Εύκαμπτα εμφυτεύματα δίνουν κίνηση σε παράλυτα άτομα

Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο βρίσκονται καθηλωμένοι λόγω κινητικών προβλημάτων. Το όραμα της ιατρικής είναι να χρησιμοποιήσουν εμφυτεύματα τα οποία ενεργοποιούν τον μυελό των οστών έτσι ώστε να μπορούν οι ασθενείς να αποκτήσουν πάλι κίνηση ή να περπατήσουν. Δυστυχώς όμως η υπάρχουσα τεχνολογία μεταφυτευμάτων δεν δίνει ουσιαστικά αποτελέσματα και καταλήγουν να ζημιώνουν το νευρικό ιστό.

Ελβετοί επιστήμονες φαίνεται να λύνουν το πρόβλημα μια και καλή καθώς δημιούργησαν ένα ευλύγιστο νέο εμφύτευμα, το οποίο ονομάζεται e-Dura και συνδυάζει εύκαμπτα ηλεκτρόδια από μικροσφαιρίδια πλατίνας και σιλικόνης. Το εμφύτευμα ενεργοποιεί τον νωτιαίο μυελό εκπέμποντας ηλεκτρικά ερεθίσματα και απελευθερώνοντας χημικές ουσίες προκειμένου να επαναφέρουν την κίνηση στον ασθενή. Μιμείται τις κινήσεις της σπονδυλικής στήλης και με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η τριβή και οι τραυματισμοί στον νευρικό ιστό.

Εργαστηριακά πειράματα που έγιναν σε παράλυτα ποντίκια έδειξαν ότι περπάτησαν ξανά μετά από 2 εβδομάδες και συνέχισαν να φορούν τα εμφυτεύματα μετά από 2 μήνες.

Βεβαίως μένουν να γίνουν ακόμη πολλά μέχρι να ξεκινήσουν να γίνουν δοκιμές σε ανθρώπους αλλά σίγουρα αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη της ιατρικής με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα επόμενα χρόνια η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει επίσης στην βελτίωση άλλων ασθενειών όπως το Parkinson και η επιληψία. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι δεν αποτελεί θεραπεία, αλλά υπόσχεται σημαντική βελτίωση σε άτομα που υποφέρουν από κινητικά προβλήματα.


flexible spinal implants, Εύκαμπτα εμφυτεύματα δίνουν κίνηση σε παράλυτα άτομα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Anima mundi

Μακάρι όλα αυτά να έρθουν εφαρμοστούν γρήγορα και σε ανθρώπους.
Υπάρχει κόσμος και κοσμάκης εκεί έξω που υποφέρει και ακόμα και μια μικρή βελτίωση στο πρόλημα τους θα έπαιζε τεράστιο ρόλο στην ψυχολογία τους.

Lucifer1507

Όντως μακάρι να το δουμε συντομα να εφαρμόζεται, αλλα το θέμα ειναι οτι πόσο θα κοστίζει μια τέτοια επέμβαση, τι εκμετάλλευση θα κάνουν απο την αυτήν την πρωτοποριακή τεχνολογία. Το κακό ειναι οτι τέτοιες ενέργειες θα επρεπε να τις χρηματοδοτούν και υποστηρίζουν όλοι οι πλούσιοι για όλους τους υπόλοιπους.

Miltos

Lucifer δεν είναι χαζοί οι πλούσιοι ούτε βγάλανε αυτά τα λεφτά με σπατάλες που σημαίνει ότι αν κάτι δεν τους αποφέρει κέρδος δεν το κάνουν πόσο μάλλον να χρηματοδοτήσουν κάτι που δεν αποφέρει κέρδος, η απορία μου είναι γιατί δεν κάνει κάτι ο mr Gates που σκίζεται να κάνει φιλανθρωπίες τον τελευταίο καιρό?

Ιoanna

@Miltos O Mr Gates διαβάζει μια ολόκληρη ζωή για να έχει τα λεφτά που έχει δεν του τα έδωσε το ΠΑΣΟΚ.
Λάθος πλούσιο βρήκες για παράδειγμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.