Flowfon F1: Οικονομικό και ισχυρό Android TV Box για απαιτητικούς [review]

Flowfon F1 δοκιμή, Flowfon F1: Οικονομικό και ισχυρό Android TV Box για απαιτητικούς [review]

Ένα Android TV Box είναι πάντα χρήσιμο ακόμη και στην περίπτωση που διαθέτουμε Smart TV. Καλές οι έξυπνες τηλεοράσεις, αλλά συνήθως το OS τους δεν είναι και ότι καλύτερο, εκτός ότι τα app store που έχουν διαθέτουν μετρημένες εφαρμογές.

Μία από τις πιο έξυπνες επιλογές που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά είναι το λιλιπούτειο Flowfon F1 Smart TV Box, το οποίο τρέχει Android 9 Pie, υποστηρίζει 6K video και προσφέρει πληθώρα χαρακτηριστικών φέρνοντας ολόκληρο τον κόσμο των Android εφαρμογών στην οθόνη του υπολογίστη σας, της τηλεόρασης ή του βιντεοπροβολέα.

Flowfon F1 δοκιμή, Flowfon F1: Οικονομικό και ισχυρό Android TV Box για απαιτητικούς [review]

Το Flowfon F1 είναι εξοπλισμένο με τον επεξεργαστή Allwinner H6, που διαθέτει τέσσερις ARM Cortex-A53 χρονισμένους στα 1,8Ghz και ARM Mali-T720mp2 GPU. Σε ότι αφορά τη μνήμη το Flowfon F1 ενσωματώνει 4GB DDR3 RAM και 32GB χώρο αποθήκευσης ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας μνήμης micro SD (έως και 64GB). Χάρη στη μηχανή Allwinner Phoenix 3.0 VE, το TV Box υποστηρίζει την αναπαραγωγή βίντεο 4K στα 60fps αλλά κσι 6K βίντεο στα 30fps (δεν το δοκιμάσαμε).

Flowfon F1 δοκιμή, Flowfon F1: Οικονομικό και ισχυρό Android TV Box για απαιτητικούς [review]

Το Flowfon F1 διαθέτει built-in WiFi aC MIMO 2×2 για ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ, Bluetooth 4.1 για να δεχθεί ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι, θύρα Ethernet αν αποφασίσετε να το συνδέσετε με το ίντερνετ ενσύρματα, ψηφιακή θύρα εξόδου ήχου SPDIF για σύνδεση με εξωτερικό ενισχυτή ήχου (5.1 κανάλια), θύρα USB 2.0, θύρα USB 3.0 και φυσικά την έξοδο HDMI 2.0 για την κλασσική σύνδεση με την τηλεορασή σας ή οποιοδήποτε άλλο μέσω αναπαραγωγής εικόνας όπως monitor ή projector.

Οι πιο σημαντικές πληροφορίες του Flowfon F1 εμφανίζονται μέσα από μια ασπρόμαυρη οθόνη ενδείξεων (μεγάλη για το συνολικό μέγεθος της συσκευής) με πολύ καλή γωνία θέασης από όπου και αν την κοιτάξουμε. Γενικά το συγκεκριμένο TV Box είναι “ντιζαϊνάτο” και θα χαίρεστε να το βλέπετε αλλά και να το χρησιμοποιείτε. Για όσους αναρωτιέστε, ναι έχει προεγκατεστημένη την εφαρμογή του Netflix!

Flowfon F1 δοκιμή, Flowfon F1: Οικονομικό και ισχυρό Android TV Box για απαιτητικούς [review]

Το Flowfon F1 Smart TV Box υποστηρίζει τα περισσότερα αρχεία βίντεο, εικόνας και ήχου. Γενικότερα είναι κατάλληλο για την αναπαραγωγή περιεχομένου υψηλής ανάλυσης μέσω KODI ή IPTV και σίγουρα θα τα καταφέρει πολύ ικανοποιητικά ακόμη και σε απαιτητικά Android games. Το μενού του είναι πολύ έυκολο προσφέροντας ευχρηστία και υπηστήριξη σε ελληνικό μενού και πληκτρολόγιο.

Το Flowfon F1 είναι ένα προσιτό Android TV Box με ισχυρά χαρακτηριστικά που θα σας καλύψει σε όλους τους τομείς της ψηφιακής ψηχαγωγίας στο σαλόνι ή το γραφείο. Το φέραμε από το Gearbest πληρώνοντας περίπου 35.96 ευρώ επιλέγοντας ως τρόπο αποστολής “Priority Line”. Επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο αποστολής δεν θα πληρώσετε έξοδα τελωνείου.

Στη συσκευασία θα βρείτε τον φορτιστή, ένα καλώδιο HDMI και ένα τηλεχειριστήριο (οι μπαταρίες δεν περιλαμβάνονται).

Flowfon F1 δοκιμή, Flowfon F1: Οικονομικό και ισχυρό Android TV Box για απαιτητικούς [review]

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Επεξεργαστής: Allwinner H6
Μνήμη RAM: 4GB
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB (δέχεται κάρτες μνήμης micro SD έως 64GB)
Λειτουργικό σύστημα: Android 9.0 Pie
Υποστήριξη HDR 6K
Συνδεσιμότητα: HDMI 2.0, LAN (Ethernet), AV Out, IR, SPDIF, micro SD, USB 2.0, USB 3.0
Ασύρματη σύνδεση: WiFi ac, Bluetooth 4.1

Υποστηριζόμενα φορμά εικόνας και ήχου
Decoder Format: H.264, H.265
Audio format: AAC, APE, DDP, FLAC, HD, MP3, OGG, WAV, WMA
Video format: 4K, ASF, AVI, DAT, FLV, ISO, MKV, MOV, MPEG, MPG, TS, VOB, WMV
Photo Format: BMP, GIF, JPEG, PNG, TIFF

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

47 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωαννης

Εχει καναλια για τηλεόραση;

Κώστας Βλαχάκης

Κανάλια που να πιάνουν από την κεραία δεν έχει. Όλα γίνονται μέσω ιντερνετ.

Vigi

Μπορείς να εγκαταστήσεις το Greek tv app

Γιάννης

Ποιο είναι το resolution που υποστηρίζει; Ρωτάω γιατί ένα παρόμοιο που αγόρασα υποστηρίζει όλα αυτά που αναφέρεις αλλά τα κάνει downscale to 1280×720

Κώστας Βλαχάκης

Ότι πηγή του δίνεις, παίζει.
Αν μπορείτε γίνετε λίγο πιο αναλυτικός γιατι δεν καταβαίνω τι ρωτάτε.

Vendetta

Χάρη το χρησιμοποίησες? Όλα καλά με την αναπαραγωγή βίντεο (π.χ. netflix κ.λπ. δεν έχει κολλήματα…)? Επίσης, με την υποδοχή mouse και keyboard είναι όλα smooth? Τέλος, μήπως έβαλες kodi 18 να μου πεις αν όλα είναι οk?

Κώστας Βλαχάκης

Vendetta, Το έχω στα χέρια μου.
Δεν κολλάει το Neflix, η αναπαραγωγή γίνεται κανονικά. Ασύρματο mouse ok, με ένα ανεπαίσθητο lag. Ενσύρματο keyboard ok. Kodi δεν εχω δουλέψει ποτέ.

Bakis

Το netflix παίζει 4k?

Κώστας Βλαχάκης

Δεν έχω αυτό το πακέτο, οπότε παιδιά δεν το δοκίμασα.

Στέλιος

Το firmware που φοράει το box είναι rooted ή unrooted?

Κώστας Βλαχάκης

Δεν εχω ιδέα. Πως μπορώ να το δω αυτό;
Και τι διαφορά κάνει αν είναι rooted ή unrooted;

Dimitris Marizas

κάποιος τρολλαρει

Κώστας Λούρδας

Καλησπέρα φίλε μου.
Μπορώ να το προμηθευτώ από εσένα;

Καλησπέρα, δεν είμαστε κατάστημα. Αν το θέλετε θα πρέπει να το παραγγείλετε από Κίνα https://www.gearbest.com/tv-box/pp_009189604741.html?lkid=45828441

λεο

τελωνειο πληρωσες?

Κώστας Βλαχάκης

Όχι, δεν πλήρωσα γιατι επέλεξα ως τρόπο αποστολής “Priority line”.

λεο
λεο

αρα το παιρνω αφοβα φιλε μ

Κώστας Βλαχάκης

Δεν μπορώ να σου υποσχεθώ κάτι εγώ. Σου λέω τι επέλεξα και ότι δεν πλήρωσα. Δεν ξέρω αν τυχόν πάει κάτι στραβά σε εσένα. Εσύ θα αποφασίσεις τι θα κάνεις.

giorgosgek

Κωστα , ξέχασες το παλιο κλασσικό “πάμε Κίνα;” χαχαχ!
Ευχαριστουμε για την ενημερωση , ενδιαφερουσα συσκευουλα !

Κώστας Βλαχάκης

Είσαι παλαίουρας !!!

ΠΑΥΛΟΣ

κωστα το πιο σημαντικο κατ εμε,, ζεσταινεται ζεματαει και μετα αρχιζουν τα κολληματα???η ολα οκ??

Κώστας Βλαχάκης

Ζεσταίνεται αλλά δεν το έλιωσα και ώρες για να ξέρω αν κολλάει και που. Όσο το δούλεψα εγώ δεν κόλλησε. Καταλαβαίνω τι λες αλλα δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο με την χρήση που του κάνω.

Bill

Ο H6 είναι σε αυτή την κατηγορία τιμής ότι πιο τίμιο. Τωρα βέβαια αυτό το κουτί είναι παντελώς άγνωστο οπότε παίζει να μην πάρει update ποτέ. Στα ίδια χρήματα το καλύτερο με h6 επεξεργαστή είναι το tanix tx6 με συχνα update κοινότητα που το υποστηρίζει και το πολύ καλό Alice ui περιβάλλον. Υποστήριξη 6k έχει ο επεξεργαστής αλλά αν του βάλεις 6k θα κάνει downscaling στα 4( με σπασίματα στην αναπαραγωγή) καθώς η έξοδος hdmi τιυ κατασκευαστή δεν υποστηρίζει αυτή την ανάλυση. Το 90% των box έρχονται prerooted οπότε ξεχνάς otego novago κτλ. Στο Netflix μέγιστη ανάλυση πάει μέχρι 480p καθώς δεν είναι λόγω root Google widevine level 1 αλλά και να ήταν δεν έχει πληρωμένη άδεια Netflix certified (την έχουν μόνο τα nvidia shield xiaomi mi box οι εκδόσεις των roku και Amazon fire και ίσως ένα δύο ακόμα)

Κώστας Βλαχάκης

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Σοβαρή και εμπεριστατωμένη τοποθέτηση. Θα ψάξω όλα όσα είπες.

stefanos

Bill το tanix tx6 μήπως μπορείς να μου πεις αν υποστηρίζει ote & nova go Netflix και kodi gre ?
Μια και είμαι στην εύρεση αγορά καινούργιου
Ευχαριστώ
σχόλιο σας…

Bill

Δεν υποστηρίζει καθώς το 99% των κουτιών έρχεται root by default. Μερικά tanix είχανε switch αλλά το go το έβρισκε. Λίγο το ρουτ λίγο που διαβάζει το hdmi κ σε πετάει (είναι για φορητές συσκευές υποτίθεται το go) Πιθανόν να αλλάξουν μερικά πράγματα σε λίγο καιρό που συζητιέται να γίνουν αυτόνομες υπηρεσίες με χρέωση και όχι να είναι αποκλειστικά για συνδυασμό με double η triple play.

Tasos Spanos

Έτσι ακριβώς εάν δεν είναι πληρωμένα τα δικαιώματα σε Netflix και λοιπά τότε δεν έχει ο θεατής πλήρη υποστήριξη που έχει άμεσο αντίτυπο στην ανάλυση

Βέβαια με έξτρα εφαρμογές από άλλες πηγες και όχι το playstore όλα γίνονται αλλά θελουμε our of the box την πιο σωστή εμπειρία χρήσης

Προτιμότερο κάποιος να πάρει κάτι λίγο ακριβότερο αλλά θα έχει 100% υποστήριξη από τις συνδρομητικές υπηρεσίες τύπου Netflix

Stelios L.

Αυτά τα 1 – 2 ακόμη π λες στο τέλος που μπορούμε να τα βρούμε; Εντάξει αν θέλεις Netflix πας σε Mi box αλλά κατά τα άλλα είναι μέτριο.Όχι κακό αλλά μέτριο.Οπότε γνωρίζεις ποια άλλα box πληρώνουν τουλάχιστον για FHD Netflix με δυνατά χαρακτηριστικά; Ευχαριστώ πολύ.

Greg

Παίδες στα κινέζικα TV Boxes παίζει γενικά Netflix μόνο σε 480p! (λόγω αδειών) εκτός απo mibox, shield κλπ
Επίσης το root έχει σημασία γιατί πολλές εφαρμογές όπως το Cosmote TV GO δε παίζει σε rooted συσκευή.

Λάμπρος Μπλετσας

Καλησπέρα Κώστα και καλό Σαββατοκύριακο!! Επειδή παρήγγειλα το συγκεκριμένο tv Box από GearBest με priority,μήπως θυμάσαι πόσες μέρες θα έκανε να βρεθεί στα χέρια σου? Μπράβο για την περιγραφή σου. Με βοήθησε αρκετά. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλά μπάνια σου εύχομαι!!

Χμμμ, αν θυμάμαι καλά έκανε 3 με 4 εβδομάδες. Σίγουρα 3 εβδομάδες και κάτι.

Ιωάννης

Σήμερα το παρέλαβα….
Όλα ωραία, όλα καλά αλλά την εφαρμογή του Netflix δεν μου την αναγνωρίζει. Από το Google play στο search δεν μου την βγάζει καν. Όταν κάνω εγκατάσταση των εφαρμογών μου από τον συγχρονισμό του account μου την εγκαθιστά αλλά δεν μου παίζει. Τι μπορώ να κάνω? Ο μόνος λόγος που το πήρα είναι για Netflix και YouTube. Το YouTube παίζει τέλεια….

Κώστας Βλαχάκης

Στο δικό μας η εφαρμογή του Netflix ήταν προεγκατεστημένη και έπαιξε κανονικά με το account μας.

Ίσως να την βρεις σαν αρχείο *.apk και να την εγκαταστήσεις από USB Stick ή να την κατεβάσεις κατευθείαν κάνοντας search για “Netflix apk” στον Browser. Δοκίμασέ το.

Ηλιας

Μόλις το παρέλαβα……..

1. Κολλάει σε 4Κ απο Youtube (εώς δεν παίζει καθόλου…

2. Κάνει σπασίματα σε 4Κ ταινίες από HDD USB 3..

3. Netflix ανοίγει κανονικά..

Σε 1080p Όλα τέλεια….

Αλεξανδρα

Το πηρα απο gearbest priority line, μεσω Βελγιου, 36 Ευρω και περασε ΤΕΛΩΝΕΙΟ. Πρεπει να πληρωσω ακομη 24 Ευρω για την παραλαβη

Μάνος

Καί εγώ πλήρωσα 24 €!!!

Κώστας Βλαχάκης

Αυτό δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί από την στιγμή που ως μέθοδο αποστολής επιλέξατε Priority Line. Όλοι όσοι αγοράζουν από το Gearbest αυτό επιλέγουν και δεν σταματάει τελωνείο το πακέτο τους.

Κώστας Βλαχάκης

Πφφφφ, κριμαααα. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί. Είναι γνωστό ότι αγορές μέσω Gearbest με επιλογή Priority Line δεν σταματάνε τελωνείο. Η αγορά θα πρέπει να γίνει μέσα από το link που σας έχω δώσει.

GeoChios

Ηρθε και σε μενα σε 16 μερες απο την παραγγελια χωρις τελωνειο. Ολα καλα… Συνδεση σε 32αρα TV Full HD και εν ασυρματο ποντικι και κανει την δουλεια που θελω. Συνηθιζα να παιζω τα βιντεο μεσω usb αλλα η τηλεοαραση ειναι του 2012 οποτε τα καινουργια φορματ δεν τα παιζει. Γλιτωσα καινουργια τηλεοραση..

Κώστας Βλαχάκης

Χαίρομαι πολύ που το βρήκες χρήσιμο!!

Είναι αυτό που είπες, γλυτώνεις την αγορά νέας τηλεόρασης. Είναι σαν να βάζεις δίσκο SSD σε παλιό υπολογιστή!

Βασίλης

Καλησπέρα
ήθελα να ρωτήσω επειδή δεν έχω ιδέα απο Android tv box σκέφτομαι να πάρω το magicsee N5 Nova με 4Gb Ram και 64 Rom στα ίδια πάνω κάτω χρήματα 36€ Ποια είναι η γνώμη σας;
Τα τηλεοπτικά κανάλια πως τα βλέπεις;
Εληνικοί υπότιτλοι σ τις ταινίες βγαίνουν μονοι τους;

Δημήτρης

Κώστα καλημέρα! Διάβασα το πολύ χρήσιμο review σου, όπως και τα προηγούμενα. Αποφάσισα να προχωρήσω με flowfon, αλλά ήθελα να ρωτήσω τα εξής : θα μπορούσα να δω το περιεχόμενο από ταμπλέτα (μέσω team viewer ίσως) , αν μπορώ να το τροφοδοτήσω με power bank και λόγω προηγούμενης κακής εμπειρίας με ένα tanix, ενδέχεται να κολλάει έστω και στο YouTube, όταν το αγόρασες ποιά ήταν η ισοτιμία του δολαρίου (όταν κάνεις την αγορά, σου βγάζει το κόστος σε ευρώ μετά την μετατροπή; ).
Σε ευχαριστώ πολύ,
Δημήτρης.

Κώστας Βλαχάκης

Καλημέρα Δημήτρη, δυστυχώς δεν έχω απάντηση στις ερωτήσεις σου, αναφέρεσαι σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα που δεν τα έχω δοκιμάσει για να ξέρω. Για την ισοτιμία δεν γνωρίζω τον μηχανισμό που χρησιμιοποιούν.

Στέλιος

Καλησπέρα Κώστα δύστυχος αυτό που πρωτινής δεν ύπαρχοι εξαντλήθηκε έχεις κάτι άλλο με αυτά τα χαρακτηριστικά να προτείνεις σε ευχαριστώ

Κώστας Βλαχάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Reviews featured Hands-on Redmi Note 13 Pro+

Redmi Note 13 Pro+ 5G review: Αχτύπητο

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από ένα review video τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Redmi Note 13 Pro+ 5G ένα “αχτύπητο” smartphone.

Reviews featured Hands-on Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ελληνικό unboxing και hands-on video

Το Samsung Galaxy S24 Ultra φέρνει την φωτογραφική εμπειρία σε νέα επίπεδα με τον καινοτόμο ProVisual Engine. Μάθε τα πάντα μέσα από το video του Techblog.

Software Android TV Google Google TV

Τέλος το Google Play Movies & TV για Android TV από τις 17 Ιανουαρίου

Η Google κάνει πολλές αλλαγές στις εφαρμογές της, είτε αποσύροντάς τις σταδιακά, είτε αντικαθιστώντας τις, είτε καταργώντας τις τελείως.