Μάθε πως θα λειτουργούν τα αυτόνομα οχήματα της Ford

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ford ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διαθέσει ένα στόλο από αυτόνομα οχήματα μέχρι το 2021 κατηγορίας level 4 (χωρίς τιμόνι, γκάζι και φρένο). Αρχικά τα τα μελλοντικά αυτά οχήματα της Ford αλλά και των υπόλοιπων εταιρειών θα υπόκεινται σε σημαντικούς περιορισμούς.

Τα αυτόνομα οχήματα της Ford θα μπορούν να λειτουργούν μόνο σε συγκεκριμένες οριοθετημένες περιοχές μέσα σε μητροπόλεις που σημαίνει ότι η Ford θα θέσει παράμετρους οι οποίοι δεν θα πρέπει να παραβιάζονται ώστε τα οχήματα να κινούνται με ασφάλεια.

Ford αυτόνομα οχήματα, Μάθε πως θα λειτουργούν τα αυτόνομα οχήματα της Ford

Σύφμωνα με δηλώσεις του Ken Washington, Vice President της Ford στο Business Insider η εταιρεία θα παρέχει τις υπηρεσίες αυτόνομης οδήγησης σε αστικές περιοχές όπου οι αισθητήρες που θα έχουν τοποθετηθεί θα λειτουργούν στην μέγιστη απόδοση.

Ford αυτόνομα οχήματα, Μάθε πως θα λειτουργούν τα αυτόνομα οχήματα της Ford

Οι αισθητήρες αυτοί είναι δυνατόν να μην λειτουργούν σωστά υπό ορισμένες συνθήκες, όπως για παράδειγμα αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέποιυν. Αυτό μεταφράζεται στο ότι τα αυτόνομα οχήματα της Ford δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν υπάρχει καταρακτώδης βροχή ή κάποιος άλλος αστάθμητος παράγοντας.

Οι διευκρινήσεις του Ken Washington μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε ακόμα αρκετά μακριά από το να δούμε στους δρόμους αυτόνομα οχήματα που θα μπορούν να κυκλοφορούν οπουδήποτε σαν κανονικά συμβατικά αυτοκίνητα.

Ford αυτόνομα οχήματα, Μάθε πως θα λειτουργούν τα αυτόνομα οχήματα της Ford

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
aptalikos

Οταν θα το καταφέρεις αυτό κυρά Ford να βγεις τότε και να διαφημιστείς και όχι έδω που έφτιαξες κάτι που λειτουργεί μερικώς σε συγκεκριμενους δρόμους-χώρους και σε συγκεκριμένες συνθήκες άρα άχρηστο για τον κόσμο.

Ioannis

αντε επιτελους να βγει για καποιους ειναι πραγματικα χρησιμο. τωρα θελω 2300 κμ για να κατεβω ελλαδα καθε καλοκαιρι δλδ καπου στις 2 μερες οδηγηση με τις στασεις κλπ. με αυτονομο οχημα θα κατεβαινεις σε μια μερα αερας!

Zois

Αγαπάμε την τεχνολογία αλά είπαμε όχι και έτσι κάποια πράγματα δεν την χρειάζονται και τόσο τα αυτοκίνητα στην σημερινή μορφή τους είναι μια χαρά και είναι στο όριο στο να παραμένουν ακόμα αυτοκίνητα και να γουστάρουμε να τα οδηγούμε το αυτοκίνητο πρέπει να το ελέγχεις και όχι να σε ελέγχει νόμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.