο το software

Μια μεγάλη αλλαγή αναμένεται να γίνει στον δύσκολο χώρο των wearable συσκευών, αφού η Fitbit, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής wearable, εξαγόρασε την Pebble, και πιο συγκεκριμένα το software που ήταν πίσω από τα smartwatches της εταιρείας.

Η επιλεκτική αυτή εξαγορά σημαίνει ότι, τα προϊόντα της Pebble και τα project για crowdfunded συσκευές ακυρώνονται οριστικά. Η Pebble δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να κάνει την επιστροφή χρημάτων στους υποστηρικτές των Pebble Time 2, Core και Time Round wearables μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

Αυτή η εξαγορά θα επηρεάσει και τους ήδη υπάρχοντες χρήστες των wearable της Pebble, οι οποίοι θα δουν μικρότερη υποστήριξη στο μέλλον. Σε μια δήλωσή της ανέφερε, “Δεν αναμένουμε την έκδοση τακτικών software update ή νέα χαρακτηριστικά για τα Pebble smartwatches. Η νέα μας αποστολή είναι να επικεντρωθούμε στο να φέρουμε την μοναδική μας εμπειρία σε μελλοντικά προϊόντα της Fitbit”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι, θα δουλέψουν ώστε να μειώσουν την εξάρτηση των Pebble wearables στις υπηρεσίες cloud, ώστε όλα τα μοντέλα να παραμείνουν ενεργά στο μέλλον. Η ανακοίνωση της εξαγοράς έρχεται 8 μήνες αφότου η Pebble έκανε περικοπές σε 40 θέσεις εργασίας, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 25% των θέσεων εργασίας.

Η συμφωνία αυτή θα δώσει μια άλλη δυναμική και ώθηση στην Fitbit μετά την όχι τόσο επιτυχημένη κυκλοφορία του Blaze smartwatch. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που θα αποκτήσει η Fitbit, αφορά το λογισμικό της Pebble.

Σύμφωνα με την Fitbit, η εξαγορά αυτή θα βοηθήσει στο να αποκτήσουν ένα ευρύτερο φάσμα πελατών. Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της Fitbit, James Park, “Με την εξαγορά αυτή, είμαστε στην κατάλληλη θέση να επιταχύνουμε την επέκτασή της πλατφόρμας μας, καθώς και την κατασκευή εργαλείων που χρειάζονται πάροχοι υγείας, ασφαλιστές και εργοδότες, ώστε να ενσωματώσουν την τεχνολογία wearable στην προληπτική και χρόνια φροντίδα για την υγεία”.

Τέλος, η Fitbit έκανε προτάσεις συνεργασίας σε όλο το προσωπικό το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο, στο να γίνει η Pebble η γνωστή σε όλους μας εταιρεία.

pebble steel

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Microsoft Xbox

Xbox Series X Mini Fridge: Το πρώτο ψυγείο της Microsoft είναι πολύ cool

H Microsoft, στην παρουσία της στην E3, παρουσιάζει το Xbox Series X Mini Fridge, ένα μικρό ψυγείο για τον gamer.

Gear Amazon Amazon Echo

To Amazon Sidewalk εγείρει ζητήματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας

Η Amazon παρουσίασε το δίκτυο Sidewalk το οποίο ενοποιεί τις smart συσκευές της, αλλά δημιουργεί και αρκετά ερωτηματικά.

Gear DARPA Drones

Αντίμετρα για σμήνη drones ετοιμάζει ο αμερικανικός στρατός

H ειδική μονάδα της DARPA, του ερευνητικού σκέλους του αμερικανικού στρατού, έχει βρει έναν… μη εκρηκτικό τρόπο απενεργοποίησης drones.

Gear Samsung

Samsung ISOCELL 50 Megapixel: Αγάπη μου, σμίκρυνα τον αισθητήρα

Η Samsung κατάφερε να μικρύνει αρκετά τις διαστάσεις του αισθητήρα ISOCELL JN1 των 50 Megapixel στα 0.64 micropixel.