Το Hangover Suit της Ford δείχνει γιατί δεν πρέπει να οδηγάς πιωμένος

Το Hangover Suit είναι μια ειδική στολή της Ford που ζυγίζει πάνω από 17 κιλα και αποτελείται από ένα ειδικό γιλέκο, βαράκια στους καρπούς και τους αστραγάλους, καπέλο, γυαλιά και ακουστικά. Όλα αυτά μαζί προσομοιώνουν τα κλασικά συμπτώματα της κόπωσης, της ζαλάδας, του πονοκέφαλου και της δυσκολίας συγκέντρωσης που προκαλεί το hangover μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Στην Ευρώπη, έρευνα δείχνει ότι το αλκοόλ είναι αιτία στα 1 από τα 6 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Και στη Βρετανία η 1 στις 10 συλλήψεις μεθυσμένων οδηγών γίνεται μεταξύ 06:00 και 08:00. Η Ford παρήγγειλε το “Hangover Suit” στο διάσημο Ινστιτούτο MeyerHentschel, στη Γερμανία, θέλοντας να αναδείξει τους κινδύνους.

Ακόμα και όταν οι οδηγοί δεν υπερβαίνουν το νόμιμο όριο κατανάλωσης αλκοόλ, εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο εξίσου υψηλό με ένα μεθυσμένο οδηγό, καθώς λόγω αυπνίας τα αντανακλαστικά τους είναι μειωμένα και οι χρόνοι αντίδρασης μεγαλύτεροι.

Ford Hangover Suit, Το Hangover Suit της Ford δείχνει γιατί δεν πρέπει να οδηγάς πιωμένος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple CarPlay CarPlay

Ford: Θα παραμείνει στο Apple CarPlay – GM: Καταργεί σταδιακά την υποστήριξη

Ο CEO της Ford δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να σταματήσει την υποστήριξη για το CarPlay λόγω της δημοτικότητάς του στους πελάτες της.

Cars Ford

Ford: Πάνω από 1.000 απολύσεις στην Ισπανία

Tην περικοπή 1.100 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Ford, στην Ισπανία, στο εργοστάσιό της στη Βαλένθια, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Cars Ford

Ford: Δημιουργεί νέο τμήμα για την αυτοματοποιημένη τεχνολογία οδήγησης

Η Ford ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας εξ ολοκλήρου θυγατρικής που ονομάζεται Latitude AI για να ηγηθεί των προσπαθειών της για την ανάπτυξη ενός συστήματος αυτοματοποιημένης οδήγησης χωρίς επίβλεψη.

Cars Ford

Ford: Διακόπτει προσωρινά την παραγωγή του ηλεκτρικού F-150 Lightning

H Ford προχώρησε σε ανακοίνωση που αφορά το «πάγωμα» της παραγωγής του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου F-150 Lightning για άλλη μια εβδομάδα.