Foxconn: Θα φτιάξει MacBook στο Βιετνάμ στις αρχές Μαΐου του 2023

Foxconn Βιετνάμ, Foxconn: Θα φτιάξει MacBook στο Βιετνάμ στις αρχές Μαΐου του 2023

Η Apple σχεδιάζει να παράγει νέα μοντέλα MacBook στο Βιετνάμ στις αρχές Μαΐου του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Nikkei Asia. Επικαλούμενη πηγές, η έκθεση αναφέρει ότι η Apple χρησιμοποίησε την Foxconn για να ξεκινήσει να φτιάχνει MacBook στη χώρα ήδη από τον Μάιο.

Η Foxconn της Ταϊβάν έλαβε άδεια τον Ιανουάριο του 2021 για την κατασκευή ενός εργοστασίου 270 εκατομμυρίων δολαρίων στο Βιετνάμ με σκοπό την κατασκευή MacBook και iPad.

Το νέο εργοστάσιο, που αναπτύχθηκε από την Fukang Technology, θα βρίσκεται στη βόρεια επαρχία του Βιετνάμ Bac Giang. Με την ολοκλήρωση, η τοποθεσία προβλέπεται να μπορεί να παράγει οκτώ εκατομμύρια φορητούς υπολογιστές και tablet ετησίως.

Η Apple εργάζεται για να προσθέσει τοποθεσίες παραγωγής εκτός της Κίνας για όλες τις κύριες σειρές προϊόντων της για να διαφοροποιήσει την αλυσίδα εφοδιασμού της, με το Βιετνάμ να γίνεται σημαντικός ευεργέτης.

Η παραγωγή MacBook χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να μεταφερθεί λόγω της περίπλοκης αλυσίδας εφοδιασμού. Παράλληλα με την παραγωγή Apple Watch και MacBook που μεταφέρεται στο Βιετνάμ, η Apple λέγεται επίσης ότι θα μεταφέρει δυνητικά την παραγωγή HomePod στη χώρα.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple MacBook featured

Φήμες για αναδιπλούμενο Apple Macbook 20 ιντσών σε τρία χρόνια

Η Apple φέρεται να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα MacBook 20 ιντσών με αναδιπλούμενη οθόνη σε περίπου τρία χρόνια.

Smartphones Apple featured iPhone

Ευπάθεια στην ασφάλεια της GPU αποκαλύπτει δεδομένα AI εκατομμυρίων iPhone και MacBook

Μια αναφορά για ένα ελάττωμα ασφάλειας GPU εμφανίστηκε στο διαδίκτυο και εντοπίστηκε από το Trail of Bits.

Business Apple Apple iPhone 5S featured

Foxconn: Ο βασικός προμηθευτής της Apple επενδύει 1,54 δισ. δολάρια στην Ινδία

H Foxconn σχεδιάζει να επεκτείνει τις παραγωγικές της δυνατότητες με μια σημαντική επένδυση 1,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία.

Gear Apple MacBook MacBook MacBook Pro

MacBook Pro: Είναι αρκετά τα 8GB μνήμης RAM;

To αν τα 8GB μνήμης RAM είναι αρκετά για ένα MacBook Pro της Apple είναι ένα θέμα που απασχολεί εδώ και πολύ καιρό.