Οθόνες από γραφένιο υπόσχονται διάφανες και εύκαμπτες συσκευές

1

Το γραφένιο, είναι το “θαυματουργό” υλικό που έχει αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη και αναγνωρισιμότητα στον κόσμο της επιστήμης καθώς υπόσχεται να φέρει επανάσταση στην καθημερινή μας ζωή, μέσω των πιθανών τεχνολογικών εφαρμογών του. Μια από αυτές είναι και η εφαρμογή του στις μελλοντικές οθόνες των ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητά, tablts, υπολογιστές κλπ.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Manchester δημοσίευσαν ένα report στο οποίο αναφέρουν ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα στρώμα γραφενίου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως LED οθόνη σε ηλεκτρονικές συσκευές. Το συγκεκριμένο υλικό είναι εύκαμπτο, διάφανο και πιο αποδοτικό.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής μπορεί να θεωρηθεί επαναστατική για τα μελλοντικά gadgets. Η LED συσκευή κατασκευάστηκε μέσω του συνδυασμού διαφορετικών 2D κρυστάλλων και εκπέμπει φως από το σύνολο της επιφάνειάς της. Χάρη στη λεπτότητά τους, αυτά τα νέα στοιχεία μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την πρώτη γενιά ημιδιάφανων έξυπνων συσκευών.

Η οθόνη αυτή θα μπορούσε να έχει άπειρες εφαρμογές, όπως μικροσκοπικούς υπολογιστές που ξετυλίγεται η οθόνη τους ή κινητά και tablets που διπλώνονται και μπαίνουν στην τσέπη.

Βεβαίως αυτά είναι πολύ εντυπωσιακά αλλά το τεράστιο κόστος τα κάνει “απαγορευτικά” για την αγορά καθώς η κάθε οθόνη πρέπει να κατασκευαστεί ξεχωριστά στο εργαστήριο και δεν μπορεί να μπει στη μαζική παραγωγή.

graphene

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Genesis

οπότε να φανταστώ εμείς εδώ δεν πρόκειται να δούμε κάτι τέτοιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα