Ford Shelby 1000, Ένα θηρίο 950 ίππων παρουσιάζεται στις ΗΠΑ

Όταν λέμε muscle cars, εννοείται ότι κοιτάμε στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού περιμένοντας με ανυπομονησία την 5η Απριλίου 2012, όποτε και θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Νέας Υόρκης η νέα Shelby με κινητήρα που θα βγάζει 950 αγριεμένους ίππους. Αυτή θα είναι η έκδοση παραγωγής, γιατί το μοντέλο που δοκιμάζεται στις πίστες βγάζει 1.100 άλογα.

Γιορτάζοντας στο πλαίσιο του New York Auto Show τα 50 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της Shelby Cobra, παρουσιάζεται από τη Ford ένα εξόχως ερεθιστικό μοντέλο με κινητήρα 5.4 λίτρων σε διάταξη V8, ο οποίος αποτελεί ένα απαύγασμα μηχανικής τεχνολογίας με διαφορετική διάταξη πιστονιών και ειδικές ρυθμίσεις, ώστε να εκτοξεύει σε υψηλές ταχύτητες το πολυπόθητο όχημα.

Για να προσγειωθούμε, όμως, αρκεί να σκεφτούμε ότι το όχημα με τους 950 ίππους θα κοστίζει 149.995 δολάρια στις ΗΠΑ, ενώ η έκδοση πίστας θα πωλείται έναντι 200.000 δολαρίων. Κοψοχρονιά!

, Ford Shelby 1000, Ένα θηρίο 950 ίππων παρουσιάζεται στις ΗΠΑ

, Ford Shelby 1000, Ένα θηρίο 950 ίππων παρουσιάζεται στις ΗΠΑ

, Ford Shelby 1000, Ένα θηρίο 950 ίππων παρουσιάζεται στις ΗΠΑ

, Ford Shelby 1000, Ένα θηρίο 950 ίππων παρουσιάζεται στις ΗΠΑ

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manos

πραγματικά φοβερό =)

KonstantinosSal

Φήμες λένε ότι με την αγορά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, θα δίνεται δώρο πετρελαιοπηγή στο Αιγαίο για τις ανάγκες του κινητήρα. 😛

ιωαννης

φτηνο ειναι…150.000 δολλαρια δεν ειναι πολλα για μια ειδικη εκδοση με 950 ιππους..

Alex

Μπράβο τους αλλά είναι κατι τίς άσχημο,γνώμη μου.

στεργιος

ναι για τα αλογα του ειναι πολυ λιγα τα λεφτα..οπως και η κορβετ ή η viper..
ετσι ειναι τα αμερικανικα αυτοκινητα..
απλα εκει εχουν αλλες τιμες πετρελαιου…σνιφ

lefteris

Τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα που εξαφανίστηκαν !!!!!!

Manos p.

Το θεμα ειναι οτι με τοσα αλογα δεν θα μπορει να τα περασει στον δρομο θα βαζεις 5η και θα σπινιαρουν οι πισω ροδες τα ιδια εκαναν και με τα προηγουμενα μοντελα

luis tse

προτημω το gt500… ειναι -100.000ευρο “ωραιοτερο” !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple CarPlay CarPlay

Ford: Θα παραμείνει στο Apple CarPlay – GM: Καταργεί σταδιακά την υποστήριξη

Ο CEO της Ford δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να σταματήσει την υποστήριξη για το CarPlay λόγω της δημοτικότητάς του στους πελάτες της.

Cars Ford

Ford: Πάνω από 1.000 απολύσεις στην Ισπανία

Tην περικοπή 1.100 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Ford, στην Ισπανία, στο εργοστάσιό της στη Βαλένθια, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Cars Ford

Ford: Δημιουργεί νέο τμήμα για την αυτοματοποιημένη τεχνολογία οδήγησης

Η Ford ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας εξ ολοκλήρου θυγατρικής που ονομάζεται Latitude AI για να ηγηθεί των προσπαθειών της για την ανάπτυξη ενός συστήματος αυτοματοποιημένης οδήγησης χωρίς επίβλεψη.

Cars Ford

Ford: Διακόπτει προσωρινά την παραγωγή του ηλεκτρικού F-150 Lightning

H Ford προχώρησε σε ανακοίνωση που αφορά το «πάγωμα» της παραγωγής του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου F-150 Lightning για άλλη μια εβδομάδα.